Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 20 жовтня 2023, 03:28
420
0

Олег КУЗНЕЦОВ: «Турнір у Сеулі піде на користь Україні U-19»

Головний тренер юнацької збірної України прокоментував виступ команди на Seoul Cup

| Оновлено 20 жовтня 2023, 03:28
420
0
Олег КУЗНЕЦОВ: «Турнір у Сеулі піде на користь Україні U-19»
УАФ. Олег Кузнецов

Головний тренер юнацької збірної України Олег Кузнецов прокоментував виступ команди на Seoul Cup.

– Можу однозначно сказати, що збір я занесу до активу нашій збірній. Поєдинки, що пройшли, підуть на користь колективу перед кваліфікаційним раундом чемпіонату Європи.

– Рівень азійських і африканської збірних задовольнив вас?

– Без сумніву. Якщо кілька років тому Південна Корея була на других-третіх ролях у своєму регіоні, то зараз вона помітно додала. На рівні юнацьких збірних ця команда виглядає дуже пристойно. Марокко – одна з найкращих команд на африканському континенті, причому практично всі футболісти виступають у хороших європейських клубах. Та й В'єтнам – добре навчена команда, футболісти знають, що робити на полі. Можливо, гравцям трохи не вистачає зросту, але вони б'ються до кінця… Таких ігор в Україні ми навряд чи знайшли б, тому можна лише висловити подяку керівництву УАФ за те, що вдалося зіграти з такими, можна сказати, екзотичними командами.

– Поразку в першому матчі від Південної Кореї можна списати на акліматизацію?

– Певною мірою, це так і є. Це був якраз третій день нашого перебування там. До того ж, варто зазначити, що ми добу добиралися до Варшави, потім був 11-годинний переліт до Південної Кореї, та й різниця в часі в порівнянні з Україною – шість годин. Не можу не відзначити й харчування, яке було гостре, незвичне для нас. Утім, гадаю, якби перший матч у нас був із В'єтнамом, то результат у грі з господарями, можливо, був би й іншим.

– За місяць для вашої збірної стартує кваліфікаційний раунд Євро-2024 (U-19). На скільки відсотків ви вже визначилися зі складом?

– Не скажу у відсотковому відношенні, але 17-18 гравців є в обоймі. Хоча я розумію, що можуть виникнути форс-мажорні обставини, адже хтось може зазнати травми, захворіти. Важливо, що нам удалося побачити у справі багато новачків, тож хтось із них також може опинитися серед тих футболістів, хто поїде на кваліфікацію.

– Коли в листопаді плануєте розпочати збір?

– Якщо плани не зміняться, то з Києва до Польщі ми вирушаємо 11-го числа. 12-го вилітаємо на Мальту, і перший матч у нас 15-го.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.