Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 жовтня 2023, 00:18
109
0

МОК хоче провести перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту

Організація хоче збільшити кількість дисциплін, а також зацікавити молодь

| Оновлено 20 жовтня 2023, 00:18
109
0
МОК хоче провести перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту
Twitter. МОК

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вивчає плани створення олімпійських кіберспортивних ігор. Інноваційну заяву було зроблено президентом МОК Томасом Бахом під час церемонії відкриття 141-ї сесії МОК у Мумбаї, Індія, у присутності прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді.

«Ваша присутність тут сьогодні, дорогий прем'єр-міністр, є свідченням зростаючої значущості олімпійського спорту у вашій чудовій країні. Ось чому я пропоную вам дуже теплий прийом – дякую, пане прем'єр-міністре, за те, що ви удостоїли нас Вашу присутність. Індія є надихаючим місцем для проведення сесії МОК – країна, яка поєднує в собі чудову історію та динамічне сьогодення з твердою впевненістю в майбутньому», – сказав президент МОК.

МОК комплексно займається кіберспортом із 2018 року. «Ми обрали підхід, який дозволив би нам бути активними у кіберспортивному просторі, залишаючись при цьому вірними нашим цінностям, якими ми керувалися протягом більш як сторіччя. Щодо кіберспорту, наші цінності є і залишаються червоною лінією, яку ми не переступимо. Наша кришталево ясна позиція завойовує все більше поваги і в кіберспортивному співтоваристві. Один із провідних видавців навіть адаптував свою популярну гру під повністю наші олімпійські цінності – щоб гравці стріляли по мішенях, а не по людях», – наголосив президент МОК.

Першою взаємодією МОК з кіберспортивною спільнотою стала організація Кіберспортивного форуму в 2018 році в Лозанні, після чого було створено Групу зі зв'язків з кіберспортом, яка стала платформою для взаємодії з усіма зацікавленими сторонами кіберспорту. 2021 року МОК розробив олімпійську віртуальну серію. Це було перше пілотне підприємство МОК у кіберспорті.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.