Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 жовтня 2023, 08:43
2855
1

Срна виграв, Ротань програв, Кривбас – лідер, Динамо знову розчарувало

Найцікавіші події 11-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 25 жовтня 2023, 08:43
2855
1
Срна виграв, Ротань програв, Кривбас – лідер, Динамо знову розчарувало
ФК Динамо

Результативний тур: чотири великі перемоги, жодної нічиї. Вже в його дебютній зустрічі було забито шість м'ячів – «Зоря» перемогла «Оболонь» 4:2. «Кривбас» залишається лідером пелотону: команда Вернидуба обіграла «Металіст 1925» – 3:1. «Шахтар» під керівництвом Срни переміг ЛНЗ – 3:0. З таким самим рахунком «Чорноморець» розбив «Минай». Чергова невдача «Олександрії» - цього разу команда Ротаня поступилася «Колосу». У центральному поєдинку туру «Динамо» програло «Дніпру-1».

Перестрілка туру

Матч, який відкривав програму туру, вийшов дуже результативним. «Оболонь» та «Зоря» на двох забили шість м'ячів. У підсумку «Зоря» відсвяткувала першу за останні шість матчів перемогу – 4:2. Вже в першому таймі суперники забили чотири голи – дублями обмінялися Суханов та Герреро. У другій половині зустрічі кияни почали грати на утримання рахунку, за що поплатилися – луганці змогли забити ще двічі.

Помилка туру

Яскравою помилкою відзначився у грі проти «Оболоні» голкіпер «Зорі» Турбаєвський. На 20-й хвилині зустрічі Суханов наважився на дальній удар – метрів із тридцяти. Воротар бачив і момент удару, і зреагував начебто вчасно, але м'яч від його рук залетів у сітку воріт. На щастя для Турбаєвського, його помилка не вплинула на підсумковий рахунок.

Лідер туру

«Кривбас» на класі здобув перемогу над «Металістом 1925» - 3:1. У цьому поєдинку лідер чемпіонату не мав видимих проблем, і якби все залетіло у ворота харків'ян, рахунок взагалі міг би бути непристойним. Але й переваги у два м'ячі підопічним Вернидуба цілком вистачило, щоб здобути чергові три очки. І, як мінімум, до наступного туру «Кривбас» буде одноосібним лідером чемпіонату.

«Скромність» туру

Головний тренер «Кривбаса» Юрій Вернидуб після перемоги над «Металістом 1925» вельми оригінально прокоментував лідерство своєї команди в УПЛ: «Лідерство в УПЛ? Ми не дивимося в таблицю. Ідемо від матчу до матчу. Я це говорив ще від початку чемпіонату. А наприкінці чемпіонату, після 30-го туру, подивимося, де опинимося».

Гол туру

Перший гол у ворота «Минаю» футболісти «Чорноморця» забили після розкішної комбінації. Бадібанга та Ієде закрутили «карусель» перед чужим штрафним майданчиком, і нігерійський форвард з місця правого інсайду зробив поздовжню передачу на Штогріна. Андрій п'ятою відправив м'яч у дальній кут воріт Бандури.

Булліт туру

Майже футбольний «буліт» у грі проти «Минаю» виконав форвард «Чорноморця» Кузик. Брагару віддавав передачу партнерові зі своєї половини поля. Кузик уникнув офсайду, пробігши пів поля на самоті, і без проблем переграв Бандуру.

Дно туру

Що вони не роблять – не йдуть справи. «Олександрія» знову не перемогла. Точніше, знову програла. Цього разу – у рідних стінах, «Колосу». Заради справедливості слід зазначити, що команда Ротаня у цьому матчі не виглядала приреченою. Проте навіть на нічию не награла, хоча майже весь другий тайм грала у більшості після вилучення Попова. Після цієї поразки «Олександрія» залишилася не у зоні вильоту – на 12 місці. Але за втраченими очками команда Ротаня ділить передостаннє місце із ЛНЗ.

Відмазка туру

З кожним невдалим поєдинком головний тренер «Олександрії» Руслан Ротань шукає нові виправдання. Після поразки від «Колоса», серія без перемог команди з Кіровоградщини досягла позначки дев'яти матчів. Аналізуючи гру проти ковалівців, наставник господарів заявив, що «за допомогою поразок «Олександрія» навчається». Мимоволі постає питання: скільки вже можна вчитися?

Дебют туру

ФК Шахтар. Даріо Срна

Несподівано напередодні матчу проти ЛНЗ у «Шахтарі» відбулася зміна головного тренера. Точніше, ван Леувен був відправлений у відставку. Без пояснення причин. А на місце керманича «гірників» тимчасово було відряджено спортивного директора клубу Срну.

Хорват ще перед початком зустрічі встиг розкритикувати колишнього наставника «Шахтаря» за відсутність у команди «шахтарівської гри». Тим не менш, і під керівництвом Срни донеччани не порадували видовищністю. Хоча перемога над ЛНЗ дісталася їм візуально легко.

Повернення туру

ФК Шахтар. Валерій Бондар

Центрбек «Шахтаря» Бондар через травму був вимушено поза грою з кінця липня. Тоді, у грі проти «Металіста 1925», Валерій невдало приземлився та зламав ключицю. Без нього центральна зона захисту «гірників» нагадувала прохідний двір. У грі проти ЛНЗ Бондар повернувся в основу. Матч проти черкаської команди він відіграв повністю.

Джокер туру

Усі питання про переможця матчу «Шахтар» - ЛНЗ зняв форвард Келсі. Для цього Кевінові вистачило 15 хвилин. Він з'явився на полі на 75-й хвилині матчу, замінивши Сікана. Через дев'ять хвилин венесуелець забив свій перший м'яч, а ще за шість хвилин - другий.

Слова туру

Після матчу з ЛНЗ виконуючий обов'язки наставника «Шахтаря» Даріо Срна заявив, що його команда йде правильним шляхом: «Я сам себе здивував сьогодні, бо не було мандражу. Відчуваю, що команда повертається до свого «шахтарівського» футболу, який нас прикрашав останні 20 років, і прикрашатиме в майбутньому. Я в багатьох моментах сьогодні бачив «шахтарівський» футбол. Вихід із оборони, кожен створений момент, кожен гол, який ми забили – це не далося нам з неба, це якість футболістів та талант, який вони мають».

Рекорд туру

5:2 – з таким рахунком «Рух» у гостях переміг «Верес». На даний момент цей матч – найрезультативніший у чемпіонаті. Цікаво, що і для обох команд результат матчу виявився знаковим. П'ять забитих голів в одному поєдинку – відтепер це новий рекорд для «Руха». Для «Вереса» п'ять пропущених голів у домашній зустрічі – також рекорд. Зі знаком мінус.

Штрафний туру

«Полісся» на виїзді розібралося з «Ворсклою» - 3:0. Останній м'яч у цій грі був забитий після розіграшу стандарту. Вже у компенсований до другого тайму час гості заробили штрафний удар. До воріт було метрів 27, але Козак зважився на прямий удар. М'яч по класній траєкторії закрутився у хрестовину воріт, а першим на відскоку опинився Шастал, який добив м'яч у порожні ворота.

Матч туру

У Києві зустрілися «Динамо» та «Дніпро-1» - четверта та друга команди за підсумками минулого сезону. Як правило, матчі між цими суперниками завжди відбуваються у гострій та принциповій боротьбі. Можна сказати, що так було й цього разу. Тільки ось футбол у виконанні опонентів вийшов аж надто млявим, академічним.

М'яч, забитий Гуцуляком на 13-й хвилині зустрічі, виявився і єдиним, і переможним. Хоча господарі мали шанс мінімум на нічию. Але не використали.

У підсумку – друга поспіль поразка команди Луческу, яка незмінно пропускає у п'яти останніх поєдинках. Після цієї поразки кияни вже не одноосібні лідери за втраченими очками. А от «Дніпро-1» за Максимова ще не пропускав.

Футболки туру

ФК Динамо

На гру проти «Дніпра-1» футболісти «Динамо» вийшли у футболках на підтримку Андрія Ярмоленка, який раніше травмувався та переніс операцію. На футболках було написано: «Легенда! Ми з тобою»! Сам Ярмола був присутній на грі: перебував у динамівській ложі.

Одкровення туру

Після поразки від «Дніпра-1» головний тренер «Динамо» Мірча Луческу частково взяв на себе провину за невдачу: «Зараз у нашому складі п'ять-шість молодих футболістів без досвіду, їм потрібно вчитися. Проблема в мені: я не зміг за такий короткий період побудувати команду, яка могла б протистояти нашим опонентам у чемпіонаті України. Крім того, від нас відвернулася удача».

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bulba_sumkin
А чого це дерьнамо розчарувало?))