Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 17 жовтня 2023, 08:39
718
0

Волонтери привезли ветеранів до табору збірної України

Ветарани збірних Чехії та України зіграли благодійний матч

| Оновлено 17 жовтня 2023, 08:39
718
0
Волонтери привезли ветеранів до табору збірної України
Sport.ua

Гуманітарний штаб «Реставратор. Картопляне військо» не вперше влаштовує акції на матчах національної команди. Перфоманси відбулися і на Вемблі, і на Вестфаленштадіоні, і на Вроцлав Арені.

Цього разу в Празі волонтери Дмитро Дубас та Микола Васильков організували акцію під назвою «54» – саме стільки років пройшло від вторгнення Радянського Союзу до Чехословаччини у 1968 до початку війни росії та України у 2022 році.

«Наша мета — зібрати кошти на турнікети для штурмовиків на Токмацькому напрямку. Для цього ми організували матч ветеранів Чехія-Україна прямо на полі готелю NH, у якому в Празі живе наша збірна. Ребров зміг зустрітися з одноклубником по Вест Гему Томашем Ржепкою, Олександр Хацкевич зі своїм опонентом по УПЛ Томашем Хюбшманом, Андрій Воронин зі знайомим ще по Бундеслізі Яном Колером», – розповів Васильков.

У грі взяли також участь Карел Поборскі, Рустам Худжамов, Антонін Паненка, Олександр Заваров, Хорст Сігль та інші. Рахунок матчу нічийний 5:5.

Під час гри Україна — Північна Македонія «Картопляні війська» на трибунах стадіону «Дженералі Арена» планують провести флешмоб, коли на 54 хвилині гри фанати піднімуть над головами цифри «54» на знак солідарності чеського та українського народів у цей складний історичний час.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.