Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 11 жовтня 2023, 08:13
5077
2

Динамівське дербі в Англії, Зінченко переміг колишніх партнерів

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 11 жовтня 2023, 08:13
5077
2
Динамівське дербі в Англії, Зінченко переміг колишніх партнерів
Getty Images/Global Images Ukraine

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Зінченко переміг лідера

Арсенал вдома мінімально здолав «Манчестер Сіті» –1:0.

Вирішальний гол забив Габріел Мартінеллі наприкінці зустрічі. Бразильцю допоміг рикошет.

Олександр Зінченко вийшов у старті та був замінений на 75-й хвилині. Гравець збірної України часто зміщувався із флангу в центр, де допомагав при контролі м'яча. Тричі пробив по воротах суперника, але два удари були заблоковані, а один вийшов неточним.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко тричі пробивав по воротам МанСіті

З виходом на заміну свіжого вінгера «містян» Жеремі Доку українцю стало важкувато в обороні. Добре, що партнери допомагали страхувати у протистоянні зі свіжим бельгійцем. Мікель Артета вирішив не ризикувати та замінив Олександра.

«Арсенал» піднявся на друге місце. «Каноніри» поступаються лідеру «Тоттенгему» за додатковими показниками.

Миколенко переміг Забарного

«Евертон» вдома розгромив «Борнмут» – 3:0.

У першому таймі «іриски» забили двічі, а після перерви довели справу до розгрому.

Віталій Миколенко відіграв весь матч. Український лівий оборонець взяв участь в атаці, яка призвела до другого забитого голу. Миколенко зробив навісну передачу у штрафний майданчик «Борнмута». Воротар гостей Нету вибив м'яч кулаком, але надовго залишився на газоні після зіткнення з власним захисником. Джек Гаррісон із-за меж штрафного майданчика закинув м'яч у порожні ворота. В компенсований до першого тайму час Миколенко зробив хороший простріл на Амаду Онана, але нападник «Евертона» з близької відстані не влучив у ворота. В обороні у Віталія було дуже мало роботи.

Getty Images/Global Images Ukraine. Віталій Миколенко (№ 19) і Ілля Забарний (№ 27)

Ілля Забарний вийшов в основі та провів на полі весь матч. Вже на початку матчу український захисник при виході із пресингу послизнувся та втратив м'яч, що призвело до швидкої атаки, яка завершилася голом. У простій ситуації в Іллі поїхала опорна нога. Вже в компенсований до першого тайму час програв верхову боротьбу Домініку Калверту-Льюїну, але «Борнмут» врятувала поперечка. В кінці гри міг забити гол престижу після кутового, але «Евертон» врятував захисник, який вибив м'яч після удару Забарного головою з лінії воріт.

«Борнмут» опустився на передостаннє місце АПЛ. «Евертон» піднявся на 16-ту сходинку таблиці.

Мудрик вийшов на заміну

«Челсі» в гостях розгромив «Бернлі» – 4:1. Господарі забили у першому таймі. «Челсі» відповів чотирьма голами після перерви.

Михайло Мудрик розпочав матч на лаві запасних і вийшов на останні 15 хвилин зустрічі, коли долю поєдинку вже було вирішено. Команди вже догравали матч. Проявити себе було дуже складно. За відведений час Мудрик зробив один швидкий ривок по лівому фланзі, але передача вийшла невдалою.

Getty Images/Global Images Ukraine

Челсі» піднявся на 11-ту сходинку АПЛ.

Жирона без Циганкова

«Жирона» в гостях здобула важку перемогу над «Кадісом» – 1:0.

Єдиний гол у матчі було забито в середині другого тайму. З 10-ї хвилини зустрічі «Кадіс» грав у меншості.

Артем Довбик вийшов у старті та провів на полі 72 хвилини. Після чого звично поступився місцем на полі Крістіану Стуані. Під кінець першого тайму Довбик у штрафному майданчику розібрався із двома захисниками «Кадіса», а потім зіткнувся із третім. Після перегляду ВАР-асистенти не побачили пенальті. Епізод виявився дуже непростим. Удар по нозі українського нападника був, але рефері не наважився поставити пенальті. У другому таймі зіграв у стіночку із Савіо, але бразилець не зміг забити зі зручної позиції.

Український нападник особливо не вразив. Виглядав відірваним від півзахисту. До м'яча торкався не так часто. Статистичні портали не оцінили гру Артема та поставили йому низькі оцінки.

Віктор Циганков пропустив матч через травму.

Каталонці піднялися на другу сходинку Ла Ліги та відстають від лідера «Реала» на два очки.

Яремчук знову не вразив

«Валенсія» в гостях поділила очки у матчі проти «Мальорки» – 1:1.

Команди обмінялися забитими м'ячами у першому таймі. Господарі забили на початку тайму, а гості - в кінці.

Роман Яремчук вийшов у стартовому складі «кажанів» та провів на полі 58 хвилин. За майже годину ігрового часу український нападник не завдав жодного удару по воротах суперника. Найкориснішою дією був пас на хід для партнера у першому таймі, який завершився небезпечним штрафним. Статистичні портали не оцінили гру форварда збірної України. Роман отримав одній із найнижчих оцінок за гру.
«Валенсія» з 11-ма очками перебуває на дев'ятій сходинці Ла Ліги.

Маліновський другий раз поспіль вийшов у старті

«Дженоа» мінімально програв вдома «Мілану» – 0:1.

Долю поєдинку вирішив гол Крістіана Пулішича в самому кінці гри. Останні хвилини зустрічі ворота «Мілана» захищав форвард Олів'є Жиру, який став у ворота після вилучення голкіпера Майка Меньяна.

Руслан Маліновський у другому матчі поспіль вийшов у стартовому складі «грифонів» та провів на полі 67 хвилин. У першому таймі був активним, а після перерви фізично підсів та був замінений.

На початку гри Маліновський зробив хороший розрізний пас на Хоана Васкеса, який упав у штрафному «Мілана», але арбітр не призначив пенальті. Васкес відверто малював пенальті. Руслан намагався закинути на Альберта Гудмундссона, але пас вийшов неточним. Навісна передача від українця вийшла зовсім невдалою. У другому таймі зіпсував небезпечну контратаку поганим пасом.

В обороні не все було добре в Маліновського. Після невдалого виконання стандарту мало не обрізав свою команду. Заробив небезпечний штрафний біля власних воріт.

«Дженоа» з вісьмома очками знаходиться на 15-му місці Серії А.

Getty Images/Global Images Ukraine. Руслан Маліновський

Коваленко не допоміг перемогти

«Емполі» вдома зіграв унічию із «Удінезе» – 0:0.

Обидві команди мали свої моменти, але підвела реалізація. Трохи ближчими до перемоги були господарі.

Віктор Коваленко з'явився на 81-й хвилині матчу. Наставник «Емполі» Ауреліо Андреаццолі випустив українця, щоб дотиснути суперника. Коваленко взяв участь у двох атаках, які завершилися небезпечними ударами по воротах «Удінезе». Загалом виглядав доволі активно, але не вистачало зіграності з партнерами.

«Емполі» з чотирма очками перебуває в зоні вильоту на 18-му місці.

Звичні запасні

«Брентфорд» в доданий час програв у гостях «МЮ» – 1:2. Єгор Ярмолюк спостерігав за матчем на «Олд Траффорд» з лави запасних.

«Реал» розгромив «Осасуну». Андрій Лунін звично провів матч у запасі. Після матчу стало відомо, що в українського воротаря пошкодження та він не приїде до збірної України.

«Страсбург» вдома програв «Нанту» – 1:2. Едуард Соболь так на поле і не вийшов у складі господарів.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tasha19
Після виходу на заміну Доку, в першій же атаці Ман Сіті Зінченко відібрав в нього м'яча,  а в другій атаці Ман Сіті Доку вже пішов на інший фланг. На цьому протистояння Зінченка з Доку закінчилося)
Миколенко в цьому сезоні здається почав більше і впевненіше грати на атаку.
BallsToTheWall
Зинченко лично победил Манчестер Сити даже уже сидя на скамейке. Осталось ему ещё победить арабов и сообщить им что СССР первым в мире признал де-юре Израиль.