Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Бразилія
|
15164
1

Фламенго виростив нового генія. Він переписує рекорди Вінісіуса Жуніора

Зустрічайте: Лорран – нова молода суперзірка «стерв'ятників»

Фламенго виростив нового генія. Він переписує рекорди Вінісіуса Жуніора
Instagram. Лорран

Лорран Лукас Перейра де Соуза, або просто Лорран. Запам'ятайте ім'я цього 17-річного атакувального півзахисника «Фламенго», адже вже найближчим часом він, швидше за все, стане тим футболістом, котрому вдасться переписати клубний трансферний рекорд нинішньої зірки «Реала» Вінісіуса Жуніора, який також є вихованцем академії «стерв'ятників».

П'ять років тому, влітку 2018-го, «Фламенго» продав Вінісіуса у «Реал» за 45 мільйонів євро. Зараз у юнацькій команді бразильського клубу підросла нова «зірочка», яку «стерв'ятники» не готові відпустити дешевше, аніж за суму, прописану в якості клаусули – 50 мільйонів євро. І, треба сказати, претендентів на потенційний трансфер Лоррана до Європи наразі більш ніж вистачає, причому на слуху виключно клуби, які мають серйозний економічний потенціал.

За інформацією відомого журналіста та трансферного експерта Фабріціо Романо, Лорран, котрий ще не досяг повноліття, вже має угоду із агентством, яке веде справи його зіркових співвітчизників, серед яких є і Вінісіус Жуніор.

«Лорран підписав контракт із Roc Nation Sports Brazil, агентством, яке керує справами Вінісіуса Жуніора, Лукаса Пакети, Габріеля Мартінеллі та Ендріка. Скаути «Манчестер Юнайтед» та «Челсі» нещодавно спостерігали за Лорраном, котрий є кращим бразильським талантом 2006 року народження. Пункт щодо викупу в його контракті із «Фламенго» становить лишень 50 мільйонів євро», - написав Романо.

Формулювання «лишень 50 мільйонів євро» у цьому випадку здається досить доречним, оскільки сьогодні така сума вже не є свого роду відлякуючим фактором для європейських товстосумів. Після історій з Вінісіусом Жуніором та Родріго, які виявилися дуже цінними активами для «Реала», більшість грандів Старого континенту більше не розглядають в якості абсурдної ідею з покупкою за серйозні гроші юних тінейджерів, здатних у перспективі збільшити свою капіталізацію в кілька разів.

До речі, у «Реалі», як і в «Барселоні», «Манчестер Сіті», «Парі Сен-Жермен» та «Вест Хемі» також уважно стежать за прогресом Лоррана. При цьому, за наявними у ЗМІ даними, в мадридському клубі за оцінкою прогресу та потенційним трансфером вундеркінда «Фламенго» закріплений Юні Калафат – топовий скаут та аналітик, котрий спеціалізується на молодих талантах та курирував переїзди до Мадриду таких гравців як Вінісіус Жуніор, Родріго, Рейньєр, Ендрік, Едер Мілітао, Феде Вальверде, Мартін Едегор, Едуарду Камавінга, Орельєн Тчуамені, Джуд Беллінгем.

Проте прямо зараз у пресі фаворитами за право підписати Лоррана називаються англійські «Манчестер Юнайтед» та «Брайтон». Манкуніанці нібито досконало вивчили потенціал бразильського півзахисника й вважають, що він здатний стати зіркою на наступні півтора десятиліття у світовому футболі, через що МЮ дуже хоче прискорити переговори із «Фламенго» та погодити трансфер до того моменту, коли у гру можуть вступити конкуренти.

Щодо «Брайтона», то з огляду на останній стрімкий прогрес «чайок», а також вміння Роберто Де Дзербі розкривати молодих талантів, радники самого Лоррана вкладають у вуха клієнта, що переїзд на «Амекс» міг би стати дуже правильним рішенням з точки зору максимально безболісної та швидкої адаптації бразильця до європейського футболу.

Інша річ, що керівництво «Фламенго» поки що не хоче поспішати із продажем Лоррана, з яким у лютому цього року продовжило контракт до кінця 2025-го. Боси «стерв'ятників» вважають, що у перспективі Лорран може вартувати набагато більше, і найближчими місяцями готуються запропонувати хавбеку перепідписати трудову угоду на покращених умовах із обов'язковим збільшенням клаусули.

З іншого боку, у «Фламенго» будуть безсилі, якщо хтось висловить готовність заплатити за Лоррана 50 мільйонів євро одним платежем. Але навіть у цьому випадку хавбек як мінімум до 4 липня наступного року залишатиметься у Бразилії, поки йому не виповниться 18 років, що дозволить будь-якому європейському клубу завершити трансфер та зареєструвати Лоррана за всіма правилами як свого новачка.

Поки що Лорран продовжує набиратися досвіду у дорослому футболі. У футболці «Фламенго» хавбек на сьогоднішній момент зіграв лише 4 матчі (123 хвилини), але вже відзначився у них 1 забитим м'ячем.

13 січня нинішнього року Лорран переписав рекорд «Фламенго», ставши наймолодшим футболістом, котрий коли-небудь виходив на поле у ​​футболці першої команди «стерв'ятників». Попереднє досягнення, що належало Вінісіусу Жуніору (16 років 10 місяців та 1 день), було побите Лорраном (16 років 6 місяців та 9 днів) у поєдинку чемпіонату Каріоки проти «Аудакса» з Ріо-де-Жанейро (1:0).

А вже 25 січня нинішнього року Лорран побив ще один рекорд, який належав раніше Вінісіусу Жуніору. Цього дня хавбек став наймолодшим автором забитого м'яча в історії першої команди «Фламенго», відзначившись у воротах «Бангу» (1:1) в матчі чемпіонату Каріоки, коли йому було 16 років 6 місяців та 21 день. Один з лідерів нинішнього «Реалу» Вінісіус Жуніор вперше забив за «стерв'ятників» у 17 років та 29 днів.

У бразильській Серії А Лорран поки що не дебютував, проте практично не виникає сумнівів, що це станеться вже цього року. Принаймні, у вересні хавбек вже двічі опинявся у заявці «стерв'ятників» на матчі проти «Атлетіко Паранаенсе» (0:3) та «Гояса» (0:0), а також просидів на лаві запасних у кубковому невдалому для «Фламенго» протистоянні із «Сан-Паулу» (0:1).

Прогрес Лоррана відзначений вже і на міжнародному рівні. Зі збірною Бразилії U-17 хавбек став переможцем чемпіонату Південної Америки U-17, який з 30 березня по 23 квітня проходив на полях Еквадору. На цьому змаганні вундеркінд «Фламенго» відзначився одним забитим м'ячем, а бразильська збірна кваліфікувалася на чемпіонат світу U-17, що відбудеться у період з 10 листопада по 2 грудня цього року в Індонезії.

Ймовірно, що європейські топ-клуби здебільшого якраз і чекають, коли Лорран зіграє хоча б пару-трійку матчів за «Фламенго» в бразильській Серії А, аби оцінити рівень цього хлопця на тлі дорослих футболістів, а також уважно спостерігатимуть за тінейджером на індонезійському чемпіонаті світу серед юніорів, де традиційно збереться величезна кількість скаутів з різних куточків планети, але ключовими «гінцями» будуть саме повпреди Старого континенту.

Залишається лише трохи почекати, аби побачити, хто все-таки виявиться більш вдалим та переконливим у трансферних торгах із «Фламенго» за право підписати Лоррана. А вже після цього бачити безпосередньо у справі бразильця нам вдасться набагато частіше, і тільки від нього самого залежатиме, яким шляхом піде розвиватися його кар'єра – як у Вінісіуса Жуніора, або ж як у Рейньєра…

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AndiM
Бразильський футбол -це тупо гра на контору. Вони вже не продають десятками футболістів в міжсезоння, щоб виправдовувати наприклад те що чемпіон може програти десять матчів підряд або взагалі вилетіти в нижчу лігу. Що вже казати про інші команди. Ті хто ставе на футбол, ніколи не будуть зв'язуватись лігою диких абєзян.