Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 22 жовтня 2023, 10:20
479
0

ТЕЙЛОР: «З Поліссям хочу виграти титул та вдало виступати в єврокубках»

Захисник «Полісся» – про перші враження від Полісся та українського чемпіонату

| Оновлено 22 жовтня 2023, 10:20
479
0
ТЕЙЛОР: «З Поліссям хочу виграти титул та вдало виступати в єврокубках»
ФК Полісся. Лукас Тейлор

Захисник «Полісся» Лукас Тейлор дав перше інтерв'ю, як гравець житомирського клубу

– Лукасе, вітаємо тебе у футбольному клубі «Полісся». Розкажи про свій футбольний шлях та досвід, адже він охоплює в тому числі український чемпіонат.

– Хочу в першу чергу підкреслити — я радий, що наші шляхи зійшлись: мій шлях і шлях такого амбітного проєкту, як «Полісся». Що стосується мого досвіду в Україні — то він абсолютно позитивний. У мене були тільки приємні емоції, приємні враження. Були матчі відмінної якості, але найголовніше, що зараз мені пощастило бути частиною такого амбітного проєкту.

– Ти прекрасно знайомий з особливостями українського футболу: як би ти охарактеризував український чемпіонат — у якому стилі грають команди, чи можна порівняти Українську Прем'єр-Лігу з якимось іншим чемпіонатом і якщо так, то з яким і за якими критеріями?

– Насправді, не важливо з яким чемпіонатом Європи чи світу порівнювати, але УПЛ відрізнялась і відрізняється інтенсивністю, фізичною підготовкою та зусиллями, які гравці докладають на полі. Важливо відзначити, що кожен віддає себе на полі, щоб виграти гру. І тільки такі команди в УПЛ, які віддають усіх себе на полі, вони мають перевагу.

– Розкажи про свої виступи за «Дніпро-1» та «Шахтар», який досвід ти здобув виступаючи за ці команди?

– Я не думаю, що відкрию комусь велику таємницю і не тільки я так вважаю: ці дві команди — це гранди українського футболу і в тій та іншій команді я мав щасливі періоди в кар’єрі. Я вдячний «Шахтарю», з яким я вигравав чемпіонат, також я дуже вдячний «Дніпру-1», який відкрив мені шлях до Європи.

– Якщо говорити про загальне враження від України: чим тобі сподобалась країна, можливо, чимось здивувала?

– Мені подобається теплота та душевність людей тут. Мені та моїй дружині теж дуже сподобалось тут. Поки вона, на жаль, не в Україні, але я сподіваюсь, що скоро вона зможе приїхати. Ми були приємно здивовані, бо нас завжди приймали з винятковою гостинністю. Таке ставлення дуже приємне. Тут я та моя родина відчували себе по-справжньому, як вдома.

ФК Полісся
ФК Полісся

– Чим саме тебе зацікавило «Полісся» і чому ти вирішив продовжити кар’єру саме в житомирському клубі?

– Я ще трохи раніше відзначав — коли я отримав пропозицію і побачив коротку презентацію, вже тоді я зрозумів, що плани з розвитку проєкту є дуже масштабними. Мене вразила інфраструктура клубу, яку я можу назвати кращою в Україні. Думаю, що при належній самовіддачі, усі ті цілі, які ставить клуб, а саме участь в єврокубках — їх цілком можна досягнути.

– Чи ставиш ти перед собою якісь особисті футбольні цілі на період у клубі?

– На це питання можна відповісти насправді дуже коротко: я хочу стати кращим гравцем ліги на своїй позиції крайнього правого захисника, хочу разом із командою виграти титул та вдало виступати в єврокубках.

– Як ти оцінюєш перспективи команди в нинішньому сезоні, наскільки реальними є можливості «Полісся» поборотись за високі місця в турнірній таблиці?

– Якщо повернутись до перспектив команди, то, абсолютно без будь-яких жартів, я можу впевнено сказати: ми здатні боротись за найбільш високі місця та титул. Адже лакмусовим папірцем може служити гра з «Динамо». Це команда, яку складно обіграти, в якому стані і на якій сходинці в таблиці вона б не знаходилась. Ми ясно дали зрозуміти, якщо ми можемо обіграти «Динамо», то чом би не обігрувати інших, адже явних лідерів у чемпіонаті немає.

– Чи можеш ти описати стиль гри «Полісся», якими є сильні та слабкі сторони команди, з твоєї точки зору?

– Це команда, яка любить володіти м’ячем. Ми граємо на високій командній швидкості, усі переходи з оборони в атаку та з атаки в оборону відбуваються на високій швидкості. Команда достатньо збалансована, але також може втягнути суперника в таку гру, яка може дозволити використати сильний козир «Полісся» — контратаки, особливо через лівий фланг.

– Певний час ти вже перебуваєш в розташуванні команди та тренуєшся з гравцями, хто справив на тебе найбільше враження?

– Було б дивно, якби склалось інакше, але наразі ми проживаємо поруч в кімнатах з Аріелсоном. Крім того, ми багато спілкуємось з нашими легіонерами: з Кінгслі, з Мозесом, Бені. Але я не можу сказати, що спілкуюсь лише з ними, а з іншими — ні. Мені володіння мовою дозволяє спілкуватись з усіма іншими хлопцями. Також ми грали разом з Олександром Назаренком. Це дуже харизматична людина, з якою дуже цікаво спілкуватись.

– Оціни, будь ласка, рівень інфраструктури «Полісся». Наскільки тренувальний центр клубу відрізняється від того, що ти зустрічав у своїй кар’єрі?

– Ми говорили про мій досвід: я грав у Бразилії, в Європі та українських клубах. Мені є з чим порівняти. Я бачу тут тренувальний центр основної команди, роботу академії, я бачу, як ведеться підготовка молодих гравців і як вона пов’язана з роботою основної команди. Все вибудовується за сучасним ланцюжком та алгоритмом. Сподіваюсь, що успіхи на полі та трофеї не змусять себе чекати.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний ексчемпіон світу знайшов винного у поразці Ф'юрі від Усика
Бокс | 24 травня 2024, 07:15 1
Легендарний ексчемпіон світу знайшов винного у поразці Ф'юрі від Усика

Карл Фроч вважає, що Тайсону завадило перемогти зайве втручання його батька

ЧС з хокею. Чехія вибила США, драматична битва Швеції і Фінляндії
Хокей | 24 травня 2024, 00:01 1
ЧС з хокею. Чехія вибила США, драматична битва Швеції і Фінляндії

Команди не порадували великою кількістю закинутих шайб

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.