Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 19 жовтня 2023, 08:13
7633
60

Спасибі за результат. Дякувати за якість гри язик не повертається

Валерій Василенко – про хаотичну перемогу «синьо-жовтих» над футбольним карликом

| Оновлено 19 жовтня 2023, 08:13
7633
60
Спасибі за результат. Дякувати за якість гри язик не повертається
УАФ

Давайте по-чесному: якби на місці Сергія Реброва був Олександр Петраков, ми всі дружно «з'їли» б Олександра Васильовича за такий непоказний зміст гри в поєдинках не з найсильнішими опонентами.

Та що там Петраков: якби на місці нинішнього Реброва був «пізній» Шевченко, Андрієві Миколайовичу від усіх нас теж добряче дісталося б. За все те, про що сказано вище. І за енні «значить».

До речі, а ви помітили, що Сергій Станіславович, як і його два попередники, теж не особливо відзначається красномовством на спілкуванні з журналістами? І якщо у випадках з Шевченком і Петраковим потрібно обов'язково робити поправку на манеру спілкування тренерів, яка не передбачає наявності красномовства, то в даному випадку причину подібної примітивності мовних поворотів мені пояснити гранично складно, бо знаю не з чуток, як вміє викладати свої думки Ребров.

Ну та Бог із ним, із красномовством як таким, і з бажанням/небажанням Реброва спілкуватися на обов'язкових медійних заходах. Не завжди ж настрій дозволяє «включати» Цицерона чи Кварцяного.

Запитання в іншому. Хоча б у тому, що Ребров просто констатує наявність проблем у його команді, але поки що не видно, як ці проблеми вирішуються. «Ми самі створили собі проблеми, на нас тиснув результат». Або «ви знаєте, скільки років Мудрику? А ви хочете, щоб він грав, як Мессі».

Це лише дві фрази (так і хочеться сказати відмазки) головного тренера «синьо-жовтих» за два останні поєдинки, але запевняю вас, що подібних «змістовних розборів польотів» можна знайти значно більше. Фактично після кожного матчу збірної під керівництвом Сергія Станіславовича.

УАФ. Сергій Ребров і Вісенте Гомес (зліва)

Так, я розумію, що не завжди можна і треба говорити про проблему на публіку. Що не завжди хочеться, не завжди треба виносити сміття з хати. Але, знов-таки, є моменти, і, зокрема, нинішній я вважаю таким, коли не треба інших, тобто всіх нас, тримати за дурнів. Справді, хіба ми поганого бажаємо головній команді країни?

***

А тепер ближче до справи. Крім того, що у грі проти Мальти буде проведена ротація, про що сказав головний тренер збірної України після гри з Північною Македонією, зрозуміти, як саме гратиме наша команда проти острів'ян, не було можливості.

Власне, і після фінального свистка у грі на Та-Калі у розумінні озвученого вище питання я просунувся не надто. Крім того, що хотіли перемогти в принципі, я так і не зрозумів, як саме хотіли це зробити. Тому що всі три м'ячі, забиті у ворота збірної Мальти, практично ідеально вписуються до категорії випадкових.

Автогол, безглуздий пенальті та шалений дальній постріл – таку переможну тактику навряд чи можуть собі дозволити навіть французи з англійцями. А якщо серйозно, то наша національна команда грала, як мені здається, не стільки за раніше затвердженим планом, як за його відсутністю.

Ось на гру проти македонців наші футболісти мали чіткий сценарій. І вони більш-менш чітко дотримувалися його. Інша річ, що власні помилки та активність суперника внесли виразні корективи до цього сценарію. Але так чи інакше сценарій хоча б був.

Чи був він на гру на Мальті – я не знаю. Те, з яким настроєм вийшли підопічні Реброва на матч, говорить швидше про те, що апріорі вищий наш клас рано чи пізно мав принести плоди. «Ось вам м'яч, грайте», - ну, приблизно так.

Благо, що зрештою отримали бажаний результат. Не миттям, то катанням. Мудрик, Судаков, ще, може, Довбик. Більше виокремити і нема кого.

УАФ. Михайло Мудрик

Окрема «стаття», щоб метати каміння – захист. Цього разу провалилися навіть ті, хто завжди тримається до останнього – Трубін та Забарний. Моторошне видовище, захист збірної України. Адже не завжди вдасться зіграти за бразильським принципом «ми вам все одно заб'ємо на один м'яч більше».

Я більш ніж впевнений, що якби на місці мальтійців була більш досвідчена команда, ми навряд чи відскочили б.

Але добре те, що добре закінчується. Збірна Мальти виявилася таки футбольним карликом. Симпатичним, але все одно карликом. І таки поступилася під хаотичним натиском опонента серйознішого розміру.

У цей же час збірна Італії зламала зуби на Туманному Альбіоні, і успішна картинка для України склалася остаточно: ми тепер другі в групі (хоча «Скуадра адзурра» має гру в запасі), і все в наших руках.

А об'єктивно це виглядає так: доля другої путівки від нашої групи на Євро-2024 вирішиться у очному протистоянні між Україною та Італією, в якому нам потрібна буде перемога (якщо італійці здолають македонців).

Забігати наперед зараз немає ні найменшої можливості, ні найменшого бажання. Попереду ще цілий місяць, всяке може статися. Проте хочеться вірити, що на вирішальний – у будь-якому разі – поєдинок відбору збірна України підготується відповідно. Так, щоб ні в мене, ні в будь-кого не виявилося хоча б найменшої можливості метати каміння в її город.

А за жовтневий цикл «синьо-жовтим» – спасибі. За результат. Дякувати і за якість гри язик не повертається.

Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владислав Рейский
А что вы хотите от тренера за искрометную игру, он где-то ставил такую?
Одно хорошо мы до последнего тура боремся за выход из группы, что правда уже давно не ново для нас, имеем жуткие игры с макаронами к сожалению, но с др стороны у кого еще такие группы как у нас по силе? Убежден что из половины иных мы бы точно вышли, а тут как-никак, но мы до последнего тура претендент на второе место и это при том что у нас война идет
odiniznashih
Я не понимаю чего автор хочет от этой команды?
Сборная это лицо национального футбола, его состояния,  поэтому не стоит ожидать того, что они сыграют как Аргентина.
Спасибо, что хоть есть результат.
"Не стреляйте в пианиста - он играет как умеет"(с)
AndiM
Ну коли один "талант" десять атак підряд не віддає на відкритого партнера , а  лупе хз куди , то про яку якість гри можна казати?
adidas777
Пихалёнок, Буяльский, Русин.  Я був впевнений що всі вони вийдуть вчора на поле.
А також Михайличенко – замість Миколенка, який був на жовтій перед Італією.
І звичайно Сваток замість Матвієнка. Матвієнко взагалі на гарматний постріл не можна зараз до збірної пускати, у нього форма зараз жахлива!
Але ми побачили вчора зовсім іншу картину.
Я впевнений, що тенерський штаб учора дуже помилився зі складом, та тактичексою схемою.Експерименти, з Ванатом на фланзі, це якась маячня...
Владислав Рейский
мальта конечно это и правда карлик и стоимость всей команды по маркту 6 млн, так что могли терять очки с такой игрой, но фарт попер
Болела
Слухайте.
Ви памʼятаєте , що збірна була на Євро20? А памʼятаєте дві гри наприклад з Люксембургом? Вдома 1:0 на виїзді 2:1 причом Родрігеш на 90 + забив в свої ворота. Якщо Ребров виведе на Євро команду, ніхто не буде згадувати цю гру з Мальтою. Естети, блін.
BEAN
Так, я розумію, що не завжди можна і треба говорити про проблему на
публіку. Що не завжди хочеться, не завжди треба виносити сміття з хати.
Але, знов-таки, є моменти, і, зокрема, нинішній я вважаю таким, коли не
треба інших, тобто всіх нас, тримати за дурнів.
---------------------Про таких писак ВВЛ казав просто : Мы с пониманием относимся к Вашему непониманию (с)
vadim1975
Треба балакати після Італії. А зараз це все не треба! Слава Україні!
Владислав Рейский
Так хотели все Реброва, а как дело  до дела, то опять давайте его уберем и другого возьмем) и так с каждым тренером у нас всегда
WildeKater
Какой ужас. 15:0 не обыграли. А в конце будет "почему не вышли в финал и там не выиграли 5:0"? Чё с реализмом?))
Иван Качура
Мудрик зробив різницю, взявши участь в усіх трьох голах. Він хоч і втрат м'яча мав немало, але і грав агресивно і був найбільш активним. Не помиляється той, хто нічого не робить. 
DK1961
Претензии к Реброву бессмысленны, т.к. сборная не играет товарняки (где как раз и могут сыгрываться игроки) + из-за травм отсутствуют Цыганков и Ярмоленко, которые и давали наибольший креатив. Буяльского можно было бы хотя бы на замену выпускать, но все тренеры сборной его дружно игнорируют (для меня это загадка), хотя именно он и мог бы дать креатив в центре - в любом случае он полезнее на поле, чем тот же Зубков, но...
Игорь Городищев
Все там "повертається" ..)
Просто, таке часто буває на початку матча з  завідомо слабкішими суперниками ...
От , тільки  на друге місце все одно мало шансів  - італійці поки що сильніше ... 
Олег Мандрівник
Тот самый случай когда "игра забывается, а результат остаётся"
aka_MIK
Да я блин за 30 лет не вспомню момента, чтобы с "качеством игры" все было заебок, даже с Шевой и Ребровым, вечно не Армения так Словения и прочие карлики... только вот совсем без результата.
Смешная статья, чесслово
Moonspell
А що автор вкладає в поняття "футбольний карлик"? По яким критеріям збірна є ним, по кількості населення країни, площі?
luceorius
 Можливо, Шенвченко, Петраков та Ребров не настільки добре володіють українською, щоб сипати афоризмами. Але згадувати в цьому контексті Ціцерона якось недоречно - стаття не про Черчілля. Такі турнірні матчі з аутсайдерами, коли тренер вмиває руки, мовляв, грайте як вмієте, дуже корисні. По-перше, вводиться в оману наступний  суперник, по-друге, дуже чітко видно недоліки своїх гравців. Наприклад, Зубков найгостріше зіграв в кінці матчу, коли пропустив м'яч на Коноплю.Очевидно, що такий гравець, не торкаючись м'яча, може з успіхом сидіти у глибокому запасі. Але добре все, що добре закінчується - тож будемо сподіватись на успішний фініш відбору для нашої збірної.
avk2307
Фото Мудрика епічне
Владислав Антонов
Результат на табло, а слабка гра - то наслідок відсутності ротації складу. З Італією шанси 20 на 80, тому підсвідомо краще вже готуватись до березневих стиків.
AutumnBridge
Так это команда сама себя должна благодарить.  Ведь это им надо попасть на чемпионат, который мы и без них будем смотреть. А они хлопают в ладоши мальтийским украинцам, которые Откуда там взялись? (@_@).