Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
5147
7

ШЕВЧЕНКО: «Я приніс в дім частинку Чорнобиля, маленьку атомну бомбу»

Легендарний футболіст згадав про наслідки катастрофи на ЧАЕС, що сталася у 1986 році

ШЕВЧЕНКО: «Я приніс в дім частинку Чорнобиля, маленьку атомну бомбу»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Колишній форвард «Динамо», «Мілана», «Челсі» та збірної України Андрій Шевченко розповів, як у дитинстві знайшов радіоактивний футбольний м'яч, який виявився забрудненим внаслідок аварії на ЧАЕС. Після того як юний Шевченко приніс трофей додому, покази на лічильнику Гейгера його батька «збожеволіли», перш ніж м'яч був швидко спалений.

«Я приніс у сімейний дім частинку Чорнобиля. Це була маленька атомна бомба, захована всередині моєї величезної пристрасті. М'яч був захований у тазі. Коли я увійшов через парадні двері, він був у мене під пахвою, як цінний трофей», - розповів Шевченко.

Також колишній футболіст пояснив, чому після ЧС-2006 у його кар'єрі пішов стрімкий спад.

«Я хотів би, щоб люди зрозуміли, що мої труднощі пов'язані із фізичними проблемами. Вболівальники чудово ставилися до мене, але, на жаль, мені так і не вдалося показати їм свою найкращу гру. Я боявся, що мені доведеться піти з футболу», - розповів Шевченко.

Наразі 47-річний Шевченко перебуває без активної роботи у футболі, але за неофіційними даними, його ім'я пов'язують із можливим приходом на пост президента Української асоціації футболу, який може виявитися вакантним у разі остаточного усунення з цієї посади Андрія Павелка, котрий продовжує перебувати у СІЗО.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
WhoKnows
І хто ж це додумався спалити радіоактивний м'яч?
lenares85
На якийсь бред смахує. Чи може м'яч який і був в чорнобилі так фонить щоб заподіяти шкоди людині ? Під дощем з нього радіація не змиеться. Як той м'яч до нього потрапив ? получается м'яч той завдав йому школи через що він не показав свій максимум ? Чого ця історія раніше не росказувалась.
Выталкиватель парашутистов
Очередная сказка для лохов... Счетчик Гейгера у обыкновенного жителя Киева??? Не смешите мои тапочки. Единственный прибор, которым пользовались военные и некоторые гражданские организации - ДП-5А, и у некоторых могли еще быть индивидуальные советские дозиметры,которые показывали степень полученной радиации с большими ошибками. Счетчики Гейгера были только у одного или двух работников станции, да у некоторых членов правительства, которые участвовали в мероприятиях по ликвидации. Да и сама история с мячиком под мышкой у Андрюши - не более чем выдумка или лично его, или журналиста...