Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 17 жовтня 2023, 07:31
4572
0

Україна – Словаччина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Один із ключових матчів за місце на Євро

| Оновлено 17 жовтня 2023, 07:31
4572
0
Україна – Словаччина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
ФГУ

Поєдинок Україна - Словаччина відбудеться в неділю, 15 жовтня, в польському Мелеці. Початок зустрічі о 18:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Xsport».

Всього через три дні після гри в Німеччині наша національна команда проведе поєдинок другого туру в кваліфікації на Чемпіонат Європи-2024. У ньому підопічні Віталія Андронова в статусі номінальних господарів майданчика прийматиме збірну Словаччини, а у ролі домашньої арени для нас виступить затишна зала у польському місті Мелець.

Якщо в стартовому матчі проти Німеччини шансів на залікові очки у нашої збірної об'єктивно було дуже небагато, оскільки ми грали з фаворитом групи та однією з топових європейських збірних, то зараз картина інша. У сьогоднішній зустрічі українки змагатимуться зі своїми прямими конкурентками за другу прохідну позицію і, як часто фігурально виражаються у подібних випадках, це буде гра за чотири очки.

Збірна Словаччини є середняком європейського гандболу і не досягала в своїй історії вагомих досягнень. Команда лише раз виступала у фінальній частині континентальних першостей. Це було у 2014 році і тоді наші сусідки посіли дванадцяте місце із шістнадцяти команд. На чемпіонатах світу словачки виступали двічі (1995 – 12 місце із 20 учасників, 2021 – 26 місце з 32 збірних).

Варто зазначити, що Україна та Словаччина останнім часом часто перетинаються у кваліфікаціях на світові форуми. У відборі на Чемпіонат світу-2017 наша збірна мінімально обіграла словачок – 21:20, а за два роки у боротьбі за вихід на наступний планетарний форум вже Словаччина взяла реванш – 32:36. Остання ж наразі зустріч між командами відбулася у відборі на Чемпіонат світу-2021 і також завершилася перемогою наших суперниць – 28:31. Тепер же жереб звів дві збірні у кваліфікації на континентальну першість.

Перший тур в новому відборі наші суперниці пропускали. Згідно з календарем словачки мали приймати у себе збірну Ізраїлю, але через відомі події ізраїльтянки не змогли прибути на гру. Ця зустріч перенесена на більш пізній термін. У свою чергу, українки вельми непогано провели свій стартовий поєдинок із німкенями і гідно виглядали на тлі топ-команди.

Майбутня зустріч матиме дуже велике значення в контексті виконання підопічними Віталія Андронова головного завдання на цю кваліфікацію – завоювання путівки на Чемпіонат Європи-2024. Адже сьогодні між собою зустрічаються дві приблизно рівні за силами команди, які й розіграють другу прохідну позицію. На боці словачок відпочинок та цілеспрямована підготовка до недільного матчу. Шанувальників збірної України надихає гарна гра проти Німеччини. Розраховуємо, що наш тренерський штаб грамотно розподілив сили на два спарені поєдинки і сьогодні синьо-жовті поквитаються зі Словаччиною за останні поразки в офіційних матчах.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

15 жовтня

Україна – Словаччина

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.