Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 11 жовтня 2023, 12:17
2588
1

Мессі повернеться до Барселони у січні? Про це пишуть, але чи це реально

Вболівальники «блаугранас» вірять, що історія аргентинця в їхньому улюбленому клубі ще не закінчена

| Оновлено 11 жовтня 2023, 12:17
2588
1
Мессі повернеться до Барселони у січні? Про це пишуть, але чи це реально
Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

Серпень 2021 року став абсолютно шокуючим для усіх без винятку вболівальників Барселони. Після тривалих та відверто виснажливих спекуляцій у засобах масової інформації каталонський клуб вирішив залишити, ймовірно, кращий футболіст в історії світового футболу Ліонель Мессі. Аргентинець на правах вільного агента перейшов у Парі Сен-Жермен, який запропонував йому дворічну трудову угоду із прекрасними фінансовими умовами, що для Барселони, через її тяжке економічне становище, було ще тією проблемою.

Втім, два роки у Франції навряд чи зробили Мессі щасливішим. Так, він виграв два титули чемпіона Ліги 1, а ще потримав у руках Суперкубок Франції, проте головного, заради чого в ПСЖ звали і Ліонеля, і трохи раніше Неймара з Кіліаном Мбаппе – перемоги у Лізі чемпіонів – паризький клуб так і не здобув.

В результаті влітку цього року у ПСЖ відбулася масштабна реконструкція складу, а одним із тих, хто залишив столицю Франції, став Мессі. Причому, коли стало відомо, що Ліонель справді бажає піти, то у ЗМІ одразу ж почали підшукувати оптимальний варіант для аргентинця, й багатьом таким видавалась саме Барселона. Втім, після нервової перемоги на чемпіонаті світу-2022 у Катарі зі збірною Аргентини, яка, здається, відібрала величезну кількість сил та енергії у Мессі, натомість остаточно вписала його прізвище великими та золотими літерами в історію гри, Ліонель не хотів знову опинитися під шаленим тиском, який завжди оточує Барселону.

Не дивно, що підсумковим вибором Мессі виявився американський Інтер Маямі – клуб, співвласником якого є легендарний екс-півзахисник Манчестер Юнайтед, Реала та збірної Англії Девід Бекхем. «Чаплі» підписали з аргентинським генієм контракт на два з половиною роки, і Мессі буквально з ходу допоміг команді, яку очолює його співвітчизник та давній знайомий Херардо Мартіно, здобути перший трофей в історії клубу – Кубок ліг-2023.

Втім, шансів на інші трофеї цього сезону Інтер Маямі фактично не має. В регулярному розіграші МЛС «чаплі» дуже багато встигли розгубити ще до трансферу Мессі, та й після того, коли аргентинець не мав можливості зіграти, продовжували регулярно втрачати очки.

Як би там не було, а сезон в МЛС абсолютно точно завершиться вже 9 грудня – саме тоді буде зіграний фінальний матч, який визначить володар Кубка МЛС. Після цієї події абсолютно всі футболісти команд-учасниць змагання опиняться у відпустці, хоча більшість із них зможуть податися на відпочинок куди як раніше, і серед них, вочевидь, буде і Ліонель Мессі.

Відомо, що новий сезон у МЛС стартує у лютому 2024 року – швидше за все, ближче до кінця місяця, і саме ця обставина наразі буквально змушує більшість європейських видань та журналістів розмірковувати на тему: чи реальне у цей період повернення Мессі до Барселони, хоч би на короткостроковій орендній основі? У цьому немає нічого нового й дивовижного, оскільки раніше подібні угоди укладалися по відношенню до того ж таки Девіда Бекхема (двічі грав за Мілан на умовах короткострокової оренди з Лос-Анджелес Гелаксі), а ще Т'єррі Анрі (віддавався Нью-Йорк Ред Буллз на півтора місяці в оренду Арсеналу) та Роббі Кіна (два місяці грав у оренді за Астон Віллу, після чого повернувся до Лос-Анджелес Гелаксі).

Крім того, варто згадати, що один із співвласників Інтер Маямі Хорхе Мас нещодавно дав зрозуміти, що його клуб буде готовий піти назустріч побажанням Мессі, і дати аргентинцю можливість красиво попрощатися з уболівальниками Барселони.

«Відхід Мессі з Барселони був йому не до душі, Ліонель не зміг попрощатися зі своїм клубом, який дуже допоміг йому в дитинстві та юності. Я думаю, що обставини склалися не так, як хотів Ліонель. Я дав йому обіцянку, що зроблю все можливе найближчими роками, аби Мессі мав можливість попрощатися зі своїми вболівальниками у Барселоні. Для цього він піде з Інтер Маямі, або ми проведемо виставковий матч із каталонцями», – заявив Мас.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ліонель Мессі

За наявною інформацією, у Барселоні чудово усвідомлюють, що найближчим часом їхній живий символ Ліонель Мессі опиниться на кілька місяців фактично поза грою. За довгі роки в європейському футболі аргентинець, очевидно, відвик від того, що взимку йому може бути надано таку тривалу паузу, і не факт, що Ліонель захоче так довго насолоджуватися відпочинком, якщо буде мати фізичні сили та перебувати у гарних кондиціях для активних виступів.

Втім, для того, щоб перехід Мессі до Барселони відбувся, хай і на кілька місяців, каталонцям потрібно виявити активність у переговорах як із самим футболістом, так і з його нинішнім клубом, аби оформити необхідні папери. Однак поки що, як пишуть засоби масової інформації в Іспанії, зокрема, видання SPORT, жодних предметних контактів між представниками «блаугранас» та Інтер Маямі щодо оренди Мессі не було.

З іншого боку, Мессі у вересні пропустив кілька матчів Інтер Маямі через м'язові проблеми, і ця обставина, ймовірно, здатна вплинути на подальші плани футболіста. Якщо Ліонелю вдасться остаточно позбутися наслідків травми, і до січня він буде у повній бойовій готовності, то переговори про оренду в Барселону будуть мати сенс, інакше – аргентинець присвятить частину відпустки відновним процедурам, щоб підійти до нового сезону в МЛС у гарному самопочутті та фізичній формі.

Остання обставина, як припускають обізнані джерела, поки що й стримує босів Барселони від того, щоб почати контакти із Мессі та Інтер Маямі. Головний тренер каталонців Хаві ще у травні нинішнього року активно вмовляв керівництво клубу зробити усе можливе, щоб Ліонель повернувся до табору «блаугранас». Також коуч Барселони виходив у пресу із відповідними заявами: «В мене немає жодних сумнівів [що Мессі буде корисним нинішній Барселоні], і я сказав про це нашому президенту. Він, як і раніше, залишається футболістом, який здатний вирішувати частку епізодів, у нього все ще є голод. Мессі такий самий переможець за характером, він лідер і це важливо».

Тому прямо зараз шанси на те, що Мессі у січні може опинитися в Барселоні, варто оцінювати як досить невисокі, але теоретично для такого сценарію немає жодних серйозних перепон, що дуже важливо. Якщо в Ліонеля не буде проблем зі здоров'ям і йому не буде потрібний додатковий час на відпочинок чи реабілітацію, то керівники Інтер Маямі, схоже, не збираються чинити перешкод на шляху до того, аби Мессі хоча б ненадовго повернувся на Камп Ноу, й провів перед рідними вболівальниками ще пару-трійку визначних матчів, а потім красиво, як і личить генію, попрощався із натовпом, пообіцявши колись, можливо, повернутися знову…

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
GeloN83
Краще не треба...