Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 25 жовтня 2023, 19:21
2553
4

Виправляли власні помилки. ХІТ зіграв унічию проти Спортінга в ЛЧ

Команда Олега Лук'яненка здобула важливий заліковий бал у грі проти фаворитів квартету

| Оновлено 25 жовтня 2023, 19:21
2553
4
Виправляли власні помилки. ХІТ зіграв унічию проти Спортінга в ЛЧ
ХІТ

Єврокубкові вечори посеред тижня цього разу вже були не виключно футбольним ексклюзивом. У футзалі розпочинався основний раунд Ліги чемпіонів УЄФА, де одним із учасників був чинний чемпіон України, київський «ХІТ». Команда під орудою Олега Лук’яненка добряче розігрілась перед міжнародними баталіями за допомоги бойової нічиєї проти «Урагану» (2:2), після чого на неї очікував дійсно важкий іспит.

До групи з українським колективом у складі цього разу потрапили чемпіон Португалії останніх трьох розіграшів, лісабонський «Спортінг», казахстанський «Аят» та хорватський «Ольміссум». Останні були господарями паркету, де найближчим часом мають відбутись усі матчі в нашому квартеті, тоді як першим суперником для «ХІТа» були португальські «леви», які на внутрішній арені цього року ведуть боротьбу проти «Браги» за збереження чемпіонського титулу.

Швидкості в першій половині гри були на пристойному рівні, але, усупереч очікуванням букмекерів та вболівальників, «Спортінг» дуже важко долав захист «ХІТа», а коли це все ж таки траплялось, то на лінії воріт відмінно діяв Сухов. Навіть проти основного стовпа збірної Португалії Зікі Те ми знайшли, що протиставити.

Та й загалом «леви» виглядали дуже монолітним колективом, але їхнє бажання подолати наш захист немов належне було відверто помітно та грало на користь потенційним контратакам столичного клубу. Тривалий час команда Лук’яненка, щоправда, не могла дати ради виходам із-під пресингу, але зрештою призвичаїлась і до такої гри.

Ось тільки відбулось це вже після того, як Мерлім на 15 хвилині дав носком у дальній кут із лівого флангу, а десь на шляху м’яча той-таки Зікі вдало підставив ногу, тож гол записали на нього. Але нас це питання не бентежило, бо не встигла секундна стрілка на годиннику арбітра зробити й повного оберту, як «Спортінг» проґавив передачу з кутового на лівому фланзі від Шеремети на груди Абакшину, а той перед воротарем ще й устиг зробити другий результативний дотик.

Непогано, як для першого тайму матчу за участі явного фаворита пари та всієї групи. Після перерви приводів для хвилювань стало навіть більше, адже на контрасті з просто феноменальною грою воротаря Сухова в рамці відбулась його ж прикра помилка під пресингом від суперників, коли на 27 хвилині Матуш із другої спроби розстріляв ворота.

Такий сценарій можна було передбачити, бо «Спортінг» до того моменту створив кілька реальних гольових нагод та навіть влучав у поперечину, а після другого голу єдине, до чого прагнули «леви», було закриття цього протистояння в спокійному контролі. Воно й було так до певного часу – на 36 хвилині Журба з ауту на правому фланзі знайшов передачею на дальній стійці Абакшина. Що ж ви, панове фаворити, не встежили за награними комбінаціями?

Наступний матч київський «ХІТ» зіграє проти хорватського «Ольміссума» 26 жовтня, о 21:00, а лісабонський «Спортінг» у цей день гратиме проти казахстанського «Аята», але о 17:00.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група 1. 1-й тур.

«Спортінг» – «ХІТ» - 2:2

Гол: Зікі Те, 15, Жоау Матуш, 27 – Абакшин, 15, 36

Попередження: Матуш, 3

«Спортінг»: Рафаньїн – Зікі Те, Жоау Матуш, Мерлім, Тайнан – Гонсалу, Гільєрме, Франса, Паулета, Дзялошинський, Соколов, Пані Варела, Маседу.

«ХІТ»: Сухов – Жук, Поночовний, Чернявський, Сірий – Кравець, Ліфер, Сметанко, Мельник, Подлюк, Журба, Шеремета, Педяш, Абакшин.

Арбітр: Влад Чобану (Румунія).

Стадіон: «Рибняк» (Оміш, Хорватія).

СПОРТІНГ - ХІТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Удари (у площину): 58 (27) – 20 (8)
Кутові: 20 – 5

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?
Футбол | 27 квітня 2024, 09:42 16
Реал відмовився виконувати важливе побажання Луніна. Андрій залишить клуб?

«Королівський клуб» не хоче платити українцеві бажану зарплату

Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі
Футзал | 21 квітня 2024, 22:38 0
Збірна України U-19 обіграла Угорщину в другому товариському матчі

Українці завершили виїзд до Угорщини зі 100% результатом

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Залищук
чудовий результат з євротопом!
turist86
Молодці, у команди є характер. Сухов багато разів виручив, хоч і привіз другий гол.
Сергей П
58 ударів, 27 у ствір, це навіть для футзалу дуже багато, Сухов молодець, не дивлячись на помилку
Умник
Ахренеть Серега Журба еще бегает.