Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 10 жовтня 2023, 18:42
180
0

Тренер Харківських Соколів: Ми будемо доставляти проблеми кожному супернику

Олексій Золотоус – про завдання та амбіції команди на новий сезон

| Оновлено 10 жовтня 2023, 18:42
180
0
Тренер Харківських Соколів: Ми будемо доставляти проблеми кожному супернику
БК Харківські Соколи

Головний тренер «Харківських Соколів» Олексій Золотоус розповів про комплектацію команди після річної паузи у виступах та поділився очікуваннями від її виступу у Вищій лізі чемпионату України сезону-2023/2024 .

– Як проходив процес комплектації команди? Розуміємо, що дуже нелегким був цей процес…
– Звичайно, що складнощі були і вони є досі. Це не тільки у нас, у Харкові, це в більшості по всій території сходу України. Я спілкувався з колегами, там схожа ситуація – гравці, які зараз перебувають на заході Україні, зовсім не хочуть їхати грати на схід, поруч до бойових дій.

Друга причина, це «порожный» ринок. Багато гравців не в Україні. Ті, що залишились та мали досвід виступів в вищих лігах, в більшій мірі, працевлаштувались в командах Суперліги. Ми були вимушені лише шукати найкращих з доступних та будувати команду вже через тренувальний процес.

– Розкажіть трохи про хлопців, які зараз в команді.
– У комплектації я виходив з тих хлопців, з якими працював та з якими стикався так чи інакше. Наразі, ми маємо 6 гравців на контрактах. Це Рафаїл Хрисостоміді, який тренувався в мене в команді та грав у Харкові. Дмитро Сорочан, який також має досвід виступів у Суперлізі. Серафим Новіков, який перед війною грав за «Прометей-2», а після початку бойових дій провів сезон в італійській Серії С. Також це Данило Карпов та Родіон Нестеренко з Одеси. Ще один одесит Олег Сергієнко доєднався до нас. Цей хлопець не має досвіду виступів на професійному рівні, проте, на мій погляд, має непогані дані, щоб нам допомогти на такій зараз дуже затребуваній позицій 4-5. Є потенціал, наше завдання його розвивати.

Сьомий гравець – це добре знайомий вболівальникам «Харківських Соколів» Олександр Коровяков, ветеран українського баскетболу. Йому 42 роки, не дивлячись на це, я гадаю, він нам допоможе і своїм досвідом, і своїми габаритами та баченням гри. Інші хлопці в ротації – це юні баскетболісти, яким по 16-17 років. Будемо вас знайомити з ними по ходу змагань.

У нас дуже молода команда. Найстарший Сорочан – 25 років (я не беру Коровякова), іншим хлопцям по 21, 20 років, а далі пішли 17, 16…

– Як ви оцінюєте підготовку та рівень команди в цілому?
– Команда будується з нуля. 6-7 гравців - це дуже мало, ми постійно у пошуку. Нам потрібно хоча б 9-10 людей. Тоді ми будемо доставляти проблеми кожному супернику. Ми ще в процесі формування, сподіваюсь, що будемо додавати та боротись у кожній грі.

– Кого вважаєте фаворитом Вищої ліги?
– Явний фаворит – це «Прометей», який грає одним складом вже півтора-два сезони. Там зібрані «вершки» з українських збірних U-18 та U-20. Вони провели перед сезоном 8 матчів проти команд Суперліги і у всіх одержали перемоги. За рівнем це команда Суперліги.

Дуже непогана команда – «Хмельницький», 25-27 років досвідчені габаритні гравці. Кропивницький має також добротну команду. Досвідчений колектив – «Самбір», вони зібрали добрих гравців по 30-31 року. Київський «Push Team» також добре укомплектувався та ставить собі за завдання вихід у Суперлігу.

– Які завдання ставить керівництво?
– Відпочатку ми з Сергієм Чебишевим планували, що будемо боротись за 2-ге місце. Однак процес комплектації та його причини внесли свої корективи. Дуже важко поки що нам вдається формування команди. Проте турнір довгий, ми обов'язково будемо набирати та шукати підсилення команди. Тож, завдання – потрапити до плей-оф та чіплятись за перемогу у кожному матчі – ніхто не відміняв.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

НБА. Індіана програла Мілуокі, Філадельфія в овертаймі здолала Нью-Йорк
Баскетбол | 01 травня 2024, 08:37 0
НБА. Індіана програла Мілуокі, Філадельфія в овертаймі здолала Нью-Йорк

Відбулися 3 матчі першого раунду плей-оф НБА

Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі
Футбол | 03 травня 2024, 07:01 1
Англійський гранд вийшов у Лігу чемпіонів 2024/25 після перемоги Челсі

«Ліверпуль», незважаючи на втрату шансів на титул АПЛ, зумів виконати завдання мінімум

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.