Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Що потрібно Свьонтек і Соболенко, щоб завершити сезон першою ракеткою світу

Ситуація в Іги складніша, але шанси є

Що потрібно Свьонтек і Соболенко, щоб завершити сезон першою ракеткою світу
Getty Images/Global Images Ukraine. Іга Свьонтек

Боротьба за перше місце в рейтингу за підсумками року вестиметься на турнірі WTA Finals, який відбудеться наступного тижня в Канкуні. Чинний №1 Аріна Соболенко намагатиметься захистити своє місце від другого номера Іги Свьонтек і завершити рік на першому місці.

Соболенко приїде в Канкун з 8 425 очками в чемпіонській гонці. Із 7 795 очками Свьонтек відстає від неї на 630 очок. Коко Гофф, яка посідає 3-тє місце, відстає від Соболенко на 2 470 очок і вибуває з боротьби за перше місце за підсумками року.

Сценарії для Соболенко

  • Соболенко сама вирішує свою долю №1. Вона може забезпечити собі перше місце за підсумками року, вийшовши у фінал із результатом 2-1 у груповому раунді, незалежно від результатів Свьонтек.
  • Якщо Свьонтек програє один із матчів групи, то Соболенко зможе закріпити за собою 1 місце, не зазнавши поразки на груповому раунді або дійшовши до фіналу.
  • Якщо Свьонтек програє два матчі групового етапу, то Соболенко зможе закріпитися на першому місці, маючи результат 2:1 у групі.

Сценарії для Свьонтек

  • Якщо Соболенко програє 0-3 у груповому турнірі, то Свьонтек повинна виграти титул або вийти у фінал із результатом 3-0 у групі.
  • Якщо Соболенко поступиться 1-2 у груповому турнірі, то Свьонтек потрібно буде виграти титул.
  • Якщо Соболенко зіграє 2-1 у груповому турнірі, то Свьонтек повинна буде виграти титул, здобувши щонайменше дві перемоги в груповому турнірі.
  • Якщо Соболенко вестиме 3-0 у груповому турнірі, то Свьонтек потрібно виграти титул із результатом 3-0 у групі.

Чемпіонка Australian Open, Мадрида й Аделаїди цього сезону, Соболенко стала 29-ю ракеткою світу після виходу у фінал US Open у вересні. Сходження 25-річної тенісистки завершило 75-тижневе перебування Свьонтек у статусі першого номера рейтингу, який вона займала з квітня 2022 року.

Свьонтек успішно завершила регулярний сезон WTA, завоювавши свій п'ятий титул цього року на турнірі China Open у Пекіні. Поряд із титулами в Досі, Штутгарті, Ролан Гаррос і Варшаві, Свьонтек виходить у фінал турніру WTA лідером за кількістю перемог у матчах – 63.

Обидві тенісистки кваліфікувалися на третій поспіль фінал WTA. Посіяні під першим і другим номерами відповідно, вони можуть зустрітися не раніше півфіналу.

Минулого року у Форт-Верті Соболенко і Свьонтек уперше вийшли до раунду плей-оф. У півфіналі Соболенко перервала чотириматчеву серію поразок, вигравши у Свьонтек з рахунком 6:2, 2:6, 6:1.

У цьому сезоні вони грали між собою двічі, причому обидва матчі припали на фінали на ґрунтових кортах. Свьонтек перемогла Соболенко у двох сетах, захистивши свій титул у Штутгарті. Через два тижні Соболенко помстилася за поразку в трьох сетах, перемігши в Мадриді.

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.