Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

НБА
| Оновлено 25 жовтня 2023, 08:40
2940
1

НБА: прев'ю Східної конференції

25 жовтня розпочнеться новий сезон Національної Баскетбольної Асоціації

| Оновлено 25 жовтня 2023, 08:40
2940
1
НБА: прев'ю Східної конференції
Freaking.news. Східна конференція НБА

Наприкінці жовтня розпочинається сезон у головній баскетбольній лізі світу. Ми вирішили оцінити становище команд у Східній конференції після літніх змін, таких як переходи Даміана Лілларда та Джру Холідея до нових команд.

До вашої уваги рейтинг усіх команд НБА Сходу, розділених на шість різних рівнів: аутсайдери, претенденти на плей-ін, команди, які не зможуть подолати перший раунд плей-оф, претенденти на довгий шлях у пост-сезоні, претенденти на фінал НБА та один претендент на чемпіонство в НБА.

Аутсайдери:

Детройт Пістонс, Вашингтон Візардс, Шарлотт Горнетс

Серйозних результатів від цих команд у наступному сезоні не очікується. Перебуваючи на етапі перебудови, їхня головна ціль – дати досвід та ігровий час своїм молодим талантам для їхнього подальшого розвитку.

«Вашингтон Візардс» обміняли свою головну зірку Бредлі Біла і не планують боротися за високі місця найближчим часом. Вони зібрали дуже молоду команду на чолі з Джорданом Пулом, своїм новим лідером, та будуть прагнути отримати високий вибір на наступному драфті НБА. Крім того, вони розлучилися з Крістапсом Порзінгісом, який провів чудовий сезон, з наміром накопичити драфтові активи на наступні сезони.

«Детройт Пістонс» може похвалитися дуже інтригуючим молодим ядром, яке може стати претендентом на чемпіонство за пару років. Такі гравці, як Кейд Каннінгем, Джейден Айві, Джален Дюрен, Ісая Стюарт, Джеймс Вайзман, мають значний потенціал. Враховуючи цей факт, франшиза зосереджена на їхньому розвитку, перш ніж почати претендувати на щось серйозне.


Getty Images/Global Images Ukraine. Детройт Пістонс

«Шарлотт Горнетс» застрягли в посередності. Після двох потраплянь до плей-ін травма головного лідера команди ЛаМело Болла не дозволила повторити «шершням» подібне в минулому сезоні. Враховуючи молодість складу та обмежену побудову команди, «Хорнетс», здається, ще не готові до проривного сезону. З великою кількістю молодих талантів і невеликою кількістю висококваліфікованих досвідчених баскетболістів команда готова знову боротися за високі місця на драфті.

Претенденти на плей-ін:

Індіана Пейсерс, Орландо Меджик, Чикаго Буллз

Є команди, які опинилися у так званій «сірій зоні», ті, які не готові напряму потрапити до плей-оф через першу шістку кращих, але готові поборотися за плей-оф через перехідний турнір.

В останні сезони «Індіана Пейсерс» була близькою до боротьби за плей-оф. У команди є уже свій франчайз-гравець, зірковий розігруючий Тайріз Халібертон, який вже встиг провести за команду зірковий сезон, та якому всього 23 роки і прогрес від нього ми точно ще побачимо. Є також багатообіцяючий Беннедикт Матурін, для якого наступний сезон стане тільки другим в НБА, не варто забувати і про бігмена Майлза Тернера. У сезоні 2023/24 «Індіана» може бути на порозі боротьби за позиції в плей-оф.


Getty Images/Global Images Ukraine. Індіана Пейсерс

З іншого боку, «Орландо Меджик», який перебуває в режимі побудови нового складу після обміну Ніколи Вучевича. З Паоло Банкеро в ролі головної зірки, Францом Вагнером і конкурентоспроможним молодим ядром, це може бути проривний рік «Орландо», коли команда перейде від перебудови до боротьби за плей-оф.

«Чикаго Буллз» не виправдали очікувань в останні роки через ранні вильоти в плей-оф і травми, які мучать франшизу. Минулого року «Чикаго» потрапив до турніру плей-ін, і, ймовірно, подібна історія буде в сезоні 2023/24, з невизначеністю навколо повернення Лонзо Болла та інших ключових гравців ротації, які також мають проблеми зі здоров’ям. До того ж, головній зірці Демару Дерозану вже 34 роки і навряд чи він буде прогресувати у такому віці, а Зака Лавіна команда взагалі хотіла б обміняти, але поки що їм не пропонували рівноцінних активів за нього.

Команди рівня першого раунду плей-оф:

Торонто Репторс, Атланта Хоукс, Бруклін Нетс

На сході є команди, які можуть конкурувати з лідерами, але сумнівно, що вони будуть претендувати на довгу дистанцію в плей-оф НБА.

«Торонто Репторс» вирішили залишити Паскаля Сіакама у своєму складі та не йти у перебудову. Вони відпустили Фреда ВанВліта та придбали чемпіона світу Денніса Шрьодера. Очікується, що Скотті Барнс досягне значних успіхів у сезоні 2023/24, гравець продовжує прогресувати з кожним сезоном. Минулого року канадці знаходилися на порозі плей-оф і очікується, що команда зможе таки зіграти в іграх на виліт.

Минулого сезону від «Атланти Хоукс» очікували кращих результатів. Команда з труднощами потрапила в перший раунд плей-оф, посівши тільки восьме місце на Сході. З Треєм Янгом, Деджонте Мюрреєм і Клінтом Капелою вони повинні забезпечити собі місце в плей-оф і цього сезону, але недостатня глибина складу навряд чи дозволить клубу подолати поріг першого раунду.

«Бруклін Нетс» зазнали значних змін у складі минулого сезону, але все ж змогли вийти до плей-оф. Без серйозних посилень літнього міжсезоння, але з покращеним Мікалом Бріджесом, який продовжує прогресувати, «Бруклін» повинен зберегти свою динаміку та ще раз виступити в пост-сезоні Східної конференції.


Getty Images/Global Images Ukraine. Бруклін Нетс

Команди рівня плей-оф:

Нью-Йорк Нікс, Клівленд Кавальєрс, Філадельфія Севенті Сіксерс

Команди в цій категорії є серйозними претендентами на плей-оф, здатні пройти далі першого раунду. Ці команди вважаються сильними конкурентами, підкріпленими талановитим складом, який має потенціал забезпечити чемпіонство.

«Нью-Йорк Нікс» повернулися у плей-оф і навіть дійшли до другого раунду минулого сезону, де їх розгромив «Маямі Хіт». «Нью-Йорк» знайшов свого зіркового розігруючого в особі Джейлена Брансона та успішно інтегрував кілька ключових елементів, позиціонуючи їх для подальшого вдосконалення в майбутньому сезоні. Ще один рік з тим же ядром «Нікс» повинен виступати ще краще.

«Клівденд Кавальєрс» був обіграний «Нікс» у минулому розіграші плей-оф, але їх також слід вважати сильною командою в усіх аспектах. Їхній склад молодий і продовжує розвиватися, що робить їх силою, з якою слід рахуватися на Сході разом із Гарлендом, Мітчеллом, Моблі, Алленом і новачком Максом Струсом після вражаючого року в «Маямі».


Getty Images/Global Images Ukraine. Клівленд Кавальєрс

«Філадельфія» є найбільш конкурентоспроможною командою в цьому списку. Проблема «Севенті Сіксерс» полягає в тому, що вони не змогли вийти до фіналу конференції в останні роки. Вони можуть протиставити іншим командам MVP минулого сезону Джоеля Ембііда та очікують значного прогресу від Тайріза Максі. Тим не менш, Джеймс Харден, схоже, йде на спад, і команда поки що не зуміла його обміняти, щоб суттєво змінити свої перспективи на боротьбу за титул.

Претенденти на фінал НБА:

Бостон Селтікс, Маямі Хіт

В цьому списку розглянемо команди, які вже виходили у фінал минулі роки та зберегли основне ядро свого складу для повторення подібного результату.

«Маямі Хіт» не змогли поповнити свій склад зіркою в цьому міжсезонні. Незважаючи на це, флоридці все ще володіють двома життєво важливими гравцями: Джиммі Батлером і Бемом Адебайо, а також продовжуючим прогресувати Тайлером Хірро, який повинен продовжувати вдосконалювати свою гру. Після двох виходів у фінал за останні роки команда знову може повторити свій переможний шлях у Східній конференції.

Очікувалося, що минулого року «Бостон Селтікс» зустрінуться з «Денвером» у фіналі НБА, але «Хіт» здивували їх у фіналі конференції та перемогли у серії 4:3. Після придбання Крістапса Порзінгіса та Джру Холідея склад «Бостона» є одним із найкращих у НБА. Після свого виступу у фіналі 2022 року вони продовжують додавати зіркові фігури у свій склад, щоб повторити це досягнення та виграти свій перший титул з 2008 року. До того ж склад команди поповнив український баскетболіст Святослав Михайлюк, який повинен посісти місце в ротації команди та матиме шанс стати другим українцем в історії НБА після Станіслава Медведенка, який виграв Кубок Ларрі О’Браєна.


Getty Images/Global Images Ukraine. Бостон Селтікс

Претендент на чемпіонство НБА:

Мілуокі Бакс

Обмін Даміана Лілларда підняв «Мілуокі Бакс» із претендентів до явних фаворитів на титул ще до початку сезону. У парі з Яннісом Адетокумбо Ліллард матиме команду чемпіонського рівня, якої він ніколи не мав у «Портленді». «Бакс» зберегли більшу частину свого основного складу, включаючи центрового Брука Лопеса та атакувального захисника Кріса Міддлтона, а також бігмена Боббі Портіса, кандидата на звання найкращого запасного гравця минулого року.


Getty Images/Global Images Ukraine. Мілуокі Бакс

Стартовий склад «оленів», мабуть, найкращий у Східній конференції, і вони не втратили багато незамінних елементів зі своєї ротації, покладаючись на деяких молодих гравців, що прогресують. Їхній склад, до якого входять два потенційних кандидати на MVP, безсумнівно, є найсильнішим на Сході на папері, що позиціонує їх як фаворитів не лише для того, щоб вийти у фінал, але й виграти свій третій чемпіонський титул в історії.

Текст: Fadeaway World

Переклад, адаптація: Дмитро Олійник

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»
Футбол | 03 травня 2024, 11:30 10
Журналіст: «Пушич не витримував тиску та впадав у стрес»

У пресу потрапила інформація про часи роботи нинішнього коуча «Шахтаря» у «Твенте»

Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 04 травня 2024, 07:00 1
Металіст 1925 – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нинішня команда Віктора Скрипника зіграє з попередньою, якою він керував у першому колі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SuperMario
Мне кажется Бостон и Милуоки нужно поменять местами.