Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 жовтня 2023, 15:29
2625
0

Андрій КОТЕЛЬНИК: «Думаю, що Ф'юрі нікого не боїться, Усика – зокрема»

Український ексбоксер – про майбутній поєдинок Усика і Тайсона Ф'юрі

| Оновлено 04 жовтня 2023, 15:29
2625
0
Андрій КОТЕЛЬНИК: «Думаю, що Ф'юрі нікого не боїться, Усика – зокрема»
Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф'юрі

Колишній чемпіон світу в першій напівсередній ваговій категорії Андрій Котельник висловив думку про майбутній поєдинок за титул абсолютного чемпіона в суперважкій вазі між Олександром Усиком (21-0, 14 КО) і Тайсоном Ф'юрі (33-0-1, 24 KO).

– Моя особиста думка, що там вирішувалася тільки ціна питання. Думаю, що Ф'юрі нікого не боїться, і Усика зокрема. Він у різний час володів тими титулами, і, думаю, його цікавлять тільки гроші. Його зупиняло тільки те, хто заплатить йому більше. І ось знайшлися араби, які дали найбільшу суму, і ось усі дочекалися поєдинку.

Така моя точка зору з огляду на те, що професійний бокс став повністю комерційним, і титули вже нікого не цікавлять. Усе виглядає саме так. Тайсон шукав того, хто заплатить більше, ніж британське телебачення. Американський транслятор багато би не заплатив, адже він європеєць, а Усик взагалі українець. Тому знайшлися араби, зацікавлені в організації бою.

Не знаю, як щодо найбільшого, але в історію боксу поєдинок точно увійде. І буде там на перших рядках. Як ви пам'ятаєте, останнім абсолютним чемпіоном у надважкій вазі був Леннокс Льюїс, але він тоді завоював три пояси. Тут буде чотири.

А для нас вагомості цього бою додаватиме факт, що український боксер вперше в історії боксуватиме в надважкій вазі за абсолюта. До цього такого ще не було. На наших очах писатиметься історія незалежно від того, хто переможе.

– Які ваші думки стосовно переможця?
– В ринг вийдуть двоє сильних бійців, двоє непереможних боксерів. На мою думку, шанси 50 на 50, адже це бокс і результат бою залежатиме від того, хто в якій формі підійде до поєдинку, чий це буде день. І Усик і Ф’юрі – обоє достойні перемоги, – заявив Котельник.

Нагадаємо, Усик і Тайсон Ф'юрі можуть зустрітися в рингу або в грудні цього року, або в січні майбутнього. Бій відбудеться в Саудівській Аравії.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.