Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
|
239
0

Стопами Данії. Бельгія запровадить перевірку ID-карток для азартних гравців

Важливий крок у боротьбі з ігровою залежністю у країні

Стопами Данії. Бельгія запровадить перевірку ID-карток для азартних гравців
Getty Images/Global Images Ukraine

Бельгія продовжить посилювати закони про азартні ігри. Федеральна рада міністрів схвалила запровадження «обов'язкових перевірок гральних автоматів».

Вимога до торгових, готельних та розважальних закладів перевіряти вік та посвідчення особи на гральних автоматах є частиною останньої поправки до «капітального перегляду Закону про азартні ігри Бельгії».

У п'ятницю було схвалено запровадження нових перевірок електронних посвідчень особи, які стануть обов'язковими для всіх ігрових автоматів, які були введені у всіх закладах в основних регіонах Брюсселя, Валлонії та Фландрії.

Ван Квікенборн заявив національним ЗМІ: «Це важливий крок у боротьбі з ігровою залежністю. Ми більше не терпітимемо неприборканий фінансовий біль за рахунок людей, які страждають залежністю».

Рада міністрів прискорила ухвалення рішення про введення вимог щодо перевірки особистості у світлі лазівок у Законі про азартні ігри, в якому існуючі правила були виявлені недостатніми для торговельних та розважальних закладів.

Таким чином, Бельгія піде за прикладом Данії і запровадить обов'язкове використання ідентифікаторів гравців для доступу до ігрових автоматів та букмекерських контор. Ця вимога потрібна, щоб допомогти датській національній системі самовиключення ROFUS забезпечити ефективну реєстрацію клієнтів.

Регулюючі розгляди у 2022 та 2023 роках призвели до того, що Бельгія значно посилила закони про азартні ігри. У липні держава-член ЄС прийняла новий «Королівський указ», який впроваджує повну заборону на всі форми реклами ставок/азартних ігор на всіх медіаплатформах.

В іншому місці мери Брюсселя та Генка заявили, що міста не видаватиму жодних нових дозволів на азартні ігри доти, доки уряд не завершить роботу над поправками до Закону про азартні ігри.

Kansspel Commissie (KSC), Комісії з азартних ігор Бельгії, було доручено надати закладам графік та технічні рекомендації щодо впровадження перевірок електронних посвідчень особи.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.