Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 22 жовтня 2023, 06:13
1112
0

САПРОНОВ: «Збірна України WU-17 із завданням-мінімум впоралася»

Синьо-жовта команда посіла третє місце у групі відбору до Євро-2024 WU-17

| Оновлено 22 жовтня 2023, 06:13
1112
0
САПРОНОВ: «Збірна України WU-17 із завданням-мінімум впоралася»
womensfootball.com.ua

У німецькому Дуйсбурзі завершився перший раунд кваліфікації Євро-2024 WU-17, в якому дівоча збірна України посіла третє місце у своїй групі, зберігши прописку в Лізі А.

Головний тренер команди Сергій Сапронов розповів, чи могли його підопічні розраховувати на більше:

– На жаль, давався взнаки брак ігрової практики. Цим і скористалися господарки в матчі стартового туру. Вони диктували умови в опорній зоні, точними передачами знаходили вразливі місця в нашому захисті. Німкені перемогли заслужено, забивши п’ять м’ячів (5:0).

Утішало хіба те, що в іншому поєдинку нашої групи Румунія програла Австрії (0:8). На думку експертів, саме румунки були нашими конкурентками в боротьбі за збереження прописки в елітному дивізіоні. Завданням-мінімум було випередити їх, бо об’єктивно Німеччина та Австрія мали сильніший вигляд.

– Отже, у другому турі важливо було не програти румункам і зберегти над ними перевагу за додатковими показниками у випадку рівності очок.

– Саме так. Проте ми й не думали грати на нічию, жодних, як то кажуть, автобусів біля своїх воріт не ставили. Дівчата були налаштовані тільки на звитягу.

Зі свистком рефері захопили ініціативу, створили з півдюжини гольових моментів, проте підвела реалізація. Довелося змиритися з нічийним підсумком (0:0).

– Щоб зберегти за собою третє місце, треба було в заключному турі багато не пропустити від збірної Австрії, от тільки як це зробити, коли вона розтрощила німкень (3:0).

– Я відчував, що підопічні готові дати бій австрійкам, тому про якийсь розгром не могло бути й мови. Передусім ми добре вивчили гру суперниць і завдяки високому пресингу не дозволяли їм комбінувати на підступах до нашого штрафного майданчика. А надійна підстраховка нівелювала ще один козир опоненток – паси врозріз.

Ба більше, ще до того, як у середині першого тайму австрійки вийшли вперед, наші дівчата двічі схибили з вигідних позицій. Знову був збитий приціл у наших нападників Софії Коновалової та Анастасії Мигаль. Після перерви Вікторія Савкіна скоротила відставання в рахунку до мінімуму (1:2), і до фінального свистка ми вже ні в чому не поступалися візаві.

– Чи могли ваші підопічні замахнутися на більше?

– Ми потрапили в сильну групу, але була нагода переконатися, що з кожним туром дівчата додають. Після завершення змагань ми з моїми помічниками зійшлися на тому, що якби в нашій групі був іще один учасник, то в нього ми б обов’язково виграли, бо вже набрали хід. Але маємо те, що маємо. Головне, що в цієї збірної ще є нереалізовані резерви.

– Когось із підопічних хочеться виокремити?

– Воротаря Світлану Сахно. До неї жодних претензій. Молодець!

– Що далі?

– На початку грудня відбудеться жеребкування другого раунду, і ми довідаємося наступних суперниць у відборі Євро-2024.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.