Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 08 жовтня 2023, 04:56
5304
0

Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

Сусіди за турнірною таблицею добре знайомі один одному

| Оновлено 08 жовтня 2023, 04:56
5304
0
Україна – Чехія. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
CEV

Кваліфікаційний турнір до Олімпіади-2024 з волейболу серед чоловіків наближається до завершення. Усім командам залишилося провести по два матчі. У передостанньому 6 турі групи А в бразильському Ріо-де-Жанейро зустрінуться дві європейські збірні – Україна та Чехія.

Україна

На даний момент підопічні Угіса Крастіньша посідають 5 місце в турнірній таблиці, маючи у своєму активі 7 очок (2 перемоги та 3 поразки) та випереджають майбутніх суперників на 3 очки. Якщо говорити загалом на цьому турнірі, то українці поки що взяли своє, а з фаворитів зуміли відібрати одне очко у Бразилії.

Не вдався нашій команді лише стартовий поєдинок з Кубою і, мабуть, друга та третя партії з Італією. У решті матчах наша команда виглядала цілком гідно, враховуючи той факт, що вона є дебютантом такого представницького турніру за участю кращих збірних світу.
І це при тому, що явно не на повну силу грає капітан українців Олег Плотницький. У трьох із п'яти матчів він взагалі рідко з'являвся на майданчику. А у грі з Катаром після того, як суперники пішли далеко вперед у третій партії, його вихід вийшов дуже корисним. Плотницький залишився у грі до фінального свистка і встиг принести команді 13 очок.

Говорячи про інших гравців нашої збірної, не можна сказати, що хтось виступає слабко чи провалює турнір. Навпаки, всі намагаються показати хорошу гру і при цьому набираються необхідного досвіду, який обов'язково допоможе надалі вирішувати складніші завдання.

Чехія

Чоловіча збірна Чехії приблизно одного рівня із нашими волейболістами. Про це свідчить 20 місце у рейтингу Міжнародної федерації волейболу, що на чотири позиції нижче, ніж у українців. А в рейтингу Європейської Конфедерації Волейболу обидві команди взагалі знаходяться поруч – Україна посідає 9 місце, а Чехія 10. Причому наша збірна випереджає чеську лише на два бали.

У нинішньому сезоні в Золотій Євролізі Чехія посіла 4 місце, а на чемпіонаті Європи, що нещодавно завершився, вийшла до 1/8 фіналу, де програла Сербії 0:3. Загалом на великих міжнародних турнірах чеські волейболісти виступають досить часто, але гучних перемог у них небагато. Приміром, саме чоловіча збірна Чехії є першим переможцем волейбольної Євроліги у 2004 році. А торік чехи виграли вже Золоту Євролігу. На чемпіонатах Європи Чехія виступала 13 разів і двічі посідала 4 місце (у 1999 та 2001 роках). На чемпіонатах світу грала 13 разів (найкраще місце 10 у 2010 році). А на Олімпіаду, як і Україна, ще не пробивалася.

У нинішньому відборі Чехія провела 5 матчів та виграла лише один раз (у Ірану 3:1). Шанси на вихід із групи, зрозуміло, вже всі втрачені. Але за рейтингові очки Чехія обов'язково ще побореться в двох матчах, що залишилися, з Україною і Катаром.

Статистика матчів

Рік тому волейболісти України та Чехії зустрічалися у півфіналі Золотої Євроліги. Тоді під час гри українці вели 2:0, але потім три наступні партії взяли чеські волейболісти, які у підсумку стали переможцями турніру. А взагалі ще 1993 року на чемпіонаті Європи Україна зустрічалася із об'єднаною збірною Чехії та Словаччини, де виграла 3:0. А у 1997 році обидві команди опинилися в одній групі на Євро, і знову Україна перемогла 3:2. Також у одній групі суперники грали на чемпіонаті Європи 2019 року. Вкотре успіх був на боці українців 3:1.

Прогноз на протистояння:

Як бачимо, суперники часто зустрічалися один з одним і добре знають сильні і слабкі сторони своїх опонентів. Сподіваємося, що Угіс Крастіньш цього разу знайде вірний шлях для досягнення позитивного результату. Ставимо на перемогу збірної України 3:1.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

7 жовтня, субота

Україна – Чехія
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 23:00
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
УКРАЇНА - ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим
Футбол | 01 травня 2024, 15:24 2
Мілевський розповів, чи спілкуються вони з Алієвим

Колишні гравці «Динамо» ще не помирилися

Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі
Волейбол | 01 травня 2024, 16:37 0
Золота Євроліга з волейболу пройде в іншому форматі

Тепер учасників не буде розподілено по групах на першому етапі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.