Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 жовтня 2023, 14:04
4448
3

Поразки Шахтаря та Кривбаса, перемоги Динамо та Дніпра-1

Найцікавіші події дев'ятого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

| Оновлено 03 жовтня 2023, 14:04
4448
3
Поразки Шахтаря та Кривбаса, перемоги Динамо та Дніпра-1
ФК Динамо

«Шахтар» зазнав першої поразки в сезоні – від «Ворскли». Осічкою «гірників» не зміг скористатися «Кривбас». У разі перемоги над «Рухом» команда Вернидуба виходила б на перше місце. Але криворіжці також програли. Не змогли перемогти й «Чорноморець» із «Поліссям», тож «гірники» залишаються одноосібними лідерами. Проте за втраченими очками лідирують динамівці, які у видовищному поєдинку переграли «Олександрію».

«Нестача» туру

Бідним на події виявився матч між «Вересом» та ЛНЗ. Обидві команди грали від захисту, з п'ятьма оборонцями. Якщо й виникав натяк на небезпеку, то це, хіба що, після дальніх ударів. Малюнок гри не змінився навіть тоді, коли на початку другої половини зустрічі гості опинилися у меншості через вилучення Лопирьонка.

Після матчу наставники команд синхронно скаржилися на нестачу. За словами тренера ЛНЗ Олега Дулуба, його команді забракло «пристрасті». Сергій Лавриненко, наставник «Вереса», зазначив, що його підопічним не вистачило «емоцій». Тим не менш, по одному очку команди заробили…

Сенсація туру

На «Арені Львів» лідер та чинний чемпіон «Шахтар» приймав нестабільну «Ворсклу». Через травми та коротку лаву наставник гостей Віктор Скрипник кинув у бій молодь. Молодим виявився і склад «гірників» на гру. За винятком присутності у ньому ветерана Чигринського.

Підопічні ван Леувена повільно розпочали матч. І якщо в атаці у них хоч щось виходило, то захист був схожий на прохідний двір. У доволі простій ситуації Міроші та Чигринський привезли пенальті. Скляр впевнено реалізував.

У другому таймі донеччани заграли активніше й зуміли зрівняти рахунок зусиллями Зубкова. Але навіть нічию «помаранчево-чорні» не втримали: настирливий Нестеренко з другої спроби зумів відправити м'яч у ворота Різника.

Виправдання туру

Після поразки від «Ворскли» головний тренер «Шахтаря» Патрік ван Леувен заявив, що причина поразки його команди у психології: «Причина психологічна. Справді, ми втратили надто багато очок в іграх через нічиї, а тепер і через поразку. Думаю, гравці розуміють, що вони мають робити. У цьому матчі ми теж почали добре, мали моменти і мали довести їх до завершення. Це частина професійного футболу, це те, що ти маєш робити, якщо у тебе щільний графік. Нам не вистачає якості для завершення гри та наших моментів. Гравці розуміють, знають і самі наголошують на цьому під час обговорення, але цього недостатньо – їм потрібно це реалізовувати».

Чутка туру

Після поразки «гірників» від «Ворскли» нашому сайту стало відомо, що наставник «Шахтаря» ван Леувен може залишити свою посаду. Керівництво донецького клубу незадоволене грою та турнірними результатами команди, і головним винуватцем усіх проблем називається саме нідерландський фахівець. Очікується, що доля тренера вирішиться найближчим часом. Рішення прийматиме безпосередньо президент клубу Рінат Ахметов.

Помилка туру

Єдиний м'яч у грі «Минаю» та «Оболоні» був забитий після помилки голкіпера закарпатців Бандури. Після флангового навісу Олександр невдало зіграв на виході, і від його руки м'яч відскочив до форварда «пивоварів» Таранухи, який спокійно відправив футбольний снаряд у ворота.

Обурення туру

Після поразки від «Оболоні» футбольний клуб «Минай» різко розкритикував роботу суддівської бригади на чолі з Олександром Афанасьєвим: «На матч 9-го туру система ВАР до Минаю не приїхала. В принципі, не варто було їхати й арбітрам. Олександр Афанасьєв поповнив список суддів, які в матчах за участю закарпатської команди припускалися результативних помилок. Це не лише наша думка».

«Несправедливість» туру

На думку наставника «Зорі» Валерія Кривенцова, його команда у матчі проти «Чорноморця» заслужила більшого, ніж розподіл очок: «Нічия – несправедливий результат. Ми були сьогодні кращими. Ми були сьогодні свіжішими. У нас було багато моментів забити не один і не два м'ячі. Дуже задоволений ставленням наших гравців до роботи. Сьогодні я побачив колектив, якому до снаги досягати результатів. Я побачив, що вони хочуть перервати смугу невдач. Ми постараємося найближчим часом піднятися у турнірній таблиці».

Джокер туру

Чудовий шанс очолити турнірну таблицю після осічки «Шахтаря» у матчі з «Ворсклою» втратив «Кривбас». Для того, щоб вийти у лідери УПЛ, підопічним Вернидуба потрібно було вдома переграти «Рух». Проте криворіжці зрештою програли.

Долю матчу вирішила вдала заміна наставника львівської команди Віталія Пономарьова, який на початку другого тайму замість Ляха випустив Рунича. І Василь став героєм поєдинку, відзначившись двома забитими м'ячами.

ФК Рух. Василь Руніч

Миролюбство туру

Здавалося, що «Колос» та «Полісся» були згодні розділити очки з перших хвилин очної зустрічі. За весь поєдинок опоненти не створили жодного по-справжньому небезпечного моменту. І перестали грати задовго до фінального свистка. Було б справедливо, якби обидві команди після такого матчу не здобули турнірних балів.

Матч туру

«Олександрія» у Києві потрапила під гарячу руку «Динамо». Після поразки у Кубку України від «Оболоні», на матч чемпіонату країни динамівці вийшли зібраними та мотивованими. Налаштувались на поєдинок і гості, тому матч вийшов цікавим та видовищним.

Підопічні Ротаня до кінця другого тайму трималися, відповідаючи на удар. Господарі забивали – гості відповідали: саме у такому ключі проходив поєдинок.

Але під завісу матчу гості «посипалися» - дався взнаки клас «Динамо». Бражко та Буяльський з інтервалом у десять хвилин забили два м'ячі й зняли всі питання про переможця.

Одкровення туру

Перемігши «Олександрію», футболісти «Динамо» не приховували, що хотіли реабілітуватися за кубкову поразку від «Оболоні». А ще вони не приховують, що команда має намір повернути титул чемпіона. Принаймні про це заявив лідер «біло-синіх» Андрій Ярмоленко: «З «Олександрією» вдалося використати свої моменти. Думаю, зараз для вболівальників чемпіонат досить цікавий, бо багато хто втрачає очки. Таблиця? Очки не рахуємо. Ми вилетіли з єврокубків і Кубка, і жодних відмазок уже немає. Якщо не виграємо чемпіонат, то потрібно буде закрити рота та слухати критику».

Гол туру

Крутий м'яч забив у ворота «Металіста 1925» півзахисник «Дніпра-1» Леднєв. Богдан отримав поперечну передачу з правого флангу атаки від Пуріти, і метрів із тридцяти потужно пробив по воротах. Спочатку здавалося, що голкіпер харків'ян Мозіль упорається з цим ударом, адже м'яч летів по центру воріт. Але в останній момент траєкторія польоту змінилася, і м'яч залетів у правий від голкіпера кут воріт. Майже у «дев'ятку».

Символічна збірна туру: Варакута - Пердута, Сваток, Роман – Скляр, Бражко – Леднєв, Нестеренко, Рунич – Ванат, Климчук.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу
Футбол | 26 червня 2024, 06:23 7
Таблиці Євро-2024. Визначено 11 із 16 учасників 1/8 фіналу

Данія зіграє проти Німеччини, а Англія та Словенія чекають на опонентів

Вінгер Металіста 1925 залишиться в УПЛ
Футбол | 26 червня 2024, 12:02 0
Вінгер Металіста 1925 залишиться в УПЛ

Гравець змінить клубну прописку

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Swed
Самое интересное было в Кривом Роге.    Там  опустили мяч на поле с помощью дрона.   А хозяева  попали под раздачу за несколько минут.
maxno
Климчук за левый пенальти попал в сборную тура . Все признали что этот левый пенальти сломал игру . 
Умник
Интересный тур, открытый без центра поля.
Может кому то нравится смотреть на сухие 0:0, 1:0.
Но лично мне нравится голы и комбинации.