Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 20 жовтня 2023, 21:10
336
0

Вікторія УС: «Це найуспішніший мій сезон. Думаю, що Олімпіаду потягну»

Українська спортсменка відібралася на ОІ-2024 у Парижі у гребному слаломі

| Оновлено 20 жовтня 2023, 21:10
336
0
Вікторія УС: «Це найуспішніший мій сезон. Думаю, що Олімпіаду потягну»
Getty Images/Global Images Ukraine. Вікторія Ус

Українська веслувальниця Вікторія Ус нещодавно здобула путівку на Олімпіаду-2024. Вона зможе виступити на Олімпійських іграх у Парижі в усіх трьох дисциплінах зі слалому: на байдарці, каное та в каяк-кросі.

Серед нагород українки в сезоні-2023 – золото Європейських ігор у каяк-кросі та два срібла Кубка світу 2023. Медалі дозволили Вікторії вперше пройти до трійки найкращих веслувальниць сезону в заліку з каное-одиночки.

30-річна Вікторія Ус розповіла про кваліфікацію на Олімпіаду-2024, виступи в Кубку світу та підвела підсумки сезону:

«Якщо враховувати всі медалі, це найуспішніший мій сезон. Хоча насправді я навіть розраховувала на трішки більше. Напевно, треба трохи врівноважити свої запити. Але сезон дійсно був вдалим: були хороші моменти, були й помилки. Потрібно все врахувати та готуватися до наступних стартів.

Що сприяло таким результатам? Вийшла вже на такий рівень. Всі дівчата дуже сильні, боремося одна з одною на змаганнях. На березі всі друзі, але на змаганнях дуже запекла боротьба, всі – досить високого рівня і готові боротися. Просто підійшов такий час.

Зміна змагальних човнів посеред сезону? Це досить ризиковане рішення. Не скажу, що воно пройшло гладко, були моменти. Але зрештою я вирішила на них ганяти. Дуже задоволена цим рішенням, вважаю його правильним. Завдяки цьому, в принципі, взяла ліцензію і добре, інакше почуваюся на воді.

Останні човни – так, придбала за власний кошт. Вони досить коштовні, за якоюсь особливою статтею їх треба розмитнювати. Тому їх складно купувати – простіше самій придбати, швидше. Процеси дуже довго йдуть, коли купує держава.

Що особливого в нових човнах? Здається, що всі човни однакові, але вони різні, моделі різні. У цьому сезоні, після Європейських ігор, деякі човни повністю кардинально змінили модель. Не була впевнена, що на них зможу показати результат, але є такі моделі, що підходять більше, в яких почуваєшся більш стандартно. А є такі, що їздять краще, але потрібно дуже добре володіти технікою, розуміти «воду», щоб показувати хороші результати. І тоді будеш у топ-3, а не в топ-20.

Я ризикнула і вирішила зробити зміни. Але це зміни не стільки на цей сезон, а на наступний. До них треба звикнути, понервувати кілька тижнів, а потім я бачу, що так, мені добре в цьому човні. Але має пройти місяць точно.

Чи вистачає державного фінансування? Вистачає, бо міністерство мене повністю забезпечує, покриває всі збори та змагання. У мене немає питань до цього.

Кваліфікація на Олімпіаду? Офіційно відібралася на Олімпіаду в усіх видах. Головне, щоб мені вистачило сил на всі три види – це досить важко. Але у нас досить розтягнута програма, 10 днів на Олімпійських іграх, і будуть дні відпочинку для таких, як я, що беруть участь в усіх видах. Думаю, що я потягну.

Чи буду змінювати човни перед Олімпіадою? Вже знайшла свої моделі човнів, треба їх лише оновити. Але моделі вже знайшла.

Улюблений вид слалому? Досі не знаю, це якась загадка. Мені все подобається. В один день це може бути каное, в інший – байдарка. Каяк-крос – найскладніша дисципліна: човни важать 18 кг, досить важко їх штовхати, треба перевертатися. Дівчата у нас на воді агресивні, ніхто у піддавки не грається, потрібно боротися.

Повернення росіян та білорусів у нейтральному статусі? У нашому виді спорту є комітет атлетів. Було опитування, всі спортсмени проголосували – 98% сказали, що не хочуть їх бачити. Було подання надіслано до Міжнародної федерації каное, вони це дивилися. У нас спортсмени налаштовані рішуче.

Робота з новим тренером? З французьким тренером Жан-Івом Шатаном ми працюємо із січня, він на всіх змаганнях зі мною був. Зараз тренує збірну Польщі, а зі мною займається індивідуально».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина
Футбол | 02 травня 2024, 06:35 6
Автобус ПСЖ залишив стадіон у Дортмунді без Мбаппе. Стала відома причина

1 травня «Боруссія Д» обіграла парижан 1:0 у першому матчі 1/2 фіналу Ліги чемпіонів

Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 12:21 7
Джерело: Максимов може залишити Дніпро-1 найближчим часом. Відомі причини

Наставник може не допрацювати до кінця сезону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.