Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 23 жовтня 2023, 04:17
2973
0

Жирона – Альмерія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії

Без Циганкова, але з Довбиком, проти аутсайдера, але з новим тренером

| Оновлено 23 жовтня 2023, 04:17
2973
0
Жирона – Альмерія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Іспанії
Getty Images/Global Images Ukraine

У неділю, 22 жовтня, в Жироні на стадіоні «Мунісіпаль де Монтіліві» відбудеться матч десятого туру чемпіонату Іспанії з футболу, у якому зіграють каталонська «Жирона» і «Альмерія». Стартовий свисток рефері Мігеля Анхеля Ортіса Арьяса пролунає о 17:15 за київським часом.

Жирона


Каталонська «Жирона» на початку поточного сезону іспанської Ла Ліги – справжній феномен, із яким ще не встигли належним чином ознайомитись суперники по чемпіонату. Однак ті, хто вже зустрічався з колективом Мічела, відзначають його надзвичайний ступінь загрози та здатність грати в свій футбол за будь-яких умов. Навіть мадридському «Реалу» на «Монтіліві» було несолодко при тому, що команда Карло Анчелотті перемогла в підсумку з рахунком 3:0. Але ж це була тільки перша поразка «біло-червоних».

Але водночас багато вболівальників справедливо відзначать, мовляв, подивіться на календар «Жирони» і рівень суперників на старті сезону. І тут посперечатися просто нема з чим – «Реал» був першим серйозним опонентом і цей іспит команда Мічела провалила. При цьому головний тренер сам усе добре розуміє, заявляючи, що головним завданням на сезон для його команди є збереження місця в «елітному» дивізіоні. Непогано, як для третього колективу країни станом на момент початку десятого туру.

І вдвічі приємно, що в усій цій казці скромного клубу з нескромними через причетність до «City Group» амбіціями беруть участь уже двоє українців – Віктор Циганков та Артем Довбик. Щодо центрального нападника, то він провів змістовну міжнародну паузу й навіть забив у ворота Мальти з пенальті. А ось флангового півзахисника в збірній ми так і не побачили через м'язову травму, так само як і не побачимо в прийдешній грі. Погана новина для Мічела, тому що в першій третині сезону Циганков точно входить до десятки найкращих футболістів Ла Ліги.

Альмерія


Наступним суперником на шляху «Жирони» стане «Альмерія», якій за досвідом виступів в останні два десятиліття можна сміливо давати прізвисько «команда-ліфт» – аж надто часто змінюються дивізіони іспанського футболу для цього колективу з Андалусії. Але минулого сезону «червоно-білі» таки зуміли вижити, фінішувавши на 17 місці в турнірній таблиці під керівництвом Рубі. От тільки після такого результату кампанії з іспанським наставником усе-таки попрощались. Просто не було розуміння у керівництва, як приголомшливий успіх у Сегунді може перетворитися на провал у Прімері.

Утім, гірше завжди може бути, про що говорить нам досвід Вісенте Морено, який протримався на чолі «Альмерії» лише сім матчів на старті нового сезону. За цей період команда набрала лише два очки, тому говорити нема про що. Так само як і немає приводів для оптимізму в уболівальників після початку роботи Гаїски Гарітано. Два тижні новий наставник перебуває біля керма колективу, офіційних матчів під його керівництвом ще не було, тож «Жирона» стане дуже відповідальним опонентом для тренера, якого знають за досвідом роботи в «Атлетіку», «Ейбарі», «Депортіво» та «Реалі Вальядолід». Імена клубів не такі вже й гучні, але на що може розраховувати остання команда чемпіонату взагалі без перемог у цьому сезоні?

Орієнтовні склади


«Жирона»: Гассаніга – Блінд, Лопес, Е. Гарсія – Гутьєррес, А. Гарсія, Еррера, Коуто – Савіо, Довбик, Мартін.

«Альмерія»: Машіміану – Мендес, Чумі, Кайкі, Посо – Рамазані, Баба, Лопі, Ембарба – Баптістао, Мелеро.

Не зіграють: Артеро, Вілья, Б. Гарсія, Рока, Хастін, Бернарду, Хуан Карлос – Коне, Пубіль, Свідерські, Суарес, Ак'єме, Гонсалес, Мендес.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в майбутній грі господарі повинні почати нову переможну серію. Нашою ставкою буде позиція – Фора. «Жирона» (-1.0).

22 жовтня, неділя

«Жирона» – «Альмерія»
Жирона. «Мунісіпаль де Монтіліві». 17:15
Пряма ТБ-трансляція – відеосервіс MEGOGO
Арбітр: Мігель Анхель Ортіс Арьяс (Іспанія)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика
Футбол | 03 травня 2024, 07:44 16
ВІДЕО. Чому ніхто не говорить про це? Фани Челсі смакують суперпас Мудрика

«Пенсіонери» разом із Михайлом обіграли «Тоттенхем» 2:0 у перенесеному матчі АПЛ

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.