Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 24 жовтня 2023, 18:27
6237
2

Травма Циганкова, перший гол Мудрика та провал Яремчука

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко розповідає, як українці проявили себе у провідних чемпіонатах

| Оновлено 24 жовтня 2023, 18:27
6237
2
Травма Циганкова, перший гол Мудрика та провал Яремчука
Getty Images/Global Images Ukraine. Михайло Мудрик

На вихідних пройшов тур у провідних чемпіонатах Європи. Підбиваємо підсумки для наших співвітчизників із топ-ліг.

Циганков і Довбик не вразили в матчі з Реалом

«Жирона» вдома була розгромлена «Реалом» – 0:3.

Команда Карло Анчелотті ще в першому таймі забила два м'ячі. В середині другого тайму Джуд Беллінгем довів справу до розгрому.

Віктор Циганков вийшов у стартовому складі та провів на полі перший тайм. На старті зустрічі гравець збірної України мав шикарну можливість відкрити рахунок у матчі. Циганков бив головою у падінні із декількох метрів по воротах Кепи – гостей врятувала стійка. Наприкінці тайму розіграв перспективну контратаку після втрати м'яча «Реалом» в середині поля.

У перерві Мічел замінив Циганкова. Українець провів далеко не найкращий матч. Не завжди допомагав у захисті, нічого не вдавалося зробити один в один проти суперників. Статистичний портал SofaScore визнав Циганкова найгіршим гравцем матчу. Можливо, справа у травмі. Після гри стало відомо, що у Циганкова надрив м'яза задньої поверхні стегна та він пропустить матчі збірної України у жовтні.

Getty Images/Global Images Ukraine/ Віктор Циганков проти Джуда Беллінгема

Артем Довбик вийшов в стартовому складі та провів на полі годину ігрового часу. В середині першого тайму форвард збірної України вийшов на ворота суперника під гострим кутом, але удар в Артема явно не вийшов.

Довбику було дуже важко у фізичній боротьбі проти захисника збірної Німеччини Антоніо Рюдігера. Тільки раз він зміг успішно поставити оборонцю «Реала» корпус, а так програвав силову боротьбу та був не надто ефективним.

Після поразки «Жирона» втратила лідерство в Ла Лізі та опустилася на третє місце.

Провальний дебют за основу Яремчука

«Валенсія» розгромно програла в гостях «Бетісу» – 0:3.

Господарі володіли повною ігровою та територіальною перевагою протягом матчу та закономірно здобули перемогу.

Роман Яремчук вперше вийшов у стартовому складі «кажанів». Гравці «Валенсії» намагалися закидати м'яч на українського нападника довгими передачами, але Роман не вигравав силову боротьбу. За перший тайм тільки лічені рази доторкався до м'яча. У перерві Рубен Бараха визнав безперспективність ставки в атаці на Яремчука та замінив його на Уго Дуро.

«Валенсія» з десятьма очками перебуває на дев'ятому місці Ла Ліги.

Зінченко проти Забарного

«Арсенал» не мав жодних проблем із «Борнмутом» – 4:0.

У кожному із таймів «каноніри» забили по два м'ячі у ворота суперників.

Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі та був замінений в середині другого тайму. Український гравець звично брав активну участь в атаках своєї команди. Допомагав у позиційній атаці та контролі м'яча. Небезпечно бив із-за меж штрафного майданчика, але воротар «Борнмута» Нету зміг парирувати удар. Взяв участь в атаці з другим забитим м'ячем, коли гості заробили пенальті. Міг забити гол на самому початку другого тайму, коли бив із близької відстані, але захисник господарів зміг заблокувати удар.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Зінченко

Ілля Забарний вийшов у старті та провів на полі весь матч. Гольових помилок у захисника збірної України не було. Господарі двічі пропустили з пенальті. Можливо, у випадку із першим пропущеним голом неправильно обрав позицію, бо Букайо Сака опинився один перед порожніми воротами. Під кінець матчу почав явно не справлятися зі швидшим Габріелом Жезусом, який після заміни Нкетія почав грати в центрі нападу. За статистичними даними Забарний став одним із найгірших гравців матчу у складі обох команд.

«Арсенал» піднявся на третє місце та скоротив відстань від лідера «Манчестер Сіті» до одного очка. «Борнмут» скотився у зону вильоту та посідає 18-ту сходинку в АПЛ.

Миколенко ненадійно зіграв у захисті

«Евертон» вдома програв «Лутон Таун» – 1:2.

Всі три м'ячі команди забили у першому таймі. Гості здобули перевагу у два голи. «Іриски» відіграли один м'яч, але навіть здобути нічию не змогли. Матч проходив під час зливи, тому на передній план вийшли боротьба та стандарти.

Віталій Миколенко вийшов у стартовому складі «Евертона» та відіграв весь матч. Український захисник активно підключався до атак, за що отримав хороші статистичні оцінки, але у захисті відіграв не дуже надійно. У випадку із другим пропущеним м'ячем під час стандарту гравець «Лутона» вибіг із-за спини Миколенка та без перешкод розстріляв ворота Джордана Пікфорда. Віталій у цій ситуації залишився в ролі наздоганяючого, бо грав з іншим гравцем, але гол забивали з його зони відповідальності. У другому таймі програв біля своїх воріт верхову дуель, але від третього голу «Евертон» врятував офсайд.

«Евертон» перебуває на 16-й сходинці на відстані одного очка від зони вильоту.

Мудрик забив перший гол за Челсі

У лондонському дербі «Челсі» не мав проблем із «Фулгемом» – 2:0.

В середині першого тайму «сині» за дві хвилини забили два м'ячі та закрили питання про переможця матчу.

Михайло Мудрик вийшов у стартовому складі та відіграв тільки перший тайм, після чого був замінений. Український вінгер відкрив рахунок у матчі. Леві Колвілл вивів Михайла на ворота Бернда Лено. Мудрик не залишив шансів німецькому воротарю, зігравши, як справжній форвард. Знайшов щілину між двома захисниками «котеджерів» та ефективно розібрався із голкіпером.

У перерві Маурісіо Почеттіно посадив українця на лаву через пошкодження.

Після перемоги «Челсі» піднявся на 11-ту позицію в АПЛ.

Маліновський повернувся до основи

«Дженоа» в гостях розійшовся миром з «Удінезе» – 2:2.

«Грифони» втратили перемогу в компенсований до матчу час.

Руслан Маліновський вперше за два матчі вийшов в основі «Дженоа». Гості побудували гру на контратаках та через пресинг. В таких умовах українському півзахиснику було непросто показати свої креативні здібності. Руслан небезпечно бив зі штрафного низом, але не влучив в кут. Розпочав атаку шикарним дальнім пасом зі своєї половини поля, яка завершилася другим голом «грифонів». В середині другого тайму Альберто Джилардіно вирішив освіжити гру в середині поля, тому замінив Маліновського.

«Дженоа» з вісьмома очками перебуває на 13-му місці Серії А.

Ігнорування Соболя

«Страсбург» вдома мінімально програв «Лансу» – 0:1. Едуард Соболь третій матч поспіль проводить на лаві запасних. Український захисник не провів жодної хвилини за свою команду у Лізі 1.

«Брентфорд» зіграв унічию з «Ноттінгем Форест» – 1:1. Єгор Ярмолюк спостерігав за матчем із лави запасних.

«Емполі» в гостях розгромно програв «Болоньї» – 0:3. Віктор Коваленко провів весь поєдинок у запасі.

Сергій ТИЩЕНКО

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksandr Kelym
На прикладі українських легіонерів демонструються вимоги до футболістів у Європі: КОЖЕН матч грати з ПОВНОЮ ВІДДАЧЕЮ ! Це до відома гравців УПЛ.....
kadaad
Вот тебе и сборники....