Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:41
16398
8

ВІДЕО. Тренера побила поліція, гравців заарештували. Скандал після матчу ЛК

Поєдинок АЗ Алкмаар – Легія завершився великим скандалом

| Оновлено 07 жовтня 2023, 00:41
16398
8
ВІДЕО. Тренера побила поліція, гравців заарештували. Скандал після матчу ЛК
Twitter

5 жовтня відбувся матч 2-го туру Ліги конференцій у групі Е між клубами АЗ Алкмаар (Нідерланди) та «Легія» Варшава (Польща). Гра завершилася з рахунком 1:0 на користь господарів.

Після закінчення матчу стався дуже гучний скандал.

За словами журналіста Przegląd Sportowy Роберта Блонськи, поліція та служба безпеки не хотіли випускати гравців та співробітників «Легії» зі стадіону. Нападу зазнали гравці, а також сам президент. Тренера з фізичної підготовки польського клубу було побито поліцією.

За інформацією присутніх на місці польських журналістів, нідерландська поліція затримала двох гравців «Легії». Йдеться про Жозуе та Радована Панкова. На території панував величезний хаос. Гравців варшавського клубу затримали служби. Спочатку їх мали доставити до Амстердама, але зрештою все вказує на те, що вони залишилися в Алкмарі. Решта команди вже повернулася до готелю.

Одразу після матчу нідерландські ЗМІ повідомили, що уболівальники з Варшави зіткнулися з поліцією. Перед в'їзними воротами стався «штурм». Один із поліцейських нібито знепритомнів, а фанати нібито відібрали у поліцейських палиці та перцеві балончики. Нідерландці повідомили, що за таких умов перевірити квитки на воротах було неможливо. Через деякий час з'ясувалося, що поліція спровокувала вболівальників із Варшави, бажаючи вкрасти їхні прапори.

«Однієї миті, буквально від секунди до секунди, охорона стадіону в Алкмарі вирішила закрити об'єкт і нікого не випускати. У цей момент частина команди була в автобусі. І ось тут усе почалося. Усередині застрягли всі, у тому числі й ті, хто з АЗ», – сказав Роберт Блонськи із Przegląd Sportowy.

Як додав Роберт Блонськи, причиною всієї плутанини стала спроба місцевої поліції вкрасти прапори з гостьового сектору.

«Причина закриття? Вболівальників «Легії» почали випускати з гостьового сектору, який перебував на іншому боці, і вони намагалися вкрасти їхні прапори перед матчем. Вважалося, що їхній вихід становить загрозу для інших, тому було ухвалено ідіотське рішення про закриття об'єкту. Це спричинило ескалацію бійки... І набуло безпрецедентні масштабів. Виведення Жозуе та Панкова з автобуса, груба і справді жорстока поведінка нідерландської поліції та служби безпеки. Такої бійки я ніколи не бачив, футболісти в поліцейській дільниці...», – пише журналіст Przegląd Sportowy.

«Жозуе з Панковим дорогою до Амстердама... У поліцейській машині», – додав Роберт Блонськи. Як повідомив журналіст, «мова йде про консула». Проблема, однак, у тому, що голландці нібито не хочуть розмовляти з польським консулом, бо Жозуе та Панков – не поляки. Ситуація на місцях залишається надто напруженою. Поліцейські нібито зажадали від обох гравців вийти з автобуса, пригрозивши, що якщо цього не станеться, вони увірвуться всередину і затримають їх силою.

«Президента «Легії» Даріуша Міодуськи поліція вдарила по обличчю. Місцеві жителі не хочуть розмовляти з польським консулом щодо затримань Панкова та Жозуе, а серб і португалець не відповідають на телефонні дзвінки, вони, напевно, сплять», — сказав Марцін Шимчик із legia.net.

Сьогодні ввечері, 6 жовтня, стало відомо, що Жозуе та Радован повертаються до Польщі.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gargantua
ну да, агрессивная нидерландская полиция напала на невинных мальчиков в трусиках с целью украсть у них самое дорогое, флаги клуба "Легия" ))
конечно же дело не в том, что быдло напилось и после проиграного матча решило устроить мордобой
Алекс 19
Якби росіян били то було б зрозуміло бо то сміття 
-PhoeniX-
Сами же поляки признают, что из всех польских клубов фаны Легии самые отбитые на всю голову....
zelc006
Хвашисти!
MrStepanovM .
мусора они такие....
Swed
Европа с жиру бесится.