Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 19 жовтня 2023, 23:23
249
0

Тренер Рівного: «Результат у нас – Суперліга! Цю задачу ми виконаємо»

Головний тренер «Рівного» Юрій Басюк – про початок сезону у Вищій лізі

| Оновлено 19 жовтня 2023, 23:23
249
0
Тренер Рівного: «Результат у нас – Суперліга! Цю задачу ми виконаємо»
ФГУ. Юрій Басюк

Головний тренер «Рівного» Юрій Басюк поділився враженнями після першого туру чемпіонату України з гандболу в жіночій Вищій лізі, у якому рівнянки здобули три перемоги в трьох матчах.

«Хоча і виграли всі три матчі, але до того, що я насправді хочу – до гри необхідного рівня та тактики – ми ще дуже далекі. Але будемо над цим працювати. Попереду ще 5 турів. І, думаю, що далі ми вийдемо хоча б, приблизно, на той рівень, як я б хотів

Проти «Дніпра» план був втекти, перебігати. Задня лінія команди у нас зараз дуже потужна. Я дав вказівку стояти в захисті. І рухатись стіною без виходу. Тому що стиль гри «Кам’янського» – це все проходи. Ми ж не дали їм простору від шести- до семиметрової зони. Дівчата зробили це чудово. Плюс ми перебігали суперниць. Хоча третя гра вважається найважчою.

Трохи не впорались з «Сумами» у другий день. Там дівчата не виконали задачу. Там треба було лише на одного гравця виходити, на другого номера, а вони почали на всіх кидатись. Ну, нічого, у нас ще є час. У нас ще не було двох гравців за сімейними обставинами – досвідчених. Вони у мене якраз захист посилюють. Я думаю, що у нас будуть заміни та в нападі, і в захисті. Будемо змінюватись, буде зовсім інша гра в захисті.

У центрі хочу виокремити Валерію Вітюгіну. Вона в нас грала і раніше, але взимку 2022-го поїхала до Німеччини. Тепер повернулась до України. Вступила до університету і грає в команді. Зараз вона додає, набирає форму потрохи. Тож її пік форми ще попереду. Марія Козак грає ліву півсередню. Вчиться в університеті. У нас в школі займається з дитинства. З третього чи четвертого класу. Інна Голярдик також багато забиває. І у них є своя конкуренція всередині команди. Це трошки заважає, звісно. Вони намагаються одна одну перевершити – забити більше. Але я натомість наполягаю на командній організованій грі. І в останній грі вже не було такого, що кожна грала на себе. Десь вони одна одній передачі робили – вже починають знаходити спільну мову. Я думаю, що ми в цьому плані спрацюємось. Все буде добре.

Треба на кожну гру, на кожен тур виходити з великою самовіддачею. Тому що інакше не буде результату, якого ми хочемо. Всі наші суперники хороші. І Суми, і Тернопіль, і Кам’янське – усі чудові! Чотири рівні команди.

Результат у нас – Суперліга! Нам цю задачу поставили, і ми йдемо до неї. Влада міста та області пішли нам назустріч, є допомога. Є спонсори. І ми, я вважаю, маємо це зробити. Дівчата пообіцяли, і дійсно, вони показують це у матчах. З кожним туром буде важче, але, я думаю, цю задачу ми виконаємо», – сказав Басюк.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чісора розповів, хто божевільніший: Усик чи Ф'юрі. Британець навів аргумент
Бокс | 18 травня 2024, 00:19 1
Чісора розповів, хто божевільніший: Усик чи Ф'юрі. Британець навів аргумент

Дерек прокоментував майбутній поєдинок Олександра та Тайсона Ф'юрі

Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України
Футбол | 18 травня 2024, 00:42 6
Бразильський гравець Шахтаря зізнався, хто найкращий у збірній України

Кевін вважає Михайла Мудрика найсильнішим у складі «синьо-жовтих»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.