Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 06 жовтня 2023, 23:01
7238
2

Україна – Катар. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу

Цього разу підопічні Угіса Крастіньша зіграють із аутсайдером групи А

| Оновлено 06 жовтня 2023, 23:01
7238
2
Україна – Катар. Прогноз та анонс на матч олімпійського відбору з волейболу
volleyballworld.com

У п'ятому турі групи А відбіркового турніру до Олімпіади-2024 з волейболу серед чоловіків збірна України у Ріо-де-Жанейро зустрінеться із командою Катару. На даний момент українці набрали 4 очки і посідають 6 місце в турнірній таблиці, а їхні найближчі суперники усі чотири матчі програли і ще очок не набирали.

Україна

У попередньому турі підопічні Угіса Крастіньша грали з господарями майданчика бразильцями й показали себе з найкращого боку. Цікавою та захоплюючою вийшла перша партія того матчу, коли суперники довгий час не могли забити вирішальний м'яч. І все ж таки з рекордним для турніру рахунком 38:36 виграла збірна України.

Вже третій поєдинок поспіль наша команда фактично грає без капітана Олега Плотницького. Він лише зрідка виходить на заміну і, як правило, наприкінці партії або наприкінці матчу. Його відсутність, звичайно ж, дається взнаки. Але, з іншого боку, треба похвалити і Тимофія Полуяна, який замінив Плотницького. І якщо в матчах з Іраном та Італією він ще не дуже був результативним, то в матчі з бразильцями Полуян набрав 18 очок. Стільки ж було в активі Василя Тупчія. А найрезультативнішим у грі з господарями став Ілля Ковальов (20 очок).

Ще хотілося б відзначити обох наших ліберо. І Олександр Бойко, і Дмитро Канаєв на задній лінії грають цілком надійно і неодноразово діставали важкі м'ячі. Цікаво, що Угіс Крастіньш довіряє їм обом і надає приблизно порівну ігрового часу. Наприклад, розпочинав турнір Бойко, в матчах з Іраном та Італією ми бачили на майданчику Канаєва, а у грі з Бразилією знову Бойка.

Катар

Чоловіча збірна Катару порівняно недавно заявила про себе у світовому волейболі. Перший її гучний успіх був у 2007 році на Панарабських іграх, де Катар став чемпіоном. За чотири роки на такому ж турнірі ця команда виграла срібні нагороди. У 2018 році збірна Катару стала переможцем Кубку Азії, а у 2023 році вперше здобула медалі на чемпіонаті Азії, ставши бронзовим призером.

Волейболістів із Катару наші хлопці бачили влітку нинішнього року на Кубку претендентів, який проходив у столиці цієї держави місті Доха. Але тоді шляхи цих збірних так і не перетнулися. Українці програли у півфіналі Туреччині, а у фіналі турецька команда виграла якраз у Катару.

А ось в олімпійському відбірковому турнірі представники Азії виступають поки що невдало. Чотири попередні матчі з Бразилією, Італією, Іраном та Кубою збірна Катару програла із загальним рахунком 1-12. Так і не набравши жодного очка, Катар посідає останнє місце у групі А.

Статистика матчів

В офіційних матчах волейболісти України та Катару ще жодного разу не зустрічалися.

Прогноз на протистояння:

З усіх чотирьох попередніх команд, із якими вже тут у Бразилії грала Україна, цей суперник із найменшим рейтингом Міжнародної федерації волейболу (19 місце). І хоча сам Угіс Крастіньш не раз казав, що Катар – це хороша та міцна команда, сподіваємось, що вона цілком буде під силу нашим гравцям. Ставимо на перемогу збірної України 3:1.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

6 жовтня, п'ятниця

Україна – Катар
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 23:00
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
УКРАЇНА - КАТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:1
Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?
Футбол | 02 травня 2024, 04:34 3
Куртуа або Кепа. Лунін точно не зіграє у наступному матчі Реала у Ла Лізі?

Найближчим часом Карло Анчелотті вирішить, хто гратиме проти «Кадіса»

ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою
Футбол | 01 травня 2024, 22:46 12
ФОТО. Пишногруда дружина гравця Шахтаря похвалилася сексуальною фігурою

Анна Зубкова поділилася гарячими знімками у своєму Instagram

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Лютый Кандибобер
а время написать и кто транслирует нельзя?
Микола Гуцуляк
Це крайній – непрофесіоналізм! – написати так ммногабукав і не сказати на помітному місці, де і коли переглядати, на жаль