Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 жовтня 2023, 07:02
1080
0

Андрій ПОЛУНІН: «Довбик і Мудрик мають «вистрелити» на Мальті»

Експівзахисник збірної України поділився очікуваннями від наступного матчу «синьо-жовтих»

| Оновлено 17 жовтня 2023, 07:02
1080
0
Андрій ПОЛУНІН: «Довбик і Мудрик мають «вистрелити» на Мальті»
Getty Images/Global Images Ukraine. Артем Довбик

17 жовтня національна збірна України проведе черговий поєдинок відбору на Євро-2024 – з футболістами Мальти.

В розмові з кореспондентом Sport.ua колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін розповів, чи будуть зміни в стартовому складі українців в порівнянні з попереднім поєдинком з Північною Македонією:

– На мій погляд, не треба вимагати від підопічних Сергій Реброва видовищної гри. Це більше підходить для контрольних матчів. На Мальті на першому плані буде результат. Конче треба здобути три очки.

– Сергій Ребров наголошував на важливості відновлення й анонсував ротацію в складі. На вашу думку, кого ці зміни торкнуться?
– На мій погляд, ротація може бути в опорній зоні. Не виключено, що зі старту з'явиться на полі Сидорчук.

– Збірній України, аби зберегти шанси на завоювання прямої путівки на Євро, на Мальті треба обов'язкого перемагати. Від кого можна очікувати результативних дій?
– Передусім, від Довбика. Він вже повинен голосно заявляти про себе не тільки на клубному рівні, а й у збірній. То чому б це не зробити на Мальті?

– Можливо, на Мальті пощастить ще й Михайлу Мудрику?
– Михайлу в поєдинку з балканцями багато вдавалося. Окрім головного – результативного завершального удару. Це можна пояснити браком досвіду. Все ж, в таких ситуаціях, де не забивав Михайло, треба діяти більш винахідливо. Тоді м'яч не летітиме прямісінько в воротаря суперників. Я дуже хочу, аби Мудрик врахував це й тоді в нього на Мальті все вийде.

– Те, що більшість експертів фаворитом вважають збірну України, не може негативно позначитися на концентрації наших гравців?
– Про це не може бути навіть мови. Нашим потрібно на Мальті виходити максимально мотивованими й доводити, що вони сильніші. Тим паче, що рівень підготовки в українців помітно вищий. Зрештою, в кого ж тоді вигравати, як не в мальтійців, коли ставиш перед собою престижне завдання пробитися на Євро?

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.