Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 жовтня 2023, 18:22
6503
0

Феєрія Довбика, супергол Мудрика, дебют Ярмолюка

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 24 жовтня 2023, 18:22
6503
0
Феєрія Довбика, супергол Мудрика, дебют Ярмолюка
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Гол та зароблений пенальті Мудрика

«Челсі» вдома розійшовся миром із «Арсеналом» – 2:2.

«Сині» не змогли утримати перевагу у два м'ячі. «Челсі» пропустив двічі в останні 13 хвилин основного часу.

Михайло Мудрик вийшов в стартовому складі та провів на полі трохи більше години. Українець став одним із героїв поєдинку на «Стемфорд Бридж». Спочатку заробив пенальті. Михайло замикав головою флангову передачу, але захисник «канонірів» Вільям Саліба зіграв рукою. Коул Палмер чітко реалізував пенальті.

На початку другого тайму Мудрик забив один із найкрасивіших голів сезону в АПЛ. Замість флангової подачі Михайло закинув м’яч за комірець воротарю «Арсенала» Давіду Раї.

Окрім цих двох моментів, особливо нічим не відзначився на полі. Був дуже дисциплінованим. Закривав свою позицію в обороні. Видно, що матч проти «Арсенала» мав дуже важливе значення після зірваного трансферу взимку.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко проти Рахіма Стерлінга

Олександр Зінченко вийшов в основі та відіграв тільки перший тайм. Один із лідерів збірної України провів не найкращий матч. На початку матчу дав зробити небезпечний простріл Рахіму Стерлінгу, а потім втратив м'яч у власному штрафному. З його флангу прийшла передача, яка завершилася пенальті. Не завжди встигав закрити свою позицію після контратак суперника. Не справлявся зі швидким Стерлінгом, тому був замінений.

Після втрати очок «Арсенал» ділить другу-третю сходинку із «Манчестер Сіті», поступаючись «Тоттенхему» двома очками.

Дебют Ярмолюка

Getty Images/Global Images Ukraine. Егор Ярмолюк

«Брентфорд» розгромив «Бернлі» – 3:0. Матч пройшов за повної переваги господарів та завершився впевненою перемогою.

Єгор Ярмолюк дебютував в АПЛ. Український півзахисник вийшов на поле на 76-й хвилині за рахунку 2:0. За відведений час зміг завдати одного удару по воротах «Бернлі». Ярмолюк став 11-м українцем, який виступав в АПЛ.

«Брентфорд» з десятьма очками посідає 14-те місце в АПЛ.

Миколенко програв мерсисайдське дербі

«Ліверпуль» у мерсисайдському дербі здолав «Евертон» – 2:0.

Доля поєдинку була вирішена під кінець другого тайму, коли двічі відзначився Салах. «Іриски» грали з кінця першого тайму у меншості після вилучення за дві жовті досвідченого Ешлі Янга.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі «Евертона» та був замінений на 88-й хвилині зустрічі. Головним завданням захисника збірної України було стримування на лівому фланзі захисту Салаха. Миколенко фактично нічого не дав створити зірковому єгиптянину та отримав високі оцінки за гру.

Перший свій гол Мохамед забив із пенальті, а вже в доданий до матчу час оформив дубль. Під час другого м'яча Миколенка вже замінили. Жодної провини в пропущених м'ячах колишнього динамівця не було.

«Евертон» із сімома очками перебуває на 16-й позиції.

Забарний відіграв без помилок

«Борнмут» програв вдома «Вулверхемптону» – 1:2.

Господарі забили першими, але навіть не змогли втримати нічию. «Вулверхемптон» вирвав перемогу наприкінці гри. На початку другого тайму «Борнмут» залишився у меншості.

Ілля Забарний вийшов у стартовому складі та відіграв весь матч. Гольових помилок оборонець збірної України не припустився. Можливо, є вина у другому пропущеному м'ячі, коли не зміг перехопити розрізний пас у власному штрафному майданчику. Але там головним винуватцем був півзахисник господарів, який втратив м'яч біля власного штрафного майданчика. Партнери вже намагалися рятувати ситуацію.

Після вилучення «Борнмут» більше грав у позиційній обороні. Без простору для суперника Забарний виглядав переконливо.

Команда Забарного перебуває на передостанньому 19-му місці. До рятівного 17-го рядка – два бали.

Маліновський зіграв проти колишньої команди

Getty Images/Global Images Ukraine

«Аталанта» вдома перемогла «Дженоа» – 2:0.

Дуже непроста перемога «бергамасків». Остаточно долю поєдинку було вирішено вже в доданий до матчу час, коли господарі забили другий гол.

Руслан Маліновський вийшов у стартовому складі та відіграв 83 хвилини. На початку зустрічі українець виконав небезпечний стандарт по центру воріт метрів із 25-ти. Але удар прийшовся прямо у руки воротарю «Аталанти». У другому таймі Руслан знову мав можливість зі стандарту, але цього разу удар в українця явно не вийшов.

Загалом Маліновський отримав хороші оцінки за свою гру. Багато працював в опорній зоні – відбирав, блокував, починав атаки, 4 рази бив по воротах суперника. Видно, що матч проти «Аталанти» для Руслана був принциповим.

Дубль Довбика

Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик (№9)

«Жирона» вдома розгромила «Альмерію» – 5:2.

Каталонці здобули вольову перемогу, бо на старті поєдинку поступалися – 0:2.

Артем Довбик вийшов в стартовому складі та звично був замінений у середині другого тайму. Наприкінці першого тайму Артем оформив дубль.

Спочатку Довбик розіграв стіночку із Дейлі Бліндом. Українсько-нідерландський дует в три передачі обіграв всю оборону суперників. Артем з гострого кута зміг переграти воротаря гостей.

Другий гол вийшов не менш ефектним – Довбик отримав м'яч із глибини поля, увійшов у штрафний майданчик гостей, обіграв захисника, уникнув блокування від іншого оборонця та обвідним ударом не залишив шансів воротареві. Гол забитий на індивідуальній майстерності форварда збірної України.

За матч Артем отримав високі оцінки та похвалу від тренера «Жирони» Мічела. Саме два голи, забиті українським нападником, переломили хід поєдинку.

Віктор Циганков уже відновив тренування після м'язової травми, але наставник «Жирони» Мічел не включив українця до заявки на матч. Віктор має повністю відновитися.

У турнірній таблиці «Жирона» тільки за додатковими показниками поступається лідеру Ла Ліги «Реалу».

Скасований гол Яремчука

«Валенсія» вдома обіграла «Кадіс» – 2:0.

Долю поєдинку на «Местальї» було вирішено у першому таймі, коли «кажани» двічі забили, а гості отримали вилучення.

Роман Яремчук розпочав гру на лаві запасних та вийшов на заміну на 75-й хвилині зустрічі. За дві хвилини перебування на полі український нападник забив гол. Яремчук головою замкнув фланговий навіс, але гол скасували через мінімальний офсайд. VAR підтвердив правомірність такого рішення. Більше нічим Роман на футбольному полі не запам'ятався.

Перемога дозволила «Валенсії» піднятися на восьме місце з 14-ма очками. До зони єврокубків два пункти.

Коваленко не потрапив до заявки

«Емполі» в гостях переміг «Фіорентину» – 2:0 Віктор Коваленко через травму не потрапив до заявки гостей.

«Страсбург» у Парижі зазнав розгромної поразки від ПСЖ – 0:3. Едуард Соболь спостерігав за поразкою своєї команди із лави запасних.

«Реал» не зміг у гостях перемогти «Севілью» – 1:1. Андрій Лунін звично поступився місцем у воротах Кепі Аррісабалазі.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.