Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 05 жовтня 2023, 13:11
6601
1

Німеччина дуже близька до завоювання путівки на Олімпіаду до Парижу

Завершились матчі четвертого туру всіх трьох груп відбіркових турнірів

| Оновлено 05 жовтня 2023, 13:11
6601
1
Німеччина дуже близька до завоювання путівки на Олімпіаду до Парижу
volleyballworld.com. Георг Грозер

Сьогодні вночі матчем Бразилія – Україна завершилися ігри 4 туру кваліфікаційних олімпійських волейбольних турнірів серед чоловіків. Нагадаємо, що у матчі, який тривав майже дві з половиною години, українці дали справжній бій бразильським волейболістам, завоювавши одне очко і поступившись лише у вирішальній п'ятій партії. А ще команди встановили рекорд за тривалістю одного із сетів у цьому відборі, коли підопічні Угіса Крастіньша перемогли суперників із рахунком 38:36.

Але все ж таки головною несподіванкою групи А (матчі проходять у бразильському Ріо-де-Жанейро) після чотирьох турів є лідерство збірної Німеччини, яка вже перемогла Бразилію, Італію, Кубу та Іран, при цьому не зазнавши жодної поразки. З огляду на те, що з усіма головними опонентами в боротьбі за олімпійську ліцензію німецька збірна вже зіграла, вона дуже близька до того, щоб вирушити до Парижу наступного року. Попереду Німеччина має лише матчі з Чехією, Катаром та Україною.

Вражає своєю грою на цьому турнірі відомий німецький діагональний Георг Грозер (на фото). У чотирьох матчах він вже встиг набрати 105 очок, тобто в середньому 26 за гру. І зупинити його не змогли навіть надійні своїм блоком Італія та Бразилія. До речі, якщо Німеччина не здійснить сенсацію зі знаком мінус і проб'ється таки на Олімпіаду, то комусь із цих визнаних фаворитів доведеться трохи потіснитися і поки залишити відкритим питання про поїздку на олімпійський турнір. Але є ще й Куба, яка поки що друга в турнірній таблиці. Отже, тут боротьба за місце під сонцем очікується дуже серйозна.

Що ж до збірної України, то два з чотирьох матчів, зіграних тут, вона точно може записати собі в актив. І нехай зовсім не вистачило для того, щоб обіграти триразових олімпійських чемпіонів та чемпіонів світу, та ще й господарів майданчика, похвилюватися їх наші хлопці змусили неабияк.

Ось як виглядає турнірна таблиця групи А після 4 турів.

У групі В (команди виступають у японській столиці Токіо), як і раніше, попереду два головні фаворити, збірні США та Словенії. Вони здобули по 4 перемоги, не втративши при цьому жодного очка. На третьому місці розташувалися волейболісти Сербії. Вони програли лише Туреччині, але попереду два головні матчі з лідерами. Якщо зуміють хоча б в одному з них виграти, то шанси на друге друге місце цілком реальні. Можуть ще поборотись за путівку на Олімпіаду і господарі майданчика японці. Але їм треба ще зіграти не лише з США та Словенією, а й із Сербією.

Становище команд у групі В:

А в групі С (тут ігри проходять у китайському місті Сіань) поки що найкращі шанси на два перші місця у Польщі та Канади. Хоча й ці дві збірні не обійшлися без втрат (поляки, наприклад, двічі перемагали суперників лише з рахунком 3:2). Аргентина, Бельгія і навіть Болгарія ще не втратили надії на те, щоб випередити когось із фаворитів. Багато чого проясниться вже наступного туру 6 жовтня, коли пройдуть матчі Канада – Болгарія та Польща – Аргентина.

Становище команд у групі С:

Збірна України свій наступний матч у відбірковому турнірі проведе у п'ятницю 6 жовтня. Вона зіграє із головним аутсайдером групи Катаром. Початок гри о 23.00 за київським часом.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BallsToTheWall
Германия уже там.)