Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 06 березня 2024, 03:15
330
0

Лобісти азартних ігор віддали £3000 за те, щоб сісти з міністрами Британії

Лобісти з TikTok, Amazon були присутні на вечері Консервативної партії

| Оновлено 06 березня 2024, 03:15
330
0
Лобісти азартних ігор віддали £3000 за те, щоб сісти з міністрами Британії
The Guardian

Лобісти з TikTok, Amazon, а також компаній, які займаються азартними іграми та криптовалютами, заплатили понад 3000 фунтів стерлінгів за людину, щоб посидіти з міністрами в рамках робочого дня Консервативної партії, де Ріші Сунак виклав свою ідею, щоб перешкодити великим корпораціям перетягувати на свій бік лейбористів.

Старші міністри, включаючи Майкла Гоува, секретаря з підвищення кваліфікації; Джон Віттіндейл, міністр ЗМІ; Роберт Дженрік, міністр імміграції; а Джеймс Картлідж, міністр оборонних закупівель, розміщував за столиками гостей, які заплатили за доступ до «політичних» дискусій.

Вони також обідали та вечеряли з міністрами, а на заході у понеділок були присутні прем'єр-міністр та канцлер Джеремі Хант. Оскільки зустрічі проходили на конференції партії торі в Манчестері, на них не було жодного держслужбовця, який міг би вести протокол і стати свідком дискусій.

Сунак сказав присутнім на обіді, що лейбористи «терплять» їх, але насправді на їхньому боці і вірять у бізнес лише консерватори.

Він сказав, що лейбористи під керівництвом Кейра Стармера запускають «коктейль з креветок 2.0», і жартома порівняв вечірку зі знаменитою стравою, заявивши, що вона «не має основи» і прийшла прямо з 1970-х років. Він також сказав, що відвідуваність цього дня зросла на 20% порівняно з минулим роком, коли Ліз Трасс була прем'єр-міністром та боролася із наслідками міні-бюджету.

Уіттінгдейл сидів поряд з лобістом TikTok на круглому столі з політики, а також представниками корпоративних відносин Amazon, TalkTalk і Flutter, компанії зі ставок та азартних ігор, яка володіє Paddy Power і Betfair.

Очікується, що міністри звітують перед своїми відомствами, якщо вони виявлять, що обговорюють офіційні справи за відсутності державного службовця, тому звіти про зустрічі можуть, зрештою, бути передані назад до Уайтхоллу.

TikTok, що належить китайській компанії ByteDance, був заборонений до використання на телефонах міністрів уряду та парламентських пристроях з міркувань безпеки, у тому числі через те, що дані можуть бути доступні китайській державі. Компанія завжди заявляла, що вона незалежна, і заперечувала доступність своїх даних владі.

Бізнес-лідери та лобісти могли обирати, з яким міністром вони хотіли б сісти та обговорити політику, і в залі було близько 20 столів по вісім-десять осіб кожен. Частково захід був спрямований на збирання коштів на вечірку: квитки коштували 3300 фунтів стерлінгів на людину, що дозволило зібрати сотні тисяч фунтів стерлінгів.

Джерела повідомили, що захід спонсорувався Bloomberg та Британською асоціацією прямих та венчурних інвестицій, і що на ньому домінували делегати з галузей фінансових послуг, прямих інвестицій та управління активами, а також були присутні представники криптоіндустрії.

Вони сказали, що міністри прагнули довести, що консерватори мають гарну пропозицію для бізнесу, зосередилися на тому, щоб переконати діячів Сіті не слухати лейбористів, і намагалися заручитися підтримкою майбутнього саміту Сунака зі штучного інтелекту в Лондоні.

Джерела в бізнесі заявили, що йдеться про спроби переконати людей інвестувати у Велику Британію, а також про просування секторів наук про життя та штучний інтелект.

Том Брейк, директор кампанії Unlock Democracy за велику демократію у суспільному житті, сказав, що круглі столи з питань політики були «нічим іншим, як спеціально створеною можливістю для компаній лобіювати впливового міністра та партію Торі, щоб поповнити свою скарбницю».

Він додав: «Обговорення такого роду мають проводитися за участю державних службовців, щоб забезпечити відповідний рівень прозорості та підзвітності».

Представники бізнесу заявили, що Лейбористська партія проведе аналогічний день на своїй конференції в Манчестері наступного тижня, але кількість охочих перевиконалася, і деякі були розчаровані тим, що не потрапили до списку.

Конференції є великим підприємством із заробляння грошей для політичних партій: підприємства, аналітичні центри, благодійні організації та інші особи платять за участь у зборах, виставкові площі чи намети.

Компанії, які платять за спонсорство другорядних заходів, часто отримують місце у групі, яка розмовляє разом з міністрами уряду, та можливість донести свої ідеї до осіб, які ухвалюють рішення.

Щовечора на партійних конференціях відбуваються вечірки з напоями, спонсоровані лобістськими компаніями, великим бізнесом, медіа-групами та донорами, де депутати та міністри користуються безкоштовною гостинністю та спілкуються з делегатами корпорацій та засобів масової інформації.

Окремо спонсори партії сплачують близько 500 фунтів стерлінгів за квитки на конференцію, при цьому члени найбільш елітних груп донорів отримують доступ до «блакитної кімнати» для спілкування, а також до спеціального прийому прем'єр-міністра.

До Консервативної партії та компаній, які були присутні на робочому дні консерваторів, звернулися за коментарями.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

ЧС з хокею. Форвард збірної України став найкращим бомбардиром турніру
Хокей | 03 травня 2024, 22:08 3
ЧС з хокею. Форвард збірної України став найкращим бомбардиром турніру

Олександр Пересунько набрав 11 очок

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.