Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 листопада 2023, 19:51
1126
0

Валерій БОНДАР: «Нічия з Динамо нас не влаштує»

Захисник «Шахтаря» — про відновлення після травми, останні матчі та зустріч проти «Динамо»

| Оновлено 03 листопада 2023, 19:51
1126
0
Валерій БОНДАР: «Нічия з Динамо нас не влаштує»
Getty Images/Global Images Ukraine. Валерій Бондар

Захисник донецького «Шахтаря» Валерій Бондар розповів про своє відновлення, останні матчі та майбутню зустріч у чемпіонаті України проти столичного «Динамо».

— Як твоє здоров'я зараз?

— Я пропустив 2,5 місяці. Було дуже важко, але хочу сказати спасибі своїй дружині, моїм партнерам, медичному штабу за допомогу. Були моменти, коли сам не міг підвестися з ліжка. Ми разом проходимо цей шлях, як у добрі моменти, так і важкі. Я дуже радий, що зміг повернутися до ладу, до своєї улюбленої команди.

— Ти за десять днів провів три матчі – проти «ЛНЗ», «Барселони» та «Вікторії». Як ти оціниш ці ігри?

— Є куди рости. Я завжди незадоволений собою. Ми завжди можемо грати краще. До нас прийшов чудовий тренерський штаб із класними ідеями, які збігаються з нашими. Всі хлопці у захваті від того, що ми можемо показувати красивий футбол. Що вже змінилося в нашій грі за два матчі за Пушича: ми розігруємо м'яч, намагаємося знаходити вільного гравця, знаходити простір і скористатися цим простором. Також ми хочемо у третій зоні залишати наших нападників сам на сам із крайніми захисниками суперника. Наші гравці лінії атаки чудово вміють обігравати супротивника.

— Повернімося до міжнародних справ. Чому «Шахтар» має такі різні тайми в Барселоні?

— Далося взнаки багато факторів. Спочатку був Даріо Срна виконувачем обов'язків головного тренера, а за день до матчу з «Барселоною» вже Маріно Пушич став нашим наставником. Так, у нашій грі були помітні відмінності, після перерви ми впевненіше заграли. Проти «Барселони» цілком можна грати та неважливо, в якому складі каталонський клуб вийде на поле у зустрічі-відповіді в Гамбурзі.

— Але ж там уже в основі вийде Роберт Левандовськи…

— Нехай грає. Це чудова нагода показати нам свої можливості на тлі таких майстрів. Ми постараємось на певних відрізках матчу показати, що ми кращі, як команда, ніж «Барселона».

— У кубковій зустрічі проти «Вікторії» вам вдалося швидко забити та далі не мати проблем. Як би ти оцінив гру Шахтаря у цій зустрічі?

— Ми й планували якнайшвидше відкрити рахунок. Потрібно було забити у перші 15-20 хвилин гри та відчути впевненість у своїх силах. Також ми хотіли не дати можливості супернику тікати у швидкі контратаки та на щось розраховувати.

— У п'ятницю «Шахтар» має поєдинок з одвічним суперником – київським «Динамо». Які думки перед матчем?

— Кілька днів тому в Києві я бачив Миколу Шапаренка. Ми поспілкувалися з ним. Динамівці дуже налаштовані на цю гру. Знаю, що не гратиме Ванат. Для нашого суперника це проблема, адже Влад набрав гарної форми. Нам потрібно дивитись на нашу гру. Нічиє нас не влаштує, адже ми хочемо стати чемпіонами.

Нагадаємо, що матч між «Шахтарем» та «Динамо» відбудеться у п'ятницю, 3 листопада, і розпочнеться о 17:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію
Футбол | 01 травня 2024, 18:35 6
«Чого ти іржеш?». Мілевський невдало розпочав прес-конференцію

Артем переплутав назву своєї команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.