Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 жовтня 2023, 11:43
15340
130

Бойова поразка. Шахтар у гостях поступився Барселоні

Маріно Пушич дебютував на посаді головного тренера донецького клубу

| Оновлено 26 жовтня 2023, 11:43
15340
130
Бойова поразка. Шахтар у гостях поступився Барселоні
Getty Images/Global Images Ukraine

«Барселона» після стартових перемог в групі могла дозволити собі виставити проти «Шахтаря» склад, який вважався б резервним. Хоча склад, в якому були тер Штеген, Гюндоган, Алонсо, Канселу, Фелікс, виглядав бойовим і не обіцяв «гірникам» легкої прогулянки.

До складу «Шахтаря» питань не було. Азаров на лівому фланзі – таке рішення було прогнозованим, але, мабуть, тільки позиція лівого захисника викликала деякі питання перед матчем. Цікавішим було інше – головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич був призначений на посаду буквально вчора, а сьогодні вже керував своїми новими підопічними з тренерської лавки. Цікаво, що там перебував і Даріо Срна, а камери періодично ловили моменти, коли Пушич підходив до нього і щось питав. Як пожартував коментатор матчу, питання було «а хто це такий?» у відношенні когось з своїх гравців.

Зі стартових хвилин кидалося у вічі, що обидві команди збираються максимально контролювати м'яч. «Гірники» не збиралися бити абикуди вперед, а старалися виходити через пас. Один з таких моментів призвів до обрізки, Лопес вискочив на ворота, вклав захисника і бив у дальній кут – Різник у шпагаті відбив.

Getty Images/Global Images Ukraine

Самі гравці «Шахтаря» теж пробували атакувати (переважно флангами), причому справа доходила до ударів. І нехай вони були заблокованими чи слабко летіли в руки тер Штегену, але сам акт наявності їх не міг не вселяти надію на позитивний результат.

В атаці «блаугранас» своїми швидкісними даними виділялися Ямаль та Фелікс. Коли була можливість, Матвієнко та Бондар не соромилися вибивати м'яч куди подалі в аут чи на кутовий, щоб нейтралізовувати перепасовки на високій швидкості.

Всередині тайму, коли здалося, що «Шахтар» вже звик, могли б підопічні Пушича/Срни пропустити, але Різник намертво забрав м'яч після проходу Канселу, який вклав Матвієнка та сильно бив справа. Не допомогло навіть те, що Степаненко в захисті сідав п'ятим захисником.

І все ж не пропустити в першому таймі не вдалося. Колись такий м'яч «Шахтар» вже пропускав від Мареза у складі «Ман Сіті». Гюндоган закинув за спини захисникам, вони не встежили за вбіганням Лопеса, котрий прийняв на груди і влучив у стійку, перекидаючи Різника. М'яч відкочив до Феррана Торреса, котрий поклав корпус і розстріляв ворота метрів з десяти, Матвієнко на лінії воріт тримав руки за спиною, а Різник вже просто дивився. Була підозра на офсайд, але ВАР показав, що все чисто.

Getty Images/Global Images Ukraine

І за кілька хвилин Лопес знову влучив у каркас, але тепер йому вдалося відзначитися. Після провалу в опорній зоні Лопес отримав м'яч перед штрафним і пробив у праву дев'ятку, від штанги м'яч влетів у сітку. Якщо перший гол ми порівняли з м'ячем Мареза, то другий викликав асоціації з голом Максима Шацьких «Ньюкаслу».

Активний Лопес міг забивати третій, але Степаненко в героїчному підкаті заблокував удар з меж штрафного після каруселей каталонців. У відповідь господарі дали провести контратаки, але техніка роботи з м'ячем на швидкості в Зубкова чи Криськіва бажала кращого, як і остання передача біля штрафного каталонців.

Початок другого тайму запам'ятався вбіганнями направо Коноплі та Судакова з подальшими передачами вздовж воріт, на які не відгукувався ніхто. А далі наступило відносне затишшя, під час якого м'яч був в господарів. Вони забили ще раз, але з явного офсайду.

А «гірники» несподівано забили легально. Азаров зліва вивів на побачення з тер Штегеном Судакова і Георгій від душі розстріляв ворота.

Тренери «Шахтаря» випустили Невертона, але набагато ближчими до голу були господарі. Зусиллями Лопеса вони спершу влучили у стійку ударом здалеку, а потім забили, але з офсайду. Крім того, відразу ж була підозра на пенальті після метушні біля воріт Різника, проте обійшлося.

І, як не дивно, перехопив ініціативу «Шахтар». «Гірники» затисли «Барсу» біля її воріт, небезпечно били Степаненко (тричі) з Зубковим, але точність підводила.

Але фінальна частина була за каталонцями. Тільки неймовірний фарт врятував Різника від пропущеного третього голу. Знову після закидання захист залишився в дурнях.

Матч більше нам голів не подарував. Друга серія цього протистояння відбудеться за два тижні, 7 листопада. Подивимось, наскільки Пушич встигне вплинути на свою команду.

Ліга чемпіонів. Група Н.

«Барселона» – «Шахтар» – 2:1

Голи: Ф.Торрес (28), Лопес (36) – Судаков (62)

Попередження: Ф.Торрес (43), Бальде (75) – Конопля (72), Бондар (87)

«Барселона»: тер Стеген, Алонсо (Бальде, 70), І.Мартінес (Крістенсен, 82), Араухо, Канселу, Гюндоган, Ромеу, Лопес (Касадо, 82), Фелікс (Гію, 75), Ф.Торрес, Ямаль.

«Шахтар»: Різник, Конопля, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко (Егіналду, 93), Бондаренко, Судаков, Зубков, Криськів (Невертон, 63), Сікан (Келсі, 70).

Арбітр: Іван Кружляк (Словаччина)

«Естадіо Олімпіко» (Барселона, Іспанія)

ШАХТАР – БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Георгій Судаков (Шахтар Донецьк).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Фермін Лопес (Барселона).
28’
ГОЛ ! М'яч забив Ферран Торрес (Барселона).
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС
Хокей | 05 травня 2024, 08:55 4
Як прокинули Італію. Визначено дві команди, котрі вийшли до еліти ЧС

Угорщина та Словенія підвищилися у класі за підсумками виступів у Дивізіоні 1A

Валерій ІВАЩЕНКО: «До зони комфорту в УПЛ Оболоні ще далеко»
Футбол | 06 травня 2024, 03:40 0
Валерій ІВАЩЕНКО: «До зони комфорту в УПЛ Оболоні ще далеко»

Головний тренер «пивоварів» розповів про перемогу над ЛНЗ 

Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Remark
Судаков та Конопля - це ті два гравці, котрі на даний час вже готові до топ-чемпіонатів. Не в Барсу та Реал, але в команди рангом нижче можна хоч сьогодні продавати.
Darkness1984
Непогано!!! Шахтар вже другу гру в ЛЧ в другому таймі додає.. ну і фізично були сильніші за Барсу в другому таймі...
Я не знаю чи це був третій склад чи 5-й, але Барса є Барса.. потрібно було розкриватись після забитого і вигризати нічию.
Cruyff
Барса не в кондиціях вже складно згадати скільки, але це усе одно Барса. 
Бойовий результат. 
romanchik.8409
Реалії такі, що навіть полуоснова Барси для нас це космос...Тим паче Вони мотивовані..Непоганий другий тайм..Так з пожежами.. Але не безнадійно.. Дякуємо і за це...Хейтери були,є і будуть..Дай бог їм здоров'я.. Ми ж все таки з однієї країни..
turist86
Перший тайм Шахтар провалив - не створив жодного моменту. Другий досить пристойний, на 79-й хвилині цілком могли зрівняти рахунок. У Судакова зросли шанси перейти у топ-чемпіонат. 
u6464u
Гідна гра нашого чемпіона, молодці хлопці , але є над чим працювать .
Frank Pider
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Наш чемпіон грав гідно і з належною самовіддачею. І, до речі, я ж писав, що буде мінімальна поразка!
Вітаю усіх українських уболівальників із гарною грою нашого чемпіона, який достойно представляє нашу державу у найпрестижнішому євротурнірі. Наші перемоги ще попереду!
AK.228
З тренером, якого призначили 1,5 години тому - нормальний результат…
Північні сови мають бути розчаровані… погрому не відбулось 
Alexander Киев
Браво Шахтар! Показали характер 💪🇺🇦👍
Приємно вражений грою, молодці!  
Алексей Алексей
Взагалі не розумію матюків і образливо-принижуючих коментів у обопільних суперечках з клубними ознаками. Вам що - нікуди ненависть дівати? Я знаю декілька гарних місць де її можна застосувати, думаю і ви також "в кургсе". Всі, хто розпалює тут ворожнечу, або недоумки допризивного віку, або ухилянти, або - троляки кацапські. Я все сказав.
Volk
Что то ошиблись эксперты... Столько было экспертов перед матчем и все пророчили минимум 5:0. Слабые какие то эксперты 
mayakovskiy1
Шахта топова. Забиває в кожному матчі ЛЧ. Тупо молодці
ss2000
Наша задача на эту ЛЧ обыграть Антверпен , все остальные мысли от лукавого.
Nordenus
Не опозорились, и на том спасибо
solart1964
Пока рано говорить о каких-то изменениях в Шахтере под руководством нового тренера. Но одно мне понравилось - эмоции Пушича. Выбегал к бровке, что-то подсказывал. Надоело смотреть на статую Патрика в уголке скамейки.
Болела
Здається, не так вже й погано було.
Судаков і Конопля просто шалено долали у цьому сезоні.
OtsoCity
Читал многие ресурсы все нормально отнеслись к матчу с положительными эмоциями 
Читаю здесь тут все упоротые имбецилы или завидуют клубу Шахтёр ?
Tasha19
В першому таймі Барселона не сильно напружуючись придушила Шахтар. В другому таймі Барселона взагалі майже кинула грати, тому і дали грати Шахтарю. От такі реалії.
Олег Мандрівник
Третье место в группе не должны упустить. А большего сейчас по сути и не нужно.