Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 05 жовтня 2023, 03:00
4653
1

Бразилія – Україна. Прогноз та анонс на матч відбору з волейболу на ОІ

Вдруге поспіль українцям доведеться зіграти з однією із провідних збірних світового волейболу

| Оновлено 05 жовтня 2023, 03:00
4653
1
Бразилія – Україна. Прогноз та анонс на матч відбору з волейболу на ОІ
volleyballworld.com

Після поразки від Італії у третьому турі відбіркового олімпійського турніру у бразильському Ріо-де-Жанейро, чоловіча збірна України вже найближчої ночі за Києвом зустрінеться з господарями майданчика. Як і попередній суперник, збірна Бразилії входить до еліти світового волейболу, займаючи зараз 4 місце у рейтингу Міжнародної федерації волейболу (ФІВБ).

Бразилія

Чоловіча волейбольна збірна Бразилії є триразовим олімпійським чемпіоном і стільки ж разів вона вигравала звання чемпіонів світу. В активі бразильських волейболістів також 23 комплекти золотих медалей чемпіонату Південної Америки, 9 головних титулів у Світовій лізі, ще 5 у Великому чемпіонському Кубку, два золота на Кубку світу та перемога у Лізі націй 2021 року.

Так, цього 2023 року наприкінці серпня бразильці в черговий раз досягли успіху в чемпіонаті Південної Америки, вигравши всі чотири матчі з однаковим рахунком 3:0. А ось у чоловічій Лізі націй трохи раніше Бразилія не змогла пройти далі за чвертьфінал, програвши на цій стадії майбутньому переможцю Польщі.

Загалом останнім часом бразильська команда не завжди виступає стабільно і може поряд із яскравими матчами втрачати очки там, де раніше це було рідкістю. Взяти, наприклад, нинішній олімпійський відбір, де у Бразилії поки що лише 5 очок із 9 можливих. На старті турніру господарі майданчика обіграли Катар 3:0, потім насилу здолали Чехію 3:2 (рахунок тай-брейку 16:14), а у третьому турі взагалі програли Німеччині 1:3.

Але, як відомо, поранений звір подвійно небезпечний. Тому у матчі з Україною перед своїми вболівальниками бразильці, напевно, намагатимуться реабілітуватися за такі втрати. Тож на нашу команду чекає ще одне серйозне випробування.

Україна

Поки що на цьому турнірі всі три попередні поєдинки українці завершували у трьох партіях. Два рази вони програли Кубі та Італії, а у другому турі завдали поразки Ірану. З трьома набраними очками підопічні Угіса Крастіньша посідають 6 місце, випереджаючи лише Чехію та Катар.

Слід зазначити, що в останньому матчі з італійськими волейболістами українці непогано провели перший сет, поступившись в ньому суперникам лише з мінімальною перевагою 23:25. Грали вони на рівних з опонентами і на початку двох наступних партій. Але потім далася взнаки більш висока майстерність італійців, які різко додавали і йшли вперед.

На жаль, у двох попередніх іграх не міг як слід допомогти своїм партнерам капітан української збірної Олег Плотницький. Було помітно, що він має проблеми з коліном і на повну силу він виступати не може. Плотницький тільки в кінцівках виходив на майданчик, та й то на задню лінію. Якщо справді травма завадить йому у подальших матчах, то для нашої команди це буде велика втрата на цьому турнірі.

Статистика матчів

Збірні Бразилії та України в офіційних матчах раніше ще не зустрічалися.

Прогноз на протистояння:

З провідними волейбольними збірними світу, до яких належать Італія та Бразилія, українці поки що зустрічаються вкрай рідко, тому розраховувати на позитивний результат їм наразі особливо не доводиться. Щоправда, бувають винятки чи несподівані результати, але для цього нашим гравцям треба викладатись не на 100, а на 200 відсотків. Враховуючи проблеми зі складом, які виникли ще до чемпіонату Європи, а також те, що вже тут доводиться грати без Олега Плотницького, тим більше важко розраховувати на перемогу. Тож ставимо 3:0 на користь Бразилії.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

5 жовтня, четвер

Бразилія – Україна
Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 02:30
ТБ-трансляція на Суспільне спорт
БРАЗИЛІЯ УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 3:0
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Олег Плотницький у складі Перуджі вперше став чемпіоном Італії
Волейбол | 28 квітня 2024, 22:55 0
Олег Плотницький у складі Перуджі вперше став чемпіоном Італії

Для перемоги у фінальній серії над «Вєро Воллей» з Монци команді вистачило чотирьох матчів

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kamon
Какие 3-0 спорт юа, победа Украины  3-1