Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 жовтня 2023, 07:30
3710
8

Домашню фортецю зруйновано вщент. Полісся розбило оборону Ворскли

Колектив Юрія Калітвінцева, після перемоги над «Динамо», відвантажив три голи ще й у Полтаві

| Оновлено 23 жовтня 2023, 07:30
3710
8
Домашню фортецю зруйновано вщент. Полісся розбило оборону Ворскли
УПЛ

Одинадцятий за ліком тур української Прем’єр-ліги подарував нам чергову порцію видовища за свої перші два ігрові дні, однак у неділю на вболівальників очікували навіть більш гучні події. Наприклад, у Полтаві в цей день зустрічались місцева «Ворскла» та житомирське «Полісся», які за пару тижнів до початку жовтневої міжнародної паузи відзначились не тільки безгольовими нічиїми проти ковалівського «Колоса», а й несподіваними перемогами над «Шахтарем» та київським «Динамо» відповідно.

Однак при цьому для команди Юрія Калітвінцева успіх у грі проти столичного колективу був засобом утримання в межах перегонів лідерів турнірної таблиці, тоді як футболісти Віктора Скрипника все ще не могли подолати наслідки невпевненого початку сезону у власному виконанні та плентались десь біля екватору. Але щільність у чемпіонаті поміж командами наразі така, що будь-які звитяги в очних протистояннях допомагають клубам суттєво покращувати власні позиції в порівнянні один до одного.

Якщо хтось із уболівальників прагнув побачити в цій грі бодай той рівень видовища, що до цього був у матчі поміж «Вересом» та «Рухом» (2:5), то точно помилився з вибором протистояння для перегляду. Команди Скрипника та Калітвінцева грали в футбол, який повністю їх влаштовував – повільний, із мінімальною кількістю ризикованих дій та боротьбою за м’ячі на кожній ділянці поля.

Поміж цими постійними свистками головного арбітра у відповідь на порушення правил від обох сторін відшукати цікаві моменти було надзвичайно складним завданням. І рефері при цьому не те щоб тримав руку на пульсі подій, бо подекуди гравців відверто заносило в суперечках, тож добре, що хоч перший тайм обійшовся без масових заворушень.

Але й без голу за ці 45 із лишком хвилин ми також не залишись. На 35 хвилині Сантані вистачило одного необачного руху на правому фланзі власного штрафного для того, аби відправити на газон Крушинського. У арбітра не було підстав навіть для перегляду VAR у тій ситуації, бо все було очевидним – пенальті, удар із якого в правий кут відзначився Кушніренко, який для Полтави є геть не чужою людиною. Але на цьому все – команда Скрипника до перерви так і не дісталась чужих воріт.

«Ворскла» побігла атакувати до чужих володінь від початку другого тайму, створила непоганий момент для Степанюка, але той головою пробив із близької відстані в Бойка, після чого полтавці пропустили вдруге. Аріелсон та Макуана побудували гольову контратаку від центральної лінії, після вдалого перехоплення в Челядіна, а Бені забив свій другий м’яч в УПЛ ударом із лівого флангу штрафного. Полтавці фактично були покарані за занадто довгий розіграш м’яча позаду.

І вже коли гра підійшла до свого завершення, а гості почали грати в економному режимі, ми хоч побачили команду Скрипника в позиційних атаках. Тут і чергові моменти для Степанюка почали з’являтись, проте їхній реалізації заважав Бойко. Аж раптом, уже на останній хвилині основного часу, арбітр ухвалив суперечливе рішення щодо прямої червоної картки для Хрипчука за фол перед власним штрафним проти Шастала. Із заробленого стандарту Козак закрученим ударом поцілив у ліву хрестовину, після чого відскок у порожні ворота перевів власне постраждалий гравець.

Посеред тижня полтавська «Ворскла» прийматиме дніпровський «Дніпро-1» у перенесеному матчі першого туру, після чого в неї гостюватиме харківський «Металіст 1925». Житомирське «Полісся» тим часом зіграє в гостях у луганської «Зорі».

Наші оцінки:

«Ворскла» (заміни): Феліпе – 6,0, Хрипчук – 5,0, Черниш – б/о.

«Полісся» (заміни): Грицук – 6,5, Шастал – 7,0, Тейлор – 6,0.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Ворскла» – «Полісся» - 0:3

Голи: Кушніренко, 37 (пен.), Макуана, 54, Шастал, 90+1

Попередження: Челядін, 15, Скляр, 22, Сантана, 56, Степанюк, 75 – Кушніренко, 38, Смоляков, 44

Вилучення: Хрипчук, 90 (грубий фол)

«Ворскла»: Ісенко – Бацула, Сантана (Хрипчук, 63), Павлюк, Пердута – Челядін – Корнієнко (Феліпе, 63), Нестеренко (Черниш, 78), Скляр, Кане – Степанюк.

«Полісся»: Бойко – Смоляков, Шабанов, Чоботенко, Кравченко – Кушніренко, Крушинський (Грицук, 46) – Макуана (Тейлор, 73), Огіря, Козак – Аріелсон (Шастал, 66).

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава).

Удари (у площину): 8 (3) – 7 (4)
Кутові: 7 – 2
Офсайди: 4 – 1.

ВОРСКЛА - ПОЛІССЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C

Події матчу

90’ +2
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Шастал (Полісся).
90’
Daniil Khrypchuk (Ворскла) отримує червону картку.
54’
ГОЛ ! М'яч забив Бені Макуана (Полісся).
37’
ГОЛ ! З пенальті забив Богдан Кушніренко (Полісся).
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Злий Глобинець
Післяматчеве флеш-інтерв'ю Скрипника - це "капець"! Через кожне слово "бл.., бл..." Ще б матюкатися почав на всю Україну, отоді б прославився по повній
Згадалися інтерв'ю Ігора Йовічевича - емоційні, палкі, але розумні, культурні та інтелігентні за змістом.
Ну що ж, у кожного наставника свій інтелектуальний рівень...
Istm
і не те, щоб Воскла не атакувала. Але Полісся впевнено грало. В цілому такий дебют в УПЛ мабуть і не пригадується.
serg1508
Після перегляду ДК-ДД вкотре постає питання: невже Скрипник дійсно краще від Максимова?
AutumnBridge
Шастал дошастался до третьего гола.)   Но я такой результат ну никак не могу понять.
Андрей Залищук