Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 03 жовтня 2023, 10:45
5736
1

Юрій ВІРТ: «Мене дивує футбол у виконанні Шахтаря»

Колишній воротар збірної України – про майбутній матч із бельгійським «Антверпеном»

| Оновлено 03 жовтня 2023, 10:45
5736
1
Юрій ВІРТ: «Мене дивує футбол у виконанні Шахтаря»
НК Верес. Юрій Вірт

4 жовтня в черговому поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів футболісти «Шахтаря» в гостях зіграють з бельгійським «Антверпеном».

Колишній воротар національної збірної України і «Шахтаря» Юрій Вірт в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від завтрашнього протистояння:

- Якщо відверто, то не впізнаю «Шахтар» навіть у виступах на всеукраїнській арені. Якась невпевненість з'явилася в діях «гірників». Якщо раніше для них не мало значення, де грати, в меншості чи в рівних складах, то цього сезону ситуація кардинально змінилася. Зокрема, в недавньому календарному поєдинку з «Рухом» донеччани грали другим номером, як на початку поєдинку, так і після того, як було вилучено Ярослава Ракіцького. Схожа ситуація була і в матчі з «Ворсклою».

- Можливо, такі зміни в тактиці викликані появою нового керманича – Патріка ван Леувена?
- Ось тут найдивніше. В минулому сезоні «Зоря» під орудою нідерландця демонструвала інтенсивність, швидкісні переміщення, гравці були максимально мотивовані. Патріка й запрошували до «Шахтаря», аби він «поставив» донеччанам саме такий гостроатакуючий стиль. Цього не сталося, поки що дії «гірників» більше засмучують.

- Але заради справедливості слід сказати, що нідерландцю ніяк не вдається кинути в бій оптимальний склад через травми та дискваліфікації провідних виконавців.
- Згоден. Матвієнку, Бондарю, Траоре, Бондаренку доволі складно знайти рівноцінну заміну, але ж інші ключові гравці в строю, де їхній азарт чи бажання в скрутну хвилину взяти ініціативу на себе?

- Після цих ваших слів з'явилися сумніви, чи вистоять завтра «гірники» в Антверпені.
- На жаль, реалії такі, що інші учасники групи – «Барселона» і «Порту» – зараз сильніші. Ось чому саме в суперництві «Шахтаря» з «Антверпеном» вирішиться, хто весною продовжить виступи в єврокубках. До речі, «містяни» з тих команд, які мало забивають, але й самі майже не пропускають. З таким опонентом «Шахтар» не любить грати. Йому, принаймні минулого сезону, потрібен був простір. Але, з іншого боку, господарям буде кортіти скористатися перевагою рідних стін й тому вони можуть зосередитися на атаках великими силами. Можливо, саме за таких обставин гостям пощастить в контрвипаді знайти найкоротший шлях до воріт. Хоча згадуючи, як безпорадно останнім часом «гірники» захищаються, то стає тривожно за тил. Ось чому, якщо завтра в Бельгії все закінчиться підписанням мирної угоди, то це буде для «Шахтаря» позитивний підсумок, – сказав Вірт.

Раніше стало відомо, що серба Мілорада Мажича призначено інспектором на матч 2-го туру Ліги чемпіонів «Антверпен» – «Шахтар» Донецьк, який відбудеться 4 жовтня.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джервонта Девіс ганебно звинуватив Усика у шахрайстві у мегафайті з Ф'юрі
Бокс | 21 травня 2024, 20:01 6
Джервонта Девіс ганебно звинуватив Усика у шахрайстві у мегафайті з Ф'юрі

Українець переміг Тайсона Ф'юрі та став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті

ВІДЕО. «Раунд, який шокував Ер-Ріяд». DAZN смакує нокдаун Ф'юрі від Усика
Бокс | 21 травня 2024, 20:27 6
ВІДЕО. «Раунд, який шокував Ер-Ріяд». DAZN смакує нокдаун Ф'юрі від Усика

Олександр став абсолютним чемпіоном світу після перемоги над Тайсоном у Саудівській Аравії

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vruthiy-112
Юра дуже м'якенько, але в саму дирочку.!!!