Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 11 жовтня 2023, 22:24
14050
18

Ускладнили собі життя. Збірна України з футзалу зіграла внічию проти Сербії

Команда Олександра Косенка вийшла на хитку першу позицію в групі

| Оновлено 11 жовтня 2023, 22:24
14050
18
Ускладнили собі життя. Збірна України з футзалу зіграла внічию проти Сербії
futsal.com.ua

Поступово наближаємось до середини жовтня, і це означає тільки те, що градус змагань на всіх можливих напрямках буде виключно зростати. Європейський футзал у цьому плані точно не є виключенням, адже й сам цей від спорту достатньо емоційний, та й шлях на чемпіонат світу геть не кожній національній команді дається легко.

Ось, наприклад, збірна України під орудою Олександра Косенка в цілком зіграному складі поступилась одного разу Польщі в другому турі відбіркового раунду, і після того в «синьо-жовтих» уже не все так оптимістично в групі B. Тих самих сербів ми обігравали кілька днів тому з дуже впевненим рахунком 6:1, але здобутий він був за не такої вже й упевненої гри нашої команди, як могло скластись перше враження.

Хоча й стратегія на відбірковий раунд від невдачі проти Польщі особливих змін не зазнала, але вже було стійке враження, що можуть виникати проблеми. Початок матчу-відповіді проти Сербії це твердження цілком підтвердив, бо суперники в агресивному стилі атакували наші ворота й тривалий час команда Косенка просто не могла дати цьому ради.

Але за нами постійно залишались фірмові контратаки, тож у випадку, коли голкіперу Савенку не доводилось рятувати ворота, неодмінно щось цікаве відбувалось на протилежній від нього половині поля. Шкода, що без належного завершення, адже й Вулич не просто так захищав рамку власної команди.

Темп гри був дійсно шаленим, бо футзалісти уникали зайвих пауз та виходів м’яча за межі майданчика якісною позиційною грою та постійними спробами нагнітати на чужій половині. Під завісу першого тайму серби взяли на озброєння дальні удари й у нас відповідно почали виникати проблеми із скупченнями гравців перед воротами. Саме через одне з таких і пролетів м’яч на 16 хвилині, коли Петров на силу пробив із правого флангу, а Савенко просто пролетів повз рикошет від спини Шведа. Нічого доброго після перерви це не віщувало.

Стартували після відпочинку трохи важкувато, але все ж таки взяли себе в руки та почали ламати той щільний захист суперників. Певна річ, що за допомоги стандартів та швидких передач на загострення, як і в усіх матчах до цього. Добре, що в підсумку спрацювало хоч це. На 26 хвилині Шотурма з розіграшу ауту на лівому фланзі прострілив на дальню на Жука, а той у боротьбі проти захисника та воротаря таки спрямував м’яч до сітки.

Далі було геть цікаво, бо суперникам той пропущений м’яч особливо нічого не змінював у контексті боротьби за вихід із групи, а ось нам доводилось як атакувати, так і стримувати власні ворота від контрнаступів суперників. Тішило тільки те, що до певного часу вдавалось оминати стороною небажані фоли, але що при цьому ми можемо згадати в якості загострення? Із нашого боку – майже нічого, а від суперників – ці неприємні контратаки, під час яких хоч Савенку вдавалось рятувати команду.

Збірна України, як мінімум до завершення матчі за участі Польщі та Бельгії, очолила групу. Якщо так і залишиться, то команда Косенка відібралась на чемпіонат світу-2024. Якщо ж ні, то тоді суперника за наступним раундом для неї визначить жеребкування серед найкращих других місць від кожної з груп. Матчі плей-оф відбіркового раунду відбудуться 25 січня наступного року.

Чемпіонат світу. Кваліфікація. Груповий етап. Група B. 4-й тур.

Україна – Сербія - 1:1

Жук, 26 – Петров, 16

Корсун, 17 – Райчевич, 31

Україна: Савенко – Швед, Фаренюк, Корсун, Шотурма – Ципун, Мельник, Жук, Абакшин, Лебідь Семенченко, Педяш, Зварич, Завертаний.

Сербія: Вулич – Росич, Д. Томич, Лазаревич, Райчевич – Ніколич, Алексіч, Матієвич, Васич, Рамич, А. Томич, Петров, Сімич, Марінкович.

Арбітр: Давід Ніссен (Нідерланди).

Стадіон: «Пальфі Іштван Рендезвенічорнок» (Береттьоуйфалу, Угорщина).

Удари (у площину): 23 (14) – 18 (8)
Кутові: 6 – 3.

УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(97)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Ускладнили якби програли, а так нічого не змінилось - треба вигравати в поляків і бельгійців
⬆️
Не испанцы...
Так ничего же не поменялось.  Надо обыгрывать бельгийцев и поляков.   И всё.)  Угры тупые даже в селе на мачт сборных не пришли.
Vitason
Честно говоря странная у нас команда! То 6:1 то 1:1,то 10:1 ,то 0:1
Александр Ад
тепер .щоб не рахувати інші показникі.треба обігрувати Польщу і Бельгію
Андрей Залищук
на ті ж самі граблі, винесли суперника в першому матчі, а на другий не вистачило сил, добре, що не програли
Первый Среди Равных
Не сціть, пройдем. Як мінімум з другого місця точно. Рознюнялись тут всі.
Хосе Карерас
Все майже закономірно.Єдине, що дивно це як вони примудрилися програти Полякам а не зіграти в нічию.Тепер потрібно двох опонентів обігрувати.
Михайло Дончик
В пропущеному голі винуватий воротар..тупо " загубив" ворота при доволі простому ударі.. Серби добре вивчили нас після першого  матчу і вже не летіли на наші ворота стрімкого.. Щільно грали у захисті і не давали нашим розбігтися..Задача максимум :на далі  вигравати у поляків і бельгійців..
Выталкиватель парашутистов
Что-то очень много оптимизма у журналиста... А ведь есть вариант, что мы вообще можем и второго места не занять в группе. А если присмотреться к команде, то выяснится, что ничего нового и прогрессивного в команде за последние 10 лет не появилось,от слова ВООБЩЕ... С такой "организацией" игры мы еще и у Бельгии можем не выиграть, я даже не говорю за  Польшу.