Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 17 жовтня 2023, 05:38
29608
8

Мессі поставив незручне запитання китайським прикордонникам в аеропорту

Ліонель порушив тему, про яку не заведено відкрито говорити в Китаї

| Оновлено 17 жовтня 2023, 05:38
29608
8
Мессі поставив незручне запитання китайським прикордонникам в аеропорту
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Лідер збірної Аргентини Ліонель Мессі в червні зіткнувся з проблемами під час в'їзду до Китаю, куди він їздив на матч проти Австралії. Також він поставив прикордонникам скандальне запитання, про яке стало відомо набагато пізніше.

Мессі прилетів приватним літаком, але його зупинили на прикордонному контролі, і в мережі з'явилися відеозаписи, на яких він стоїть в оточенні поліцейських із паспортом у руках.

Проблема полягала в тому, що у легенди «Барселони» два паспорти: іспанський і аргентинський. Він отримав іспанське громадянство після того, як переїхав до Барселони в юності і провів там більшу частину свого дорослого життя. У цьому випадку Мессі подорожував з іспанським паспортом, але не мав при собі аргентинського, незважаючи на те, що метою його візиту було представлення своєї країни.

У зв'язку з цим Мессі довелося дві години чекати в столичному аеропорту Пекіна і, як повідомляється, запитати в персоналу: «А Тайвань – це не Китай?».

Річ у тім, що особи з іспанським паспортом можуть в'їжджати на Тайвань, острів, розташований за 150 км від узбережжя південно-східного Китаю, без візи, якщо термін їхнього перебування не перевищує 90 днів, але, схоже, Мессі вважав, що така сама ситуація може бути застосована і до Китаю. Як відомо, відносини між Китаєм і Тайванем напружені.

У підсумку Мессі отримав візу за прискореною процедурою і був допущений у країну, після чого допоміг Аргентині виграти з рахунком 2:0.

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Muskrat2
Тайвань це справжній Китай (де розташований справжній демократичний уряд Китаю), а сам материковий Китай це земля, окупована комуністичною бандою.
alexderjav
Аргентина грала з Австралією у Китаї?
Crimea
В підручниках з історії буде написано:  аргентинський провокатор з іспанським паспортом спровокував війну на сході
Выталкиватель парашутистов
Рисковый парень,оказывается,этот Месси... В логове тоталитарной страны такие вопросы задавать представителям правящего режима.... Могли и в кутузку запаковать и срок конкретный дать, у них там с этим очень строго....