Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 жовтня 2023, 08:35
2338
0

Золота молодь: перспективні гравці, яким ще не виповнилося 19 років

Виділяємо молодих та талановитих футболістів

| Оновлено 05 жовтня 2023, 08:35
2338
0
Золота молодь: перспективні гравці, яким ще не виповнилося 19 років
Getty Images/Global Images Ukraine. Ріко Льюїс

У багатьох клубах є молоді гравці, які заявляють про себе. Можливо, це потенційні зірки, тож до них завжди підвищений інтерес. У боротьбі за молодих футболістів завжди висока конкуренція, тим цікавіше стежити за їх розвитком. Далі розглянемо перспективних гравців віком до 18 років.

Ріко Льюїс (Манчестер Сіті, 18 років)

Льюїс є вихованцем Манчестер Сіті. Ріко провів хороший минулий сезон, зігравши 14 матчів у АПЛ. Виступив він і в Лізі чемпіонів, де навіть відзначився забитим голом у матчі проти Севільї. "Містяни" нагородили свого вихованця новим довгостроковим контрактом. У поточному сезоні Льюїс грає поки що мало. У Ріко серйозний конкурент на правому фланзі оборони – Кайл Вокер, але молодий англієць вже показав, що на нього можна покластися.

Матіс Тель (Баварія, 18 років)

Тель перейшов у Баварію із Ренна влітку 2022 року. Сума трансферу склала 20 млн євро. Мюнхенці повірили у молодого форварда, а він у свою чергу не злякався конкуренції. Минулого сезону француз проводив на полі всього 18 хвилин за матч, але все одно забив 5 м'ячів у 22-х поєдинках Бундесліги. У нинішній кампанії Матіс теж отримує не так багато часу, що логічно, з огляду на його вік та перехід до "рекордмайстра" Гаррі Кейна. Але Тель продовжує використовувати свої шанси. На його рахунку вже 3 голи та 1 асист у п'яти матчах Бундесліги. Футболіст продовжує прогресувати із задатком на велике майбутнє.

Воррен Заїр-Емері (ПСЖ, 17 років)

Ще кілька років тому важко було припустити, що у складі ПСЖ можуть грати маловідомі юнаки. До того ж клубні вихованці, з якими парижани не церемоняться. Проте Крістоф Гальтьє не побоявся підтягнути до основи талановитого півзахисника Заїра-Емері, котрий до початку минулого сезону ще був у молодіжці. У минулому розіграші Ліги 1 француз зіграв 26 матчів та забив 2 голи. Цьогорічний наставник ПСЖ Луїс Енріке високо оцінює перспективи футболіста. Іспанець любить працювати з талановитою молоддю, тому Заїр-Емері має всі шанси вийти на новий рівень вже цього сезону.

Ламін Ямал (Барселона, 16 років)

Getty Images. Ламін Ямал

Ямал став одним із найбільш обговорюваних молодих гравців на старті сезону. Молодий вінгер не лише яскраво дебютував у складі Барселони, а й установив одразу декілька вікових рекордів. Причому як на клубному рівні, так і у збірній Іспанії. У поточному сезоні він записав на свій рахунок поки що лише 1 асист у семи матчах Ла Ліги. Але є ймовірність, що згодом показники його результативності збільшуватимуться. Великий потенціал хлопця відзначають багато експертів, зокрема Хаві. Головне для Ямала на даному етапі кар'єри – зберігати спокій та продовжувати працювати.

Ендрік (Палмейрас / Реал Мадрид, 17 років)

«Реал» заздалегідь оформив трансфер Ендріка з Палмейрас. Сума угоди склала 37 млн євро. Ще 25 мільйонів бразильці можуть отримати бонусами. Молодий форвард приєднається до «вершкових» наступного літа, коли йому виповниться 18 років. Цей трансфер – інвестиція у майбутнє з боку "бланкос". З огляду на проблеми Реала з нападниками, молодий форвард не буде зайвим. У поточному сезоні Ендрік зіграв 18 матчів у бразильській Серії А та забив 4 голи. Показники результативності у хлопця поки що не найвищі, але потенціал для зростання є. Все буде залежати від того, як бразилець проявить себе у системі "королівського клубу".

Юссуфа Мукоко (Боруссія Дортмунд, 18 років)

Мукоко лише 18 років, а він проводить уже четвертий сезон у першій команді дортмундської Борусії. Причому виступає молодий форвард непогано. У свій перший сезон він забив 3 голи у Бундеслізі. Минулої кампанії німець записав на свій рахунок 7 забитих м'ячів. Мукоко, як і раніше, не отримує занадто багато часу, але періодично використовує свої шанси. При цьому "джмелі", за чутками, не дуже задоволені гравцем, який цього сезону ще не забивав у Бундеслізі. Футболістом цікавляться Реал, Барселона, Ювентус та Ліверпуль, тож при бажанні Боруссія зможе вигідно розлучитися зі своїм вихованцем.

Getty Images. Юссуфа Мукоко

Еван Фергюсон (Брайтон, 18 років)

Фергюсон перебуває у системі Брайтона з 2021 року. Але говорити про нього почали нещодавно, після його хет-трику у ворота Ньюкасла. Хоча минулого сезону молодий нападник теж виступив непогано, записавши на свій рахунок 6 забитих м'ячів та 2 результативні передачі у 19-ти матчах АПЛ. Наразі ірландець уже більше на слуху. Влітку Манчестер Юнайтед хотів викупити гравця, але "чайки" вважали непідходящою пропозицію в 50 млн фунтів. До того ж, Фергюсону може бути справді краще залишитися поки що у Брайтоні. З Роберто Де Дзербі він може вийти на новий рівень у короткий термін.

Вітор Роке (Атлетіко Паранаенсе / Барселона, 18 років)

Барселона вчинила так само, як і Реал. Каталонці оформили угоду щодо трансферу молодого форварда, але залишили його на деякий час у нинішньому клубі. Сума трансферу склала 40 млн євро без урахування бонусів. Спочатку повідомлялося, що Роке перейде до "синьо-гранатових" наступного літа. Згідно з останніми новинами, бразилець може опинитися у Ла Лізі вже у січні. Принаймні на це сподівається Хаві. Фахівець отримає до свого складу молодого форварда, якого вважають довгостроковою заміною для Роберта Левандовськи. У поточному сезоні бразильської Серії А Роке зіграв 22 матчі та встиг забити 11 голів, поки не отримав травму. Це хороший доробок перед переходом на більш високий рівень.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.