Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фрістайл
| Оновлено 29 грудня 2023, 14:59
281
0

Фрістайл. Українка оновила національний рекорд на 1-му етапі КС з біг-ейру

Катерина Коцар посіла 5-те місце на змаганнях у Швейцарії

| Оновлено 29 грудня 2023, 14:59
281
0
Фрістайл. Українка оновила національний рекорд на 1-му етапі КС з біг-ейру
Getty Images/Global Images Ukraine. Катерина Коцар

23-річна українська фристайлістка Катерина Коцар оновила національний рекорд, посівши 5-те місце на першому етапі Кубка світу з біг-ейр, який відбувся у швейцарському Курі.

Біг-ейр – дисципліна фристайлу, в якій спортсмени виконують стрибки зі спеціального трампліну. Під час змагань судді оцінюють стрибки спортсменів, враховуючи складність трюків, а також чистоту та видовищність спроби.

Катерина Коцар – лідер збірної України у біг-ейрі. У минулому сезоні Кубка світу вона першою в історії серед українок відібралася до фіналу змагань, посівши шосте місце.

Сезон 2023/24 Кубка світу з біг-ейру розпочався у Швейцарії. Попри те, що його було завершено достроково через погодні умови, Коцар вдалося оновити національний рекорд.

Формат змагань Кубка світу з біг-ейру складається з двох частин: кваліфікації та фіналу. У кваліфікації спортсмени мали виконати дві спроби, до заліку враховувалася лише найкраща. Для того, щоб потрапити до фіналу, Коцар мала увійти до топ-8 (загалом участь на етапі взяли 12 спортсменок).

У першій спробі Коцар набрала 88.00 бала – її найкращий результат у кар'єрі. Лише одного разу у кар'єрі на рівні Кубка світу вона отримувала за виступ більше 80 балів – на етапі у тому ж таки Курі, але у жовтні 2022-го. Друга спроба Коцар вийшла гіршою – усього 14.50 бала. Однак до списку учасниць фіналу українська фристайлістка відібралася, причому зробила це з п'ятим результатом.

У день фіналу організатори повідомили про неможливість його проведення через погоду: дощ та поривчастий вітер завадили підготувати змагання для їхнього безпечного проведення. Підсумки етапу в Курі визначала саме кваліфікація. А отже Коцар посіла п'яте місце – оновлення свого ж рекорду у кар'єрі.

Переможницею стартового етапу Кубка світу з біг-ейру стала швейцарка Матільда Гремо, бронзовий призер Пекіна-2022. Вона випередила срібну медалістку Олімпіади-2022 Тесс Леду та партнерку по збірній Сару Геффлін.

23-річна фристайлістка Катерина Коцар залишається єдиною українкою в історії, що відбиралася до фіналу Кубка світу з біг-ейру. На етапі у Курі у 2022-му вона показала сьомий результат у кваліфікації, а у фіналі стала шостою.

Для Коцар це друге п'яте місце в кар'єрі на рівні змагань рівня Кубка світу або чемпіонату світу. На ЧС-2023 вона стала п'ятою у фіналі біг-ейру – теж найкращий результат в історії України.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто зіграє зі Свьонтек? Визначено першу пару 1/2 фіналу турніру в Мадриді
Теніс | 30 квітня 2024, 22:45 0
Хто зіграє зі Свьонтек? Визначено першу пару 1/2 фіналу турніру в Мадриді

Медісон Кіз виграла у Онс Жабер у чвертьфіналі тисячника у столиці Іспанії

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.