Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 жовтня 2023, 08:14
3361
3

Поразка Динамо, два місяці Ротаня без перемоги, Кривбас уже перший

Найцікавіші події 10-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 11 жовтня 2023, 08:14
3361
3
Поразка Динамо, два місяці Ротаня без перемоги, Кривбас уже перший

У центральному поєдинку туру «Полісся» здобуло вольову перемогу над «Динамо» і тимчасово очолило турнірну таблицю. Проте за втраченими очками команда Луческу залишається лідером пелотону. «Шахтар» свій поєдинок проти «Зорі» не зіграв: матч перенесено на пізніше. «Дніпро-1» переграв «Верес», що може свідчити про поступове «одужання» віце-чемпіона.

Чергова втрата очок командою Ротаня: «Олександрія» зіграла внічию з ЛНЗ. Ще в одному принциповому протистоянні дня «Кривбас» переміг «Чорноморець» і забрався на турнірну вершину.

Матч туру

У разі перемоги над «Динамо» команда Юрія Калитвинцева виходила на перше місце. А от у разі перемоги команди Мірчі Луческу над «Поліссям», кияни за втраченими очками дуже серйозно відірвалися б від «Шахтаря».

Коли в самому дебюті матчу Буяльський забив гол, було відчуття, що гості зрештою не втратять перемогу. Навіть коли Крушинський і зрівняв рахунок. Буяльський знову відзначився на початку другої половини гри, і знову щось підказувало, що «біло-сині» переможуть. Тим більше, що господарі залишились у меншості – було вилучено Морозка.

Але вкотре цього сезону команда Луческу стала заручником своєї жахливої гри в обороні. Будківський та Козак з інтервалом у шість хвилин забили два м'ячі та принесли «Поліссю» підсумкову перемогу.

Комбінація туру

Комбінація, що призвела до першого взяття воріт «Полісся» у грі проти «Динамо», вийшла на диво. Андрієвський довгою та точною передачею з центру поля знайшов у штрафному майданчику гостей Волошина, який протяг м'яч майже до лицьової лінії, звідки п'ятою відпасував на Буяльського. Динамівському капітанові залишалося просто поцілити по порожніх воротах.

Джокер туру

Усього дві хвилини знадобилися форварду «Полісся» Будківському після того, як він вийшов на заміну у грі проти «Динамо», відзначитися. На 62-й хвилині зустрічі Пилип поміняв Аріелсона, а на 64-й залишив автограф у воротах Бущана. Не без частки везіння, але для форварда важливо, щоб м'яч опинився у воротах. А він там і опинився після удару Будківського.

ФК Полісся

Перенесення туру

Один із центральних поєдинків туру – «Зоря» – «Шахтар» – перенесений на пізніший термін. Ініціатором зміщення поєдинку виступив головний тренер збірної України Сергій Ребров, який в особистій розмові з представниками обох клубів та УПЛ переконав піти на такий крок задля кращої підготовки головної команди країни до важливих поєдинків відбору Євро-2024.

Автогол туру

М'яч, забитий захисником «Вереса» Вовченком у матчі «Дніпро-1» – «Верес» міг би претендувати на гол туру. Якби Семен забив не у свої, а в чужі ворота.

На 31-й хвилині зустрічі після флангового проходу Адамюка та наступного прострілу в центр штрафного майданчика, Вовченко, мабуть, намагався вибити м'яч подалі. Але натомість оборонець підсік футбольний снаряд, і той за красивою траєкторією залетів у кут воріт Паста.

Цифра туру

Цілих два місяці не виграє у чемпіонаті «Олександрія». Після того, як команда Ротаня знову не виграла, цього разу у грі з ЛНЗ, її невтішна серія становить вісім матчів без перемог. Олександрійці займають невтішне 13 місце в таблиці. Але Ротань у відставку все одно не поспішає.

Засуха туру

«Колос» став заручником нічийного синдрому. Ковалівська команда не може виграти вже три матчі поспіль. І всі ці поєдинки для команди Ярослава Вишняка закінчуються однаково – сухими 0:0. Цього разу «аграрії» розписали «нульовку» з «Ворсклою». Начебто і гра у «Колоса» є, але м'яч категорично відмовляється залітати у чужі ворота.

«Кукурудза» туру

Дуже оригінально підбив підсумок матчу з «Колосом» головний тренер «Ворскли» Віктор Скрипник: «Те, що наприкінці матчу були довгі передачі та тиск у нашій штрафній площі – ну, мої футболісти теж виходять на поле не кукурудзу охороняти, а у футбол грати. Боролися, не програли, не пропустили – тож більше позитиву, ніж негативу».

Голкіпер туру

Після того, як на 80-й хвилині матчу «Оболонь» - «Металіст 1925» голкіпера харків'ян Мозіля було вилучено з поля - вибігши далеко з воріт, він врізався коліном у суперника - місце у воротах «25-х» зайняв польовий гравець - захисник Червак. Незважаючи на значну чисельну перевагу над суперником (у складі харків'ян був раніше вилучений і Курило), «Оболонь» не особливо турбувала новоспеченого воротаря. Проте одного разу Черваку довелося ввійти у гру, і він впевнено зіграв на виході.

ФК Оболонь

Виправдання туру

У разі перемоги над аутсайдером – «Минаєм» – «Рух» зрівнювався б за очками з «Шахтарем». Однак у непоказному поєдинку команди розписали суху нічию. Наставник львів'ян Віталій Пономарьов так виправдав дії своєї команди: «Коли суперник грає так, як сьогодні «Минай», нам важко долати оборону. Хоча моменти були, та не реалізували їх. «Минай» зіграв у той футбол, який ми припускали. Проте така тактика також має право на життя. Вони досягли свого, хоча я і не знаю, яке у них завдання було».

Пенальті туру

Єдиний м'яч у протистоянні «Кривбасу» та «Чорноморця» був забитий із пенальті. Дуже сумнівного пенальті, до речі. Проте удар Приходька з «позначки» був точним. І разом із трьома очками «Кривбас» здобув і перший рядок у турнірній таблиці. Вперше у сезоні.

Символічна збірна туру

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Посуха в Ковалівці. Колос та Олександрія результативністю не вразили
Футбол | 28 квітня 2024, 17:26 4
Посуха в Ковалівці. Колос та Олександрія результативністю не вразили

Команда Ротаня не може виграти шість матчів поспіль

Гвардіола замінив голкіпера. Манчестер Сіті переграв аутсайдера АПЛ
Футбол | 28 квітня 2024, 20:31 2
Гвардіола замінив голкіпера. Манчестер Сіті переграв аутсайдера АПЛ

Містяни здолали Ноттінгем Форест 2:0 і продовжують гонитву за Арсеналом

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BallsToTheWall
Все команды уже испытали горечь поражения. 
 Осталось только Динамо испытать радость ничьих.)
WildeKater
Привет тренер года