Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

ATP
| Оновлено 26 жовтня 2023, 21:32
2944
0

Він шокував Джоковича на USO. Американця дискваліфіковано на 18 місяців

Джексон Бруксбі усунений на 1,5 роки за порушення антидопінгових правил

| Оновлено 26 жовтня 2023, 21:32
2944
0
Він шокував Джоковича на USO. Американця дискваліфіковано на 18 місяців
Getty Images/Global Images Ukraine. Дженсон Бруксбі

Американського тенісиста Дженсона Бруксбі тимчасово відсторонено за порушення антидопінгових правил.

Справа в тому, що 22-річний спортсмен тричі на рік не надав допінг-контролю коректну інформацію про своє місцезнаходження та пропустив позазмагальні перевірки.

Дискваліфікація колишньої 33-ї ракетки світу відраховується з 5 липня 2023 року і триватиме до 4 січня 2025 року. Бруксбі має 21 день, щоб подати апеляцію до CAS.

«Я ніколи в житті не приймав заборонені речовини і чесно та відкрито співпрацював із ITIA під час розслідування.

Розумію, що це мій обов'язок, так що я буду вчитися і рости. Я прийняв те, що пропустив два тести зі своєї вини, але, як і раніше, наполягаю, що тест, пропущений 4 червня 2022-го, враховувати не можна. Того дня я провів всю виділену для тесту годину у своєму номері у готелі. Він був заброньований на ім'я мого фізіотерапевта (який жив зі мною), тому що ATP виділила мені номер лише з 4 червня.

З 4 червня номер був зареєстрований на мене, але я ще кілька днів до цього просив додати моє ім'я – і навіть дав свій паспорт на стійці реєстрації, коли мені знадобився новий ключ. Чомусь уранці 4 червня працівники готелю сказали допінг-офіцеру, що я ще не заселився. Але при цьому йому показали комп'ютер, де мені вже було виділено номер.

Допінг-офіцер не став дзвонити в номер, тож я не знав про його прихід. Він дзвонив мені на мобільний (у якого було вимкнено звук) протягом останніх 4 хвилин виділеної години. Якби допінг-офіцер зателефонував у номер, я б точно здав усі аналізи, бо мені нема чого приховувати. Я маю намір оскаржити це рішення у CAS.

У вівторок увечері я взяла пробу за кілька годин до того, як ITIA оголосила про дискваліфікацію. Людина, яка ухвалила це рішення, взагалі не думає про психологічне здоров'я гравців.

Це мій п'ятий тест з березня 2023 року, включаючи один, який я здав за межами годинного вікна. Жоден із них не був позитивним», – написав Бруксбі в Instagram.

У 2021 році Дженсон несподівано виграв 1-й сет у Новака Джоковича в 1/8 фіналу US Open, проте все одно програв матч, поступившись у наступних 3 сетах.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.