Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 жовтня 2023, 21:23
968
0

Ірландія – Греція. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 13 жовтня о 21:45 за Києвом

| Оновлено 13 жовтня 2023, 21:23
968
0
Ірландія – Греція. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

13 жовтня на «Авіві» (Дублін) пройде матч 7-го туру відбору на Євро-2024, в якому збірна Ірландії зустрінеться зі збірною Греції. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Ірландія

Команда давно вже скотилася до рівня максимум середняка, причому переважно на своєму полі. Не дарма минулого сезону, у форматі Ліги Націй, вона посіла місце у квартеті за спиною як сусідньої Шотландії, так і України, випередивши лише Вірменію. Немає якихось позитивних сюрпризів від ейрі й досі. Підопічні Стівена Кенні обігравали лише тих, що були номінально явно слабшими, у Латвії у контрольному поєдинку та з Гібралтаром у кваліфікації. Але в решті поєдинків зелені виявилися не здатними навіть за очко десь зачепитися, хоч би внічию зіграти – лише поразки, у тому числі й у Греції. Ну, а з Францією (вже двічі) і Нідерландами від початку не було так багато шансів, нехай і пропускали з грандами максимум 2 м'ячі.

Греція

Збірна намагається повернутися до числа серйозних, високо котируваних колективів. Все ж таки вона входить у вузький перелік тих, хто ставав континентальним чемпіоном. З іншого боку, вже багато циклів поспіль елліни нікуди не пробивалися. І тільки за Гуса Пойєта є привід до оптимізму - не забуваємо, що уругваєць почав з того, що виграв минулого року свою групу в Лізі Націй. Та й зараз його підопічні набрали 9 очок, ідучи нарівні із нідерландцями. Щоправда, їм горловий поєдинок минулого місяця програли 0:3, а ще раніше поступилися й фавориту Франції. Свої очки греки набрали з аутсайдером, Гібралтаром та з Ірландією вдома. Ключовим буде наступний поєдинок із Нідерландами. Але при цьому він стане непотрібним, якщо не виграти зараз.

Статистика особистих зустрічей

Греки до червневої перемоги в рамках нинішньої кваліфікації перетиналися з ірландцями лише одного разу у товариському поєдинку 2012-го року. І там теж вигравали, щоправда, лише 1:0.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що Ірландія вдома має всі шанси перемогти. Але греки максимально мотивовані - ризикнемо припустити, що вони виграють (коефіцієнт - 1,61).

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.