Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 09 жовтня 2023, 10:51
13317
6

Україна програла Німеччині в останньому матчі олімпійського відбору

Наші волейболісти так і не змогли чинити гідного опору переможцю групи

| Оновлено 09 жовтня 2023, 10:51
13317
6
Україна програла Німеччині в останньому матчі олімпійського відбору
CEV

Свій заключний матч олімпійського відбору групи А у бразильській столиці Ріо-де-Жанейро чоловіча збірна України з волейболу провела з володарем путівки до Парижу командою Німеччини. Нагадаємо, що німецькі волейболісти на цьому турнірі зіграли вище за усілякі похвали і заслужено посіли перше місце.

Зрозуміло було бажання наших суперників на мажорній ноті закінчити успішний для себе відбір і досягти успіху в цій грі. Тому вони відразу ж з перших хвилин взялися до справи дуже серйозно. Після рахунку 5:4 на користь збірної Німеччини, майбутні учасники Олімпіади почали стрімко йти у відрив і до середини партії вже вели 13:6. І це при тому, що у стартовому складі німецької команди не було їхнього найкращого бомбардира Георга Грозера. На жаль, наші гравці у першому сеті нічого не змогли протиставити опонентам і програли із солідною перевагою 17:25.

І друга партія проходила приблизно за таким самим сценарієм. Знову на самому старті волейболісти Німеччини зробили гарний для себе заділ, повівши 8:4, 11:6. Наставник українців Угіс Крастіньш поміняв зв’язуючого, випустивши замість Юрія Синиці Сергія Євстратова. Проте ситуація не змінювалася, і Німеччина продовжувала збільшувати свій відрив 16:8. Не допомагали й тайм-аути. Ці хвилини українці мало нагадували ту збірну, яка ще зовсім недавно розбила Ірану, перемагала Катар та Чехію. Нічого суттєво не сталося і наприкінці сету, в якому наша команда програла із ще більшим відставанняям 12:25.

На початку третьої партії Угіс Крастіньш випустив на майданчик гравців, які тривалий час перебували на лаві запасних. Богдан Мазенко та Євген Кісілюк замінили Юрія Семенюка і Василя Тупчія. А замість Олега Плотницького у гру повернувся Ілля Ковальов. Якийсь час на майданчику точилась боротьба і навіть українці вийшли вперед 5:4. На жаль, але ненадовго. Вже незабаром Німеччина звично для цього матчу пішла вперед 10:7, 13:9, 16:11. Залишалося лише дочекатися підсумкового результату – 25:14 на користь Німеччини.

У цьому матчі наша команда грала у такому складі: Владислав Щуров (набрав 4 очки), Василь Тупчій (4), Ілля Ковальов (1), Юрій Семенюк (3), Юрій Синиця (1), Олег Плотницький (6), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Тимофій Полуян (5), Віталій Кучер (0), Сергій Євстратов (0), Богдан Мазенко (2), Євген Кісілюк (3).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Чоловіки
Група А. 7 тур. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 8 жовтня
Україна – Німеччина

0:3 (17:25, 12:25, 14:25)

УКРАЇНА – НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Таким чином, збірна України фінішувала у цьому турнірі на підсумковому 5 місці, набравши в 7 матчах 10 очок (3 перемоги та 4 поразки).

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(128)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зірці Реала запропонували шалений контракт на €500 млн. Відома відповідь
Футбол | 02 липня 2024, 07:46 2
Зірці Реала запропонували шалений контракт на €500 млн. Відома відповідь

«ПСЖ» намагається усіма силами заманити Вінісіуса Жуніора

УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?
Футбол | 01 липня 2024, 16:11 7
УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?

Джуда можуть дискваліфікувати на чвертьфінальний матч проти Швейцарії

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
На жаль, сьогодні взагалі боротьби не вийшло. Третій день поспіль непрості матчі грати не вдалося зовсім. Але все одно, четвірку команді за турнір поставити можна. З урахуванням усіх проблем із складом, завдання-мінімум виконали. Усіх, кого були реальні шанси обіграти, перемогли. І навіть у самих бразильців могли виграти. Крастіньш все ж зумів трохи зібрати команду після жахіття на старті Євро.
Але давніх проблем все одно багато. З блоком справи погані, подача періодично розвалюється. Після конфлікту в команді основний зв'язуючий Щитков у неї навряд чи повернеться, а Синиця трохи не дотягує за рівнем. Хоча теоретично посилення для збірної після видужання Терьоменка (або хоча б Дрозда) та Вієцького ще може бути. Не так все погано у нашому волейболі.
Лютый Кандибобер
nicht schissen
Swed
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
assa and
повна неспроможність  та  відсутність бажання наблюдалася в матчі , гірке враження