Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 13 жовтня 2023, 05:07
1694
1

Хорватія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024

Поєдинок відбудеться 12 жовтня о 21:45 за Києвом

| Оновлено 13 жовтня 2023, 05:07
1694
1
Хорватія – Туреччина. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Євро-2024
Getty Images/Global Images Ukraine

12 жовтня на «Опус-Арені» (Осієк) пройде матч 7-го туру відбору на Євро-2024, в якому збірна Хорватії зустрінеться зі збірною Туреччини. Старт поєдинку заплановано на 21:45 за київським часом.

Хорватія

Команда змогла успішно пройти серйозне оновлення складу після пікового результату, у вигляді срібла на чемпіонаті світу в 2018-му році. У Катарі результат попереднього мундіалю не повторився, але вдалося взяти 3 місце, що теж стало відмінним результатом. Заодно підопічні Златко Даліча чудово проявили себе в Лізі Націй, не тільки знову вигравши свою групу, але й уже у фіналі чотирьох пройшли господарів, Нідерланди, щоправда, у фіналі закінчили поразкою в серії пенальті з іспанцями. Паралельно у 2023 році змогли непогано пройти левову частину кваліфікації. Починали, щоправда, з осічки, упустивши перемогу вдома з валлійцями, пропустивши наприкінці. Але потім були перемоги, причому сухі: 2:0 у Туреччині у березні, 5:0 з Латвією та 1:0 з Вірменією у вересні.

Туреччина

Збірна вкотре змінила тренера. Кунтц показував непогані, але непослідовні результати. Німець зміг закінчити минулий відбірковий цикл на другому місці у групі, але потім програв у стикових поєдинках із португальцями. Потім була хороша Ліга Націй минулого року, а цього року було виграно 3 із чотирьох перших поєдинків кваліфікації, що дозволяють триматися другими у групі. Так, у вересні була тільки нічия вдома з важливим противником, вірменами, і поразка, нехай і в товариському поєдинку, з Японією. Саме після цих 2:4 Штефан і вирушив у відставку. Його оперативно змінив інший варяг, Вінченцо Монтелла, що й раніше працював із турками, але у форматі клубу. І зараз він дебютує на новій посаді в Осієку.

Статистика особистих зустрічей

Туреччина не програвала тричі поспіль: пара нічиїх та перемога. Але навесні хорвати змогли нарешті виграти, і одразу 2:0.

Прогноз

Букмекерські контори вважають, що і в цьому поєдинку успіх матимуть хорвати. Повіримо, що тут і справді Модрич і компанія зможуть виграти (коефіцієнт – 1,73).

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AutumnBridge
Хорваты должны уверенно выигрывать.  Пусть даже и 1:0.