Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
|
1143
0

Португалія – Словаччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 13 жовтня о 21:45 за Києвом

Португалія – Словаччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

13 жовтня на «Драгау» (Порту) пройде матч 7-го туру відбору на Євро-2024, в якому збірна Португалії зустрінеться зі збірною Словаччини. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Португалія

Команда в минулому циклі була досить успішною – таки вийшло пройти на чемпіонат світу, хай і не з першого місця у групі, через стикові поєдинки. Більше того, у Катарі обрані пробилися до плей-оф, зупинившись лише у чвертьфіналі. Але поразка там Марокко, разом із виведенням з основи Роналду став вироком для багаторічного наставника, Фернанду Сантуша. Новий відбір проходять під керівництвом нового тренера Роберто Мартінеса. І виграли всі 6 поєдинків 2023-го року, як правило, ще й крупно, аж до 9:0 у попередньому турі проти начебто міцної команди, Люксембургу. Втім, за потреби, з Ісландією та Словаччиною на виїзді, вичавлювали результат, забиваючи єдиний гол у поєдинку. За великим рахунком, вже немає сумнівів, що ця команда вирушить на Євро – чи не розслабиться колектив?

Словаччина

Збірна змогла пробитися на позаминуле Євро, щоправда, там не зумівши вийти у плей-оф, незважаючи на старт із перемоги над поляками. Але загалом репре вже давненько нічого не показували, навіть на рівні Ліги Націй, де опустилися в дивізіон С. І в прогрес за маловідомого італійця, Кальцона, мало хто вірив. Тим не менш, у нинішньому відборі словаки програли поки що лише одного разу, звичайно ж, Португалії (домашні 0:1). Так, явною втратою очок було 0:0 на своєму полі з Люксембургом у стартовому турі. Проте, вигравши решту поєдинків, збірна наблизилася до 2-го місця у групі, чого теж вистачить для проходу. Так що їм важливіше досягти успіху в наступному турі, коли буде протистояння з прямим конкурентом, Люксембургом.

Статистика особистих зустрічей

До згаданих 1:0 на користь Португалії влітку був лише 1 поєдинок, товариський, у 2012-му році, і він закінчився такою ж перемогою обраних.

Прогноз

Букмекерські контори впевнені у легкій перемозі господарів. Але навряд чи тут буде видовищний футбол, адже словаки приїдуть, мріючи про 0:0 – ставимо на тотал менше 3,0 голів (коефіцієнт – 1,72).

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.