Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 жовтня 2023, 13:45
13286
7

Збірна України здобула другу перемогу в олімпійському відборі

З рахунком 3:1 наші волейболісти виграли у команди Катару

| Оновлено 07 жовтня 2023, 13:45
13286
7
Збірна України здобула другу перемогу в олімпійському відборі
volleyballworld.com

Чоловіча збірна України з волейболу провела п'ятий матч олімпійського відбіркового турніру. У бразильському Ріо-де-Жанейро підопічні Угіса Крастінша зустрічалися з командою Катару.

Наші волейболісти розпочали матч точно у такому ж складі, який виходив на майданчик із перших хвилин у трьох попередніх поєдинках. Як і раніше, на лаві запасних залишився капітан збірної Олег Плотницький. Стартову партію краще розпочали волейболісти Катару, які повели 5:1, 7:4, 10:7, 14:11. Але після того, як українці вирівняли становище 14:14, суперники не відпускали один одного більш ніж на одне очко. А розв'язка настала наприкінці, коли з рахунку 20:21 наші волейболісти зробили 24:21. Тож партію збірна України виграла 25:22.

У другому сеті, навпаки, вже українці пішли вперед 5:1, проте ненадовго. Команда Катару не лише зрівняла рахунок 6:6, а й відірвалася на чотири очки 10:6. Довелося Угісу Крастіньшу вже на самому початку партії використовувати два тайм-аути, щоб якось зупинити суперників, що розігралися. Певною мірою це вдалося і відрив стабілізувався. Лише в середини партії українцям вдалося наблизитись на відстань двох очок 13:11, 15:13, але незабаром знову Катар збільшив свою перевагу – 18:14, 19:15. Тут наших волейболістів, можна сказати, прорвало і вони здобули чотири очки поспіль – 19:19. А далі українці просто змарнували перемогу. Маючи чотири (!) сетболи, вони жоден з них не змогли реалізувати. Натомість Катар за першої нагоди завершив партію на свою користь 29:27.

І у третьому сеті нашій команді довелося довгий час наздоганяти суперників, причому відставання сягало чотирьох-п'яти очок. До речі, ще наприкінці третьої партії замість Іллі Ковальова на майданчик вийшов Олег Плотницький і кількома вдалими діями він намагався надихнути партнерів. Це спрацювало і українцям спершу вдалося зрівняти рахунок 17:17, а згодом і вийти вперед 18:17. Цього разу з другого сетболу наша команда все ж таки виграла 26:24.

Четверта партія повністю проходила під диктовку збірної України. Вона зі старту повела у рахунку та жодного разу не дозволила суперникам вийти вперед. У середині партії перевага наших волейболістів була великою 16:11. А завершилася партія з рахунком 25:21 на нашу користь.

Українці грали у такому складі: Владислав Щуров (набрав 4 очки), Василь Тупчій (14), Тимофій Полуян (20), Юрій Семенюк (10), Юрій Синиця (2), Ілля Ковальов (4), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Віталій Кучер (0), Олег Плотницький (13).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Чоловіки
Група А. 5 тур. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 6 жовтня
Україна – Катар

3:1 (25:22, 27:29, 26:24, 25:21)

УКРАЇНА – КАТАР. ТЕКСТОВА ТРАНЧЛЯЦІЯ МАТЧУ

У наступному поєдинку на цьому турнірі збірна України 7 жовтня зустрінеться з командою Чехії. Початок гри о 23.00 за київським часом.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(100)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі
Волейбол | 26 квітня 2024, 23:54 0
Юрій Семенюк став бронзовим призером чемпіонату Польщі у Плюс Лізі

«Проєкт» з українським центральним блокуючим двічі переміг «Ресовію» у серії за 3 місце

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitason
Нервовий матч був,Катар змусив  наших хлопців дуже сильно попотіти  і ледь не перевів гру у п'ятий сет,а це вже втрата очок з аутсайдером групи, дуже важко з ними було!! Тепер два матчі і дуже надіюсь ,що наші зберуться і візьмуть максимум в цих матчах,тоді будуть шанси хоть і невеликі,але будуть
Stanislav Matusevych
Жахливий матч, і добре, що він завершився без втрати очок. Три стартові партії ми програвали до середини 4-5 очок. А у другій взагалі з 6:2 отримали 6:10 на простих планерах від суперників. Чомусь іноді у збірної просто в нуль вимикається прийом планерів, таке стається за останні пару років доволі регулярно. І присутність Плотницького, який вийшов наприкінці другої партії, не дуже допомагала. Тільки останній сет був більш-менш спокійним. От що робить з командою неналежний настрій на гру.
Тепер уже сьогодні ввечері нам грати за п'яте місце у групі та рейтинг із Чехією. Після рівня гри з Катаром важко прогнозувати результат.