Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2023, 02:18
1329
0

Олександр ПІХАЛЬОНОК: «Максимов дає нам чітке розуміння»

Гравець «Дніпра-1» – про майбутню гру з «Вересом» та виклик до збірної

| Оновлено 07 жовтня 2023, 02:18
1329
0
Олександр ПІХАЛЬОНОК: «Максимов дає нам чітке розуміння»
УПЛ. Олександр Піхальонок

Півзахисник СК «Дніпро-1» Олександр Піхальонок поділився враженнями від потрапляння до основного складу збірної України та розповів про настрій дніпровської команди напередодні матчу УПЛ з «Вересом».

– Саша, у 10-му турі вам грати проти «Вереса». Ця команда посідає місце внизу турнірної таблиці, однак у цьому чемпіонаті рівняни вже показали, що здатні на сенсаційні результати – наприклад, нічия з «Шахтарем». Наскільки це небезпечний суперник для нинішнього «Дніпра-1»?
– Недооцінки суперника у нас точно немає. Це організована команда, ми готуємося до непростої гри. Водночас, гадаю, що нам вистачить сил та майстерності, аби здобути перемогу у прийдешньому матчі. Адже наша ситуація зрозуміла

– Як команда пережила поразку від «Полісся» в 1/8 фіналу?
– Непростий момент, тому що це був дуже важкий матч. Ми віддали багато сил і вийшло так, що все це було марно. Тому, звичайно, засмутилися. Але тепер треба зібратися та показувати гідну гру у чемпіонаті, покращувати своє турнірне становище.

– Із приходом Юрія Максимова команда стала діяти впевненіше. Що змінилося в роздягальні?
– Юрій Вільйович дає нам чітке розуміння, у який футбол він хотів би грати. Що змінилося? Із дисципліною стало жорсткіше. Я думаю, це ключова зміна.

– Після відходу Артема Довбика до «Жирони» багато хто вважає саме тебе лідером нинішнього «Дніпра-1». Як ти даєш раду цим функціям і на полі, і поза ним?
– Після того, як Тьома перейшов до «Жирони», звичайно, стало важче. Багато що в нашій грі було вибудувано під його стиль завершення атак, тому знадобився певний час, аби перебудуватися. Зараз ми ніби віднайшли свою гру, тому поступово справи налагоджуються.

– Цього тижня Сергій Ребров перевів тебе до основного списку гравців, на яких він розраховує у матчах проти Мальти та Північної Македонії. Що ти відчув, коли дізнався, що тебе переведено з резервного списку?
– Представляти свою країну на найвищому рівні - це дуже почесна та відповідальна місія. Тому, звичайно, я щасливий, що матиму змогу допомогти національній команді у відборі на Євро-2024. Зі свого боку можу пообіцяти зробити все від мене залежне, щоб наша збірна гідно виступила у цих матчах та здобула максимум очок.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.