Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 жовтня 2023, 00:01
2343
1

Марино ПУШИЧ: «Рішення перейти в Шахтар не було легким»

Новий тренер «Шахтаря» – про своє призначення

| Оновлено 26 жовтня 2023, 00:01
2343
1
Марино ПУШИЧ: «Рішення перейти в Шахтар не було легким»
ФК Шахтар. Маріно Пушич

Марино Пушич прокоментував своє призначення на посаду головного тренера «Шахтаря» напередодні матчу Ліги чемпіонів проти «Барселони»:

– Чому ви вирішили прийняти пропозицію від «Шахтаря» і що цей виклик означає для вас?
– Насамперед дякую за теплий прийом у «Шахтарі». Мені сказали: «Ласкаво просимо в сім'ю», і я це відчув. Рішення не було для мене легким, адже я отримував задоволення і досягав успіхів, працюючи у «Феєнорді». Але іноді в житті ти ухвалюєш інше рішення, ти повинен це робити.

У мене були хороші передчуття від цього проекту і людей, вони змогли переконати мене в цьому. Я бачу великий потенціал у цієї молодої команди. Усе це і змусило мене зробити цей новий крок.

– Що ви можете сказати про нинішній «Шахтар» і про цих гравців?
– Як вам відомо, ми грали проти «Шахтаря» з «Феєнордом», я багато вивчав їх, тому знаю чимало характеристик команди. Як я вже казав, у неї є великий потенціал грати в хороший футбол.

Звісно, з часом ми будемо розвиватися і краще розуміти одне одного. Вірю, що гравці можуть удосконалити себе і вийти на вищий рівень.

– «Шахтар» – клуб із великою історією та традиціями. Непросто очолити команду в розпал сезону. Яким ви бачите розвиток команди під своїм керівництвом?
– Ще занадто рано говорити про це. У нас була коротка зустріч, ми познайомилися один з одним, я показав кілька відеороликів, і ми почали працювати разом. Перші враження завжди виявляються вірними, і цього разу вони, безумовно, хороші. Я відчуваю позитивну енергію від команди, це хороший знак для початку роботи.

– Попереду матч із «Барселоною». За день ви нічого не встигнете змінити. Як плануєте діяти в цьому матчі?
– Ви маєте рацію, це занадто короткий термін, щоб щось зробити. Але ми можемо підготуватися до гри. Я завжди можу попросити команду грати у футбол так, як мені подобається. Ми змагатимемося і намагатимемося грати проти них, щоб зрозуміти, на якому рівні ми перебуваємо за таких обставин і в грі з найкращими командами Європи. Це цікавий момент, щоб побачити наш сьогоднішній рівень.

– Зараз дуже непростий момент для України. Що б ви хотіли сказати українським уболівальникам?
– Відбуваються жахливі речі, і я співчуваю людям. Я вже говорив гравцям, що, коли мені було 19 – 20 років, я перебував у приблизно такій самій ситуації, коли був у Югославії. Це завжди неприємно, жахливо. Я співчуваю людям, відчуваю багато речей. Але я сказав гравцям: «Завжди є надія, і ви повинні боротися за неї, за своїх уболівальників і фанатів. Ви представляєте свою країну і своє місто. Тому, ви завжди повинні бути на піку формі». І завтра ми побачимо, на якому рівні ми на даний момент перебуваємо. Мені самому цікаво, ми будемо боротися.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
даже ноунейм ассистент думал идти ли в клоаку)