Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Азартні ігри
| Оновлено 05 жовтня 2023, 14:35
265
0

Палиця в колеса інсайдерів. У Данії введуть ID-карти для гравців на ставках

Закон набуде чинності з 1 жовтня 2023 року

| Оновлено 05 жовтня 2023, 14:35
265
0
Палиця в колеса інсайдерів. У Данії введуть ID-карти для гравців на ставках
Getty Images/Global Images Ukraine

Данські гравці, які роблять ставки, повинні використовувати посвідчення особи гравця для розміщення ставок з 1 жовтня 2023 року, коли набудуть чинності нові правила, які підтримує уряд.

Розробка та впровадження нових ідентифікаторів гравців є прерогативою ліцензованих датських операторів. Букмекерські контори можуть вирішувати, чи є посвідчення особи фізичними чи віртуальними, наприклад, вбудованими у додатки компанії.

Однак усі ідентифікатори гравців повинні бути пов'язані з ігровим обліковим записом гравця, на який виплачуються виграші. Вимога омніканальності може вимагати від існуючих роздрібних клієнтів, які не мають онлайн-рахунків, відкрити його.

Заявлена мета посвідчень особи — посилити захист споживачів та знизити ризик входу до букмекерських контор для осіб молодших 18 років. Карти дозволяють гравцям встановлювати ліміти на депозити, і є надія, що ведення цифрового обліку запобігатиме втраті виграшів гравців, якщо фізичний купон буде втрачено.

Крім того, датським гравцям, зареєстрованим у схемі самовиключення ROFUS після 1 жовтня, коли набуде чинності вимога про посвідчення особи гравця, буде заборонено доступ до торгових точок.

Ідентифікатори гравців з'явилися в Данії вже давно: вони були політично узгоджені у 2019 році та повторно схвалені у листопаді 2021 року політиками із Соціал-демократичної партії, Соціал-ліберальної партії, Венстрі, Данської народної партії, Соціалістичної народної партії, Червоно-зеленого альянсу, Християнські демократи та Альтернатива.

Політики сподіваються, що, окрім посилення захисту гравців, ідентифікатори гравців також зведуть до мінімуму ризики відмивання грошей та договірних матчів (протидія останньому стала новим пріоритетом Spillemyndigheden, Датського управління з азартних ігор (DGA)), позбавивши людей можливості робити ставки анонімно.

Коментуючи це у листопаді 2021 року, Мортен Бєдсков – тодішній міністр податків, а тепер міністр бізнесу – заявив:

«За допомогою гральної карти ми позбавляємо можливості анонімно грати, зокрема, у футбольних матчах.

Таким чином, ми вставляємо ціпок у колесо злочинцям, які використовують цей вид гри, наприклад, як засіб відмивання грошей. Використовуючи гральну карту, гравці повинні зареєструватися, незалежно від того, на які невеликі суми вони грають, а дані про їхні ігри аналізуються та повідомляються владі, якщо вони здаються підозрілими».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.