Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:43
3771
1

Кривбас знову виграв, Динамо знову не перемогло, Полісся тримає темп

Найцікавіші події 12-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 жовтня 2023, 16:43
3771
1
Кривбас знову виграв, Динамо знову не перемогло, Полісся тримає темп

У центральному поєдинку туру «Кривбас» розбив «Дніпро-1» і продовжує лідирувати у турнірній таблиці. «Динамо» знову не перемогло - цього разу команда Луческу зіграла внічию з «Колосом». У матчі рівних можливостей «Полісся» обіграло «Зорю» і продовжує гонитву за «Кривбасом». У битві аутсайдерів – «Миная» та «Вереса», зафіксовано суху нічию, яка навряд чи порадувала когось із суперників.

Перенесення туру

Тур знову неповний. Не відбувся один із його центральних поєдинків – «Чорноморець» - «Шахтар». Матч буде зіграно вже наступного року. Офіційну причину перенесення озвучили господарі: «Одеський клуб пішов назустріч чемпіону країни та позитивно відповів на пропозицію «гірників» провести зустріч в іншу дату. Причина – участь донецького клубу у Лізі чемпіонів та складна логістика, пов'язана із насиченим графіком».

Тривога туру

Через повітряну тривогу початок центрального поєдинку туру «Кривбас» – «Дніпро-1» було відкладено більш ніж на годину. Якщо бути точним – на одну годину й 20 хвилин. На щастя, все обійшлося, і гра відбулася.

фк Кривбас

«Дніпро-1» виграв п'ять матчів поспіль, і до Кривого Рогу прибув у статусі тіньового лідера, адже у разі перемоги команда Максимова була б найкращою в УПЛ за втраченими очками. У свою чергу «Кривбас» в останніх п'яти матчах здобув чотири перемоги, і у команди Вернидуба були свої види на гру.

У підсумку дербі Дніпропетровської області завершилося форменим побиттям команди із обласного центру. «Дніпро-1» упродовж усього матчу діяв дуже повільно. А ось «Кривбас» навпаки – за рахунок швидкості зумів втілити у забиті м'ячі одразу три моменти. А міг і більше.

Пенальті туру

Забити гол престижу у ворота «Кривбаса» футболісти «Дніпра-1» могли наприкінці матчу. На 87-й хвилині арбітр зустрічі Панчишин призначив пенальті у ворота господарів. Однак Лєднєв пробив з «точки» незграбно: м'яч пройшов над поперечиною.

Голи туру

Чудовий удар вийшов у півзахисника «Кривбаса» Кузика у матчі проти «Дніпра-1». На 41-й хвилині матчу Денис отримав передачу від Стецькова на правому куті штрафного майданчика гостей. Він змістився майже на лінію штрафної зони, прибрав опонента, і крученим ударом відправив м'яч у дальній верхній кут воріт. Без шансів для воротаря «дніпрян» Кінарейкіна.

Класний гол у ворота «Динамо» забив і півзахисник «Колоса» Лучкевич. На 51-й хвилині зустрічі Мілько зробив передачу з лівого флангу атаки на правий. Там м'яч підібрав Лучкевич, і зльоту зарядив у дальній верхній кут воріт. Бущан врятувати свою команду не міг за всього бажання.

Нічия туру

«Динамо» знову не виграло. У третьому поєдинку поспіль. Проте на цей раз команда Луческу не програла. Тож уже є прогрес.

Кияни відкрили рахунок у грі проти «Колоса» першими: відзначився Тимчик у середині першого тайму. Але на початку другої половини зустрічі господарі рахунок зрівняли: відзначився Лучкевич. На більше суперників не вистачило.

Вилучення туру

На 63-й хвилині матчу «Колос» – «Динамо» гості залишилися у меншості: був вилучений Ванат. Динамівський форвард отримав друге попередження – за симуляцію. Владислав дуже відверто «малював» порушення правил у боротьбі з Ємцем біля входу до штрафного майданчику. Арбітр Козиряцький на ці «мистецтва» нападника не купився, справедливо нагородивши симулянта жовтою карткою, яка стала для нього другою.

ФК Динамо

Після матчу наставник «Динамо» Луческу акцентував увагу саме на цьому епізоді, який, за його словами, став головною причиною недобору його командою двох очок. Тренер дорікав арбітру в тому, що той не подивився епізод з «телевізора», виносячи Ванату друге попередження. Румун чи то не знав, чи то забув, що ВАР перевіряє лише пряму червону картку…

Комбінація туру

Хорошу атаку розігнали футболісти «Полісся» на 16-й хвилині поєдинку проти «Зорі». Підопічні Калитвинцева атакували лівим флангом. В атаці було задіяно і гравців захисту, і гравців нападу. Фінальним акордом комбінації стала вивірена передача Кушніренка на Макуану, який у боротьбі з двома захисниками «Зорі» не знітився і пробив повз голкіпера Турбаєвського.

Рекорд туру

З кожним ігровим днем настрій «Олександрії» погіршується. Після двох стартових перемог команда Ротаня забуксувала. І навідріз відмовляється перемагати. На цей раз олександрійці не перемогли у грі проти «Руха». Хоча й не програли. Вже добре. У підсумку серія «Олександрії» без перемог налічує вже десять матчів.

Розбірки туру

Матч за шість очок – так коротко можна охарактеризувати битву двох головних на даний момент аутсайдерів УПЛ – «Минаю» та «Вереса». Перемога давала кожному з опонентів непогані дивіденди. А команді Лавриненка – зовсім хороші. Але бойовий поєдинок з великою кількістю гольових моментів завершився нульовою нічиєю, яка навряд чи порадувала обидві сторони.

Стандарт туру

Як за нотами розіграли футболісти ЛНЗ штрафний удар на 29-й хвилині матчу з «Оболонню». Бойко зробив навісну передачу з флангу до штрафної площі «пивоварів», де Хобленко головою переправив м'яч від ближньої штанги на дальню, і Ковальов у падінні увігнав м'яч у сітку воріт Рибки.

Помилка туру

Якби не фатальна помилка голкіпера «Металіста 1925» Мозіля наприкінці матчу проти «Ворскли», харків'яни, напевно, змогли б здобути перемогу. Але замість трьох очок їм довелося задовольнятися одним балом. Півзахисник полтавської команди Нестеренко намагався виконати подачу. М'яч у нього зрізався, і голкіпер «25-х» Мозіль мав спокійно завершити ігровий епізод. Але замість того, щоб зафіксувати м'яч, Олег ненароком закинув його собі у ворота.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25
Футбол | 27 квітня 2024, 17:15 0
Визначено другу команду, яка представить Україну в єврокубках 2024/25

Динамо гарантовано не опуститься нижче 4-го місця у таблиці УПЛ 2023/24

Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ
Футбол | 27 квітня 2024, 17:25 165
Сльози Бондаренка, дев'ятий гол Сікана. Шахтар переміг ЛНЗ

Підопічні Пушича на класі обіграли команду Дулуба, яка грала досить добре

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AutumnBridge
Динамо Хьюстон поддержало одноклубников и шлёт привет из-за океана!    Динамо (Хьюстон) - Реал (Солт-Лэйк)  2:1.